אפרופו גליה ובלקאאוטים

אפרופו גליה ובלקאאוטים

ומה שדיברנו על משחק שחוזר על עצמו... אז ממש היום שיחקתי משחק שהיה באמת כל התנועות שמאוד קל לי ובלי לאתגר את עצמי בכלל (וגם אותי זה קצת עצבן האמת אז הלכתי אחריו לנגן). ואז על הברימבאו ליד איזאק הוא אמר לי שאני שיחקתי בצורה הרגילה שלי, וזה מגביל אותי בגלל כך וכך וכך, ושאני צריכה יותר להכניס תנועות X Y Z. אז נכנסתי למשחק הבא עם תנועות X Y Z בראש (שהן ממש לא הרגילות שלי), ובאופו מפתיע (או שלא?) המשחק השתפר פלאים. וגם במשחק אחריו זה הלך מעולה, עד שהוא נקטע בפתאומיות כי חטפתי מרטלו לפרצוף והלכתי לארח חברה לשקית קרח. (זה חיסרון של לאתגר את עצמך במשחק "אחר" וניסיון לפתח את התנועות
אתה נתקע במצבים ולא יודע מה לעשות כי אתה רוצה להגיב בצורה שהיא שונה מהאוטומט... אבל כל עוד לא נשברות שיניים ואף בסוף זה משתלם
)

ובכלל זה היה שיעור אתגרים ופציעות

כי גם אתגרתי את עצמי למתוח ברימבאו, והוא התנגד וחתך אותי באצבע
יאללה, עוד כמה פעמים וגם זה יצליח.

:) ואני ממליץ לכם על שיעור אקרובטיק

אקרובטיקה בוינגייט! הצלחתי פליק פלק לעזאזל!! אניייייייי!! 40 שקל לשעתיים של אימון. לומדים שם הכל והציוד שם מדהים! יש שם בורות של פוכים שאת\ה יכול\ה ליפול לשם כמה שאת\ה רוצה על הראש ולא קורה כלום!

ailag

New member
תזכורת

לא לך ספציפית (מסיבות מובנות) אלא למי שקורא את ההמלצה שלך כבר אמרו פה שאימון באקרובטיקה מוגזם / שהגוף לא מוכן אליו יכול לגרום לפציעות - אפילו עם מזרונים. מזרון לא יעצור פריקת כתף או מרפק או ברך, הוא גם לא יעצור שחיקות מסוגים שונים או תפיסת שרירים. ובוא נגיד שאחרי שפעם אחת נפלתי מעמידת ידיים כי הכתף שלי קצת זזה מהמקום (לא משהו אגרסיבי. גמישות יתר, לפעמים דברים זזים) לא הפריע לי שלא היה מזרון - הנפילה היתה על הזרוע ואחרי כמה דקות זה כבר לא הורגש - אבל היה מפריע לו לא הייתי יודעת להתמודד עם הנפילה (ולמשל לא מספיקה לבלום עם הזרוע ודופקת את הראש), ואם היתה לי טכניקה נכונה מבחינת הכתף זה לא היה קורה. אם היו לי יותר שרירי בטן זה היה עובר יותר טוב - הייתי יורדת לקדה ג'י הינס וזהו. אז למי שמתכוון לעשות שיעורים כמו שיעקב עשה, שימו לב שהדגש לא צריך להיות על "אני מצליח סלטה" אלא על "אני יודע להתמודד עם סלטה שלא צלחה בלי להפצע" ו "אילו פציעות/שחיקות יכולות להתקבל מהתרגיל ואיך להמנע מהן?" ליהנות כשמתאמנים אבל לוודא שביום אחרי זה אתם עדיין בחתיכה אחת

אכן אחד הדברים החשובים זה לרדת מקטע

שפישלת בו למצב נורמלי. אני התחלתי בהתחלה בנפילות סתם אבל כיום אני כבר יכול ליפול בצורות מסוימות שבהם הגוף סופג פחות נזק.

ToryMaster

New member
יש לי תהייה

הקפוארה עבורך היא אקרובטיקה? ה"עקרונות" של קפוארה שאני גדלתי עליהם [כן אדוה, זה היה חלק מהחיים שלי עוד לפני שהכרתי אתכם
] הם הרבה מעבר לאקרובטיקה ושוויץ ו"תראו כמה אני מוצלח". זה שאתה יודע לעשות סלטות לא עושה אותך טוב באמנות הזו, אלא בבסיס של המשחק גם בראש וגם בגוף, וביכולת שלך להתמודד באינטראקציה עם הקפואריסטה שמולך. אני שמחה שזה עושה לך כל כך טוב, ואיש באמונתו יחיה וכו', אבל ממה שאתה כותב כאן אני נורא קוראת שבשבילך האקרובטיקה זה מה שהקפוארה סובבת סביבו, וזה נורא צורם לי, כי זה לא. זה כמו להגיד שריקוד זה לדעת לעשות פה-דה-בורה והמון פירואטים במקביל, אבל כשאתה לא יודע באינסטינקט את העמידות הבסיסיות, זה לא באמת זה. [הכל נאמר בערבון מוגבל, כמובן. אתה מוזמן לתקן אותי אם הרושם שלי מוטעה]

אני נכנסתי לקפוארה כי חשבתי

שקפוארה זה סלטות ושוויצ. אבל כיום אני רואה את הקפוארה באור אחר לחלוטין! ואני אוהב את האור הזה!! אבל אני עדיין ממשיך לאהוב אקרובטיקה. זה לא שהפסקתי לאהוב את זה. והאקרובטיקה נותנך לך המון! גם אם אתה לא עושה אותה אבל ברגע שיש לך יכולת מסוימת אתה יכול לערבב אותה עם כל מיני דברים. אז נכון כשאני בהודה אני לא מכניס כמעט אקרובטיקה חוץ מגלגלון בהתחלה. אבל זה נחמד לדעת שאני מסוגל. מלבד זאת אני אוהב את הקרובטיקה כי זה מן- הגוף מסוגל ליותר ממה שהוא נראה. כשאת רואה בן אדם את אומרת אין סיכוי שהוא עושה סלטה וכו'. ואז הוא מראה לך שכן! אם עבודה ועמל אפשר להביא את הגוף ליותר ממה שהוא! וזה מה שאני אוהב באקרובטיקה. ועדיין אני אוהב את הקפוארה בגלל התחכום שבה. בגלל השילוב של שנים שמשחקים והם נראים כאילו המחשבות שלהם רצות במוח אחד מרוב שהם פועלים ביחד.

Oneironaut

New member
יו באמאשכם

תארגנו איזו הודה אני רוצה לשחק עוד כל הדיבורים על להשתפר עושים לי משהו

ailag

New member
גליה שיחת היום ../images/Emo11.gif

יפה.. באמת נראה לי שהכי נוח ללמוד קפוארה כמו כתיבה עיוורת (אל תרביצו לי על הדימוי!) - קודם מעט אותיות ולתרגל אותן, כל פעם בכוח להכניס עוד אחת למצבים שהם כבר מוכרים. זה לעומת השיטה של הרבה אותיות/תרגילים ולבחור ביניהן מהר במצבים חדשים, זו השיטה שעושה בלקאאוט. תוכלי לשתף מה זה X Y Z?

למעלה