אפרופו אורז-בתוך זני אורז לבן יש "יותר בריא"?

אפרופו אורז-בתוך זני אורז לבן יש "יותר בריא"?

כי אורז מלא אחרי כמה נסיונות הגעתי למסקנה שהוא לא טעים לי ואני לא רוצה...וממה שאני מבינה בתוך זני האורז הלבן יש בעיקר הבדלים של ארומה...אז איך בוחרים בסמטי/פרסי/יסמין/קלאסי/רגיל כשהמטרה שלי למצוא את היותר תזונתי מבינהם ???

בעיקרון, ככל שהגרגר יותר ארוך

האינדקס הגליקמי יותר נמוך. ככל שהגרגר יותר עגול, האינדקס הגליקמי יותר גבוה. לכן אולי תעדיפי זנים עם גרגרים ארוך, דוגמת הבסמטי.

כן כן, סליחה

חרישה למבחנים משכיחה ממני דברים חשובים באמת. כנסי למאמרי הפורום, מאמרים של יוסי, ושם יש מאמר שמסביר נהדר מה זה אינדקס גליקמי.

עוד יתרון לאורז בסמתי

זה שבניגוד לאורז לבן אחר לא מוציאים לו את הגרעין, רק מורידים את הקליפה, ובגלל זה הערך התזונתי שלו יותר גבוה.

קסקסון

New member
זה לא נכון מה שאת אומרת,גרנולה

האורז הבסמטי עצמו הוא הגרעין, ובתהליך הליטוש יורדים גם הסובין וגם הנבט. אי אפשר ללטש את הגרעין ולהוריד רק את הסובין ללא הנבט,אין דבר כזה מפני שמכונה עושה את זה והיא מורידה הכל. כעקרון כל אורז לבן הוא חסר נבט וסובין ולכן ערכו התזונתי נמוך מאוד,למעשה הוא עמילן בלבד.

אולי אין לי את האוצר מילים המתאים אבל

התכוונתי כנראה לנבט. עד כמה שאני יודעת, באורז בסמתי אי אפשר להוציא את הנבט, גם במכונה, כיוון שהוא ארוך וצר מאוד. הסובין יורד אבל הנבט נשאר בפנים. שמעתי את זה ממקור שאני מאוד סומכת עליו בנושאי תזונה... אבל לא מצאתי סימוך באינטרנט. אני אבקש ממנו הפניה ופרטים.

d a p h n a

New member
לא קריטריון בריאותי

אבל סוגים שונים של אורז מתאימים לסוגים שונים של בישול. יש להם טעם שונה ומרקם שונה. הזנים העגולים יותר, למשל (זה קשור גם למה שאלפקה אמרה על המדד הגליקימי) מוציאים יותר עמילן בבישול ומתאימים להכנת אורז יותר דביק וקרמי כמו אורז סושי או ריזוטו. הזנים הארוכים יותר בדרך כלל יוצרים אורז יותר fluffy ויבש ומתאימים לשימושים אחרים. אגב, לגבי האורז המלא, פתרון אחד שיכול לגרום לך לאהוב אותו הוא להתחיל מלערבב אורז לבן עם אורז מלא. כלומר לעשות למשל סיר של אורז שהוא שלושה רבעים אורז לבן רגיל ורבע אורז מלא. האורז הלבן די מסתיר את הטעם של המלא, ואז לאט לאט אפשר להתרגל אליו. אם כי אני אולי לא מדד כי אני די אוהבת אורז מלא. אני לא אוכלת אותו במקום אורז לבן, כי אני גם אוהבת אורז לבן, אבל מדי פעם אני דווקא מעדיפה אורז מלא.

קסקסון

New member
אולי את לא מכינה אותו בצורה נכונה

אם מבשלים את האורז המלא ללא השרייה הוא באמת יוצא מגעיל. נסי להשרות אותו ללילה ובבוקר שפכי את המים ושימי מים חדשים וככה הוא יוצא הרבה יותר טעים. אגב,השרייה במים גם מנטרלת את הריח הלא נעים שיש לאורז מלא לא טרי.

אני אישית מכינה ללא השריה, ויוצא טעים מאוד

אורז מלא סוגת, פשוט מבשלת עם כמות מים קצת יותר מכפולה, וזה יוצא טעים מאוד... לגבי ריח, לא הרגשתי ריח לא נעים, אבל מצד שני אני לא דוגמה כי חוש הריח שלי הוא אחד הגרועים. רק דברים ממש חזקים (כמו כוסמת) מעוררים אותו לחיים.

למעלה