אפרוחים

• פותח הנושא vanna
  • פורסם בתאריך

vanna

New member
אפרוחים

כרגע ראיתי טלויזיה וצץ לי רעיון אז החלטתי לישאול אתכם... האם ניסיתם פעם ליקנות ביצים במרכול או ביצי חופש ולשים אותם במדגרה? אם כן בקע אפרוח?? אני יודעת שזה רעיון פרוע ובכל זאת... ניתן להשיג בארץ מדגרה איפה??

שלום לך

להלן התשובה לשאלות: אז ככה ביצה שהונחה במקום שהטמפרטורה בו צנחה מתחת לבערך 20 מעלות אפשר להגיד ביי לאותו תא זרע שיש בביצה ביצים מופרות הופכות לבלתי כשירות להדגרה כאשר הן מוחזקות בטמפרטורות נמוכות! אז הביצים של לולי חופש בטוח הוחזקו בקירור לפני כפי שאני יודע לכן רוב הסיכויים שלא יבקע מהם כלום! אבל אם תרצי לדעת אז אני לקחתי תרנגולות מהסוללה וסיפקתי להן לול חופש והצלחתי להוציא מהן אפרוחים ודרך אגב יש ליזכר עכשיו שהוא כתוצאה מהכלאה בין תרנגולת סוללה לזכר בלדי ביד 2 מוצעות הרבה מדגרות! לי יש מדגרה שאני עומד לתקן

vanna

New member
וואללהה

דווקא אמרו בטלויזיה שאם הביצים היו בקירור אז עדיין יש סיכוי רק אם הן הוקפאו אז אין סיכוי וגם עשו ניסוי קנו ביצים מכל מיני מקומות שמו במדגרה ואחרי כמה ימים בקע אפרוח מהביצים שקנו אצל חוואי...

Amalthea

New member
אם הם קנו ביצים ישר

מהחווה, שבה יש זכרים ונקבות חופשיים, והן במקרה היו מופרות, אז כן, יש סיכוי לבקיעה. ביצים בקירור של 4 מעלות ובוודאי ביצים קפואות לא יכולות להכיל עובר חי. ביצים מהסופר, מהמרכול ורוב ביצי החופש - כלל אינן מופרות. כך ששוב אין שום סיכוי לאפרוח. שאלה - למה כל כך דחוף לך לעשות ניסויים מוזרים? אם אתה רוצה להדגיר ביצים - קנה ביצים מופרות ממגדלים או חקלאים קטנים. אם אתה רוצה אפרוח - קנה אפרוח.

vanna

New member
אוקי

קודם כל אני בת
איפה אפשר ליקנות ביצים מופרות להדגרה? כמה הם עולים?

Amalthea

New member
אז קודם כל אני מתנצלת על הבלבול ../images/Emo68.gif

ביצים מופרות של בלאדי נמכרות בערך במחיר של ביצי סופר, כלומר כשקל אחד לביצה. ביצים של תרנגולות "מיוחדות" יותר הן כמובן יקרות בהרבה. אפילו ביד2 אפשר למצוא כל הזמן מודעות רלוונטיות. ואם יש לך גישה לחקלאים קטנים ומגדלים פרטיים כמו שהציע תופיק זה הכי טוב. כל מי שמגדל ביצים באופן פרטי ומחזיק זכרים יוכל לתת לך ביצים כאלו. המדגרה זה סיפור אחר והרבה יותר יקר - מתחיל ממאות שקלים.

vanna

New member
זה בסדר לא צריך להיתנצל

מה זה אומר תרנגולות "מיוחדות" באילו תרנגולות מדובר?

Amalthea

New member
../images/Emo12.gif פשוט גזעים אחרים

של תרנגולים. חלק קטן מהם נפוצים בארץ. מצורף לינק עם תמונות של גזעים שונים להנאתך

vanna

New member
אוו תודה

אני עדיין לא מגדלת תרנגולות אבל אני מאוד רוצה.. תודה על האתר אם יש עוד אתר עם מידע על תרנגולות/גידול תרנגולות אשמח

keef4u

New member
אהמ

זה מטופש לקנות בייצים עדיף לקנות דוגרות כמו שלי יש וזה יותר טוב במידה ומספקים את התנאים האולטימטיבים לחיות (מה שאני תמיד עושה)

vanna

New member
אם יש לך מדגרה

אתה מוכן לעשות ניסוי בישבילי? אם לא יש פה מישהו שמוכן??

בסדר

אבל אני צריך קודם לתקן את המדגרה ואז אני מוכן להדגיר ביצים מהסופר כדי לבדוק אם הטענה שביצים כאלה יבקעו או לא אבל צריך קודם שיהיה עם הנקבות זכר ביצים מופרות מאצל מגדלים מקומיים אם תמצאי באיזור שלך מישהו שמגדל תרנגולות לבית בדוואי שהוא יתן לך כמה (אני אישית נותן בחינם לאלה שרוצים להדגיר)

keef4u

New member
סופר?!

לא מוכרים ביצים מופרות בסופר! התרנגולות מוחזקות בבידוד וללא זכרים! גם בביצי משק לא רק בביצי חופש וגם צלא תמיד...

למעלה