אפקט סטרופ

כוכבים1

New member
אפקט סטרופ

איפה אני יכולה למצוא הסבר/הגדרה על מה זה תנאי תואם(מילה=לצבע בו היא מודפסת) ומה זה תנאי לא תואם? האם אתם מכירים אתר לכך בעיברית? תודה.

Unicorn98

New member
הגדרה?

זה די בסיסי, תנאי תואם: כאשר התוכן וצבע הפונט זהים (למשל: "אדום" כתוב בצבע אדום). תנאי לא תואם: כאשר הם לא זהים (למשל: "אדום" כתוב בצבע ירוק, או "ירוק" כתוב בצבע אדום, וכך הלאה). לא כל כך הבנתי אילו הגדרות את מחפשת.

Unicorn98

New member
נכון, יש תת-אפקט שקשור לאותיות

קטנות וגדולות. אבל לדעתי האפקט הקלאסי של סטרופ היה עם צבעים.

Forrozeira

New member
אפקט סטרופ מספרי

כאשר הייצוג המספרי הוא המימד הלא רלוונטי מקבלים אפקט דומה לסטרופ: לדוגמא כאשר מציגים את צמד המספרים 2-3 ומבקשים להחליט איזה מהם גדול במימד הפיזי. תנאי תואם: כאשר הספרה 3 תהיה גדולה יותר פיזית תנאי לא תואם: כאשר הספרה 2 תהיה גדולה יותר פיזית.

כוכבים1

New member
אני צריכה הגדרה כשמה כן היא

גם אני יודעת להסביר במילים מה זה, אבל זה לא מספיק לדרישות העבודה שאני צריכה להגיש. והתנאי התואם והלא תואם זה אחד המשתנים שלי במחקר, לכן אני צריכה להגדיר אותם ממקור מוסמך. לכן אני צריכה להגדיר את 2 התנאים במילים "איכותיות". מקווה שהבהרתי את עצמי.

את יכולה להציץ כאן

http://216.239.59.104/search?q=cache:LKBajL-poDsJ:he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4+%D7%90%D7%A4%D7%A7%D7%98+%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4&hl=iw&client=firefox-a

עורבי

New member
את יכולה לפנות לכתב העת פסיכולוגיה

התפרסם שם מאמר של יוסי צלגוב לפני עשר שנים או טיפה יותר, אשר, אם איני טועה, עסק באפקט סטרופ. אבל איני מבין מה הבעיה. ההגדרות שכתבו לך פה יפות ו-"איכותיות" מאוד. הנה שוב: במטלת סטרופ (Stroop, 1935) נבדקים מתבקשים לשיים (לקרוא בשם) את הצבע שבו מלת מטרה מופיעה. יש שני תנאים: תנאי תואם (congruent), שבו צבע הדיו בו כתובה המלה נמצא בהלימה עם מלת הצבע עצמה (למשל, "אדום" כתוב בצבע אדום). תנאי לא תואם (incongruent), שבו צבע הדיו בו כתובה המלה אינו נמצא בהלימה עם מלת הצבע (למשל, "ירוק" כתוב בצבע באדום). יש ניסויים בהם מכניסים גם תנאי נייטרלי ("XXX" כתוב בצבע אדום), אך זה לא הכרחי לשם המחשת הרעיון הבסיסי של סטרופ. רק לשם דיוק, סטרופ עצמו, ב-1935, לא הציג לנבדקים מלים הכתובות בצבע, אלא רשימה של מלות צבע לעומת מלבנים מלאים בצבע. הוא מדד את הזמן הנדרש לשיים כל רשימה. יש גרסאות נוספות לסטרופ (זה נקרא stroop like), המבוססות ממלים טעונות רגש ומלים נייטרליות + צבע (סטרופ אמוציונלי); צורות גיאומטריות שונות; "אותיות נבון" (ע"ש דוד נבון מחיפה), שם מציגים אותיות הבנויות מאותיות קטנות יותר. האות הגדולה יכולה להיות תואמת או לא תואמת לאות הקטנה, ועוד ועוד ועוד. יצא מאמר לא מזמן המסכם 70 שנים של סטרופ.

כוכבים1

New member
תודה רבה על התשובה המושקעת

ולגבי ההגדרות לא אמרתי שההגדרות לא טובות, פשוט בשביל העבודה צריך אותן ממקור מוסמך(ספר/מאמר), כדי שיהיה אפשר להתבסס עליו,ולהוסיף אותו גם לרשימה הביביליוגרפית. תודה.

למעלה