אפרופו החורים האלה...

tair40

New member
אפרופו החורים האלה...

מה הסיפור שלהם?
אמרו לי פעם שזה בגלל שאנחנו עושות כלים.
זה כזה מוזר!

החורים הקטנים נוצרים בעיקר גם בחולצות בד

ויסקוזה... לא פעם הצלחתי להחליף את החולצה "החדשה" שקניתי בחנות בתוך פרק זמן לא סביר שנוצרו חורים, שתדעו ללא בעיות הוחלפה החולצה כי זו בעייה ידועה בשל אריגת הבד בחוט קצר משהו כזה....
צריכה לחפש בחומר הלימוד שלי מה אמרה/לימדה אותנו המורה לטקסטיל...אבל הזיכרון עדין בסדר היא אמרה משהו כזה...

ש מ ש א

New member
חורים וכתמים לעתים קשורים למקצוע

בחולצות עבודה של בן זוגי היו תמיד המון חורים קטנים באזור הבטן וקצות השרוולים בחורף - שנוצרו מנתזי חומצה של מצברים לרכב.

נורא מתסכל

חולצות ישנות, חדשות, בדים מעולים, בדים מהשוק לכולם יש חורים.
רוב החולצות שלי מטריקו ולרובן יש חורים שמוציאים אותם מהמחזור מהר מדי לטעמי.
מה עושים עם זה?

ש מ ש א

New member
זה מה שאני עושה תמיד:

נהגתי לרקום על החורים פרחים או לבבות או כוכבים בצבע החולצה, גם בחולצות כפתורים.
זה האריך את חיי החולצות ושימח את הלב...
כשרוקמים אפשר להוסיף פיסת בד באחורי החולצה - ויש טלאי נסתר ו"גוף" לבד שרוקמים עליו.
אפשרות נוספת שהשתמשתי בה: לקצר שרוולים ארוכים שהפכו למסננת,
ולהשתמש בחלקי בד טובים שלהם לאפליקציות, עם חוט בגוון שמבליט אותן.

חולצות T גדולות במצב חדש עם חורים מקבלות בביתנו אפליקציות צבעוניות מסריגים או אפילו מפליז,
והופכות לחולצות בית ענקיות מאווררות ופיג'מות נהדרות בשבילי.
הנחת נייר-משי מתחת לבד החולצה כשתופרים אפליקציה בזיגזג מונעת מתיחה גדולה מידי של הטריקו,
ולא יוצרת אזור קשה כמו כשמדביקים פליזלין, כי את הנייר שלא נשאר בתוך התפר קורעים וזורקים.

רקמה או אפליקציה בצבע החולצה או בגוונים דומים לה, במקומות "מוזרים" כמו בטן, גב או שרוול,
מוסיפים עניין וחיוך. בעיני זה כמו להגיד: אני לא לוקחת את החורים ללב, ואני בעד קיימוּת.

עש? אם כן, למה תמיד באותו אזור?

למה רק בחולצות טריקו ולא באריג מכותנה?

sharon2042

New member
שהחולצות מקופלות בערמה זה המקום שחשוף או

שהחולצות מקופלות בערמה זה המקום שחשוף או מהחגורת בטיחות ברכב.

לי זה נראה כמו חורים מאדים של חומרי ניקוי

שאיתם משתמשים לניקוי המטבח וחדרי האמבטיה.
החולצה נוגעת באזורים שנוקו עם דטרגנטים ועדיין יש שאריות.
מתחילה החלשות של הסיב ואח"כ החיכוף עם כפתור המכנס, חגורת הבטיחות, עש בארון ממשיך את התפוררות הסיב.
אם השדרוג יצליח, אני מתחילה start up להצלת החולצות בארון שלי.

ש מ ש א

New member
הפתרון לכל הבעיות האלה

הוא כמובן סינר,
עדיף עם מישהו חזק בתוכו שיעשה את העבודות האלה במקומנו...

ורדה 1

New member
"כל התשובות נכונות" חוץ מהעש...

כשאנחנו נוגעות עם הבטן בשיש של המטבח הכפתור של המכנסיים לוחץ על החולצה וגורם להיחלשות הבד. אכן, סינר פותר את הבעייה.

לפני מספר שנים קניתי בגרמניה בדים בטקסטורות מרהיבות שנצמדים לבגד בגיהוץ. חלק מהבדים דמויי קטיפה, חלק בצבעים מתכתיים, חלק הולוגרמה וכו'. מהבד אפשר לגזור צורות ולגהץ. כך אפשר ליצור צורות ולהדביק על החורים. לא יודעת אם יש את הבדים האלה בארץ...

למעלה