אפקט "חשיפה" של טקסט ב-After Effects

justme900

New member
אפקט "חשיפה" של טקסט ב-After Effects

שלום רב,

אני מעוניין להוסיף אפקט מסוים לטקסט ב-AE אך לא מצליח לאתר אותו בתוכנה.

אני מצרף איור שיעזור להבין כיצד נראה האפקט המבוקש; הכוונה היא לתזוזה של הטקסט כלפי מעלה תוך כדי "חשיפה" שלו.

נדמה לי שמדובר באפקט די פשוט... האם ניתן למצוא אותו בתוכנה?

תודה לעוזרים!

rondadon1985

New member
באפטראפקטס...

מכינים אפקטים כאלה, לא פשוט "שמים אותם" על הטקסט כמו בפאוורפוינט.
&nbsp
כמו שאמרת, זה אפקט פשוט. אחת מהשיטות להשיג אותו היא:
1. צור תנועה כזו של הטקסט בעזרת קי-פריימים מתאימים.
2. תעביר את השכבה של הטקסט לקומפוזיציה חדשה.
3. תוסיף מסיכה ריבועית מתאימה על הקומפיזיציה החדשה.
&nbsp
ואם דיברתי "סינית", אז אני ממליץ בחום לעבור לתוכנה פשוטה יותר.

justme900

New member
תודה

&nbsp
היי רון,
&nbsp
תודה על עזרתך!
&nbsp
זה בסדר, לא דיברת 'סינית' ובהחלט הבנתי את כוונתך.
&nbsp
בתחילה לא ממש הצלחתי ליישם את מה שרשמת, כי כשהגעתי לשלב של יצירת מסכה ריבועית נתקלתי בבעיה: המסכה נעה יחד עם שכבת הטקסט (הרי הטקסט מונפש).
&nbsp
אבל חיפשתי קצת ברשת והתבססתי על העקרון הכללי שתיארת של שימוש במסכה (דבר שלא הכרתי עד כה), ומצאתי פתרון שפתר את הבעיה (יצירת שכבת Solid ו'להלביש' עליה את המסכה).
&nbsp
&nbsp
תודה ושבוע טוב!
&nbsp

rondadon1985

New member
הפיתרון שהצגת גם אפשרי

אם הרקע שלך חלק...אחרת, שכבת Solid כאמור תסתיר חלק ממנו.
&nbsp
את הרעיון שרשמתי לך אפשר ליישם באופן מאד דומה,
פשוט במקום שכבת Solid, צריך לבחור את השכבת טקסט, ואז בתפריט לבחור Layer -> Pre-compose.
לבחור Move all attributes.
עכשיו השכבת טקסט בעצם הפכה לקומפוציזיה נפרדת.
אם נעשה עליה דאבל קליק, נפתח את הקומפוזיציה הזו ונוכל לשנות שם דברים, שכמובן יתורגמו גם לשינויים בקומפוזיציה ה"מקורית".
עכשיו אם על הקומפוזיציה שיצרנו מהשכבת טקסט נלביש מסיכה, כל תנועה שקיימת *בתוך* הקומפוזיציה עצמה, לא תגרום למסיכה לנוע.
&nbsp
ממליץ מאד להשתמש בשיטה הזו, היא יעילה לדברים רבים נוספים (למשל, אם מכינים אפקט מורכב שיכול להיות גם על טקסט, וגם על תמונה של לוגו לצורך העניין, כל מה שצריך לעשות זה לשנות את השכבה בתוך הקומפוזיציה הפנימית, מבלי לשנות שום דבר אחר).

justme900

New member
עכשיו אני מבין איפה טעיתי מקודם

&nbsp
אחת הטעויות הייתה כנראה שהלבשתי את המסכה על שכבת הטקסט עצמה במקום על הקומפוזיציה שיצרתי משכבת משכבת הטקסט.
&nbsp
כעת יצרתי קומפוזיציה חדשה משכבת הטקסט, כפי שהסברת לי, הגדרתי את התנועה הרצויה של הטקסט, ולאחר מכן חזרתי לקומפוזיציה המקורית ויצרתי מסכה על הקומפוזיציה של הטקסט - והמסכה באמת נותרת במקום.

למעלה