אפקט וופל

mistertbz

New member
אפקט וופל

בס"ד
בנסיון ליצור כדורי שוקולד דמויי פררו רושה, אני רוצה לתת להם אפקט של וופל. במתכונים שראיתי הוצע לשבור וופלים או גליליות ולצפות איתם. חשבתי אולי כדאי להכין בלילה לוופל בלגי, או טוויל שוקולד ואז וטבול את הכדורים ולאפות/לטגן. זה אפשרי? יש עוד רעיונות? ומה לגבי הפאייטה פייטן שצריך להכניס בשביל קריספיות-יש אפשרות להכין לבד בבית? הבנתי שזה בעצם שבבי קרמל ואם ככה אז אפשר להכין קרמל בבית ולרסק במעבד מזון?
 

bali

New member
מנהל
מחשבות שלי

בלילה של ופל בלגי לא תיתן תוצאה קריספית כמו שנראה לי שאתה מחפש, אלא משהו כמו ציפוי פנקייקי. טויל נעשה פריך כי הוא נאפה בצורה דקיקה, זה לא יעבוד בטבילה וטיגון/אפייה.
אפשר לאפות טווילים, לצנן אותם ואז לרסק אותם ולגלגל בהם כדורי שוקולד וזה יתן ציפוי קראנצ'י.

פאייטה פייטן זה לא סתם קרמל אלא עלים דקיקים של ופל כמו הציפוי של הגליליות, מקורמלים ומפוררים. לדעתי קשה מאד להכין לבד ועדיף לקנות את המוצר בחנויות מתמחות. ראיתי שאתה ירושלמי, יש חנות טובה ליד השוק בשם "מנה אחרונה" ודי בטוח שיש להם פאייטה פייטן.

בהצלחה
 

mistertbz

New member
אני רוצה לשלב בין הידע של שתיכם

בס"ד
קודם כל תודה על התגובות המהירות
אם אנ אשתמש בבלילה של הוופל ואטבול כדורי שוקולד שהקפאתי ואז אכניס לטיגון/אפיה זה יכול לצאת טוב?
 

bali

New member
מנהל
לדעתי זה לא ילך בטבילה וטיגון/אפייה

כדי שהוופל יהיה פריך צריך לאפות אותו דקיק בנפרד מהכדור. ברגע שיש בפנים כדור, אפקט הפריכות ילך לאיבוד.
עדיף להכין וופל, לקרר אותו ולפורר אותו, ואז לגלגל את הכדורים בפירורי ופל.
 

mistertbz

New member
תודה רבה!!!

בס"ד
יצא פגז!
עוד שאלה...אני יודע שזה לא פורום הכוונה מקצועית, אבל יש לי משיכה ענקית לקונדיטוריה. אני אוהב לעשות מוסים, פרלינים וכו'. אולי כדאי לי לעשות הסבה? איך התנאים במקצוע? אפשר להיות עצמאי?
 

bali

New member
מנהל
שמחתי לעזור ושמחה שיצא טעים


לגבי השאלה על ההתמקצעות, מציעה לך לחפש בפורום (בצד שמאל למעלה) שרשורים על לימודים מקצועיים, שם גם הגיבו לפעמים על עניין התנאים וכ"ו.

לי אישית אין נסיון בהתמקצעות ומכירה של מוצרי קונדיטוריה, אז אין לי הרבה מידע לתת. מצטערת.
 
למעלה