אפרופו חגים ואוכל........

shelycat

New member
אפרופו חגים ואוכל........

האם יש מאכלי חגים שלא תיגעו בהם (לא מטעמי דיאטה) והאם יש מאכלים מיוחדים שאתם מחכים כל השנה כדי לאכול מהם? מה הם מאכלי החגים, לא בהכרח דברים מסורתיים יכול להיות גם מאכל מיוחד שאמא (או כל בן משפחה) מכין רק בחג שאתם מאוד אוהבים ולהפך האם יש דברים שעל בסיס קבוע מבין מאכלי של משפחותיכם שאתם סולדים ממנו?

שונאת גפילטע-פיש!../images/Emo76.gif

מן מאכל אפור ורוטט... בעעעע... וכל המשפחה שלי מתים על זה... מצד שני, על מאכלי ראש השנה אני לא מתה- הם בסדר- תפוח בדבש, רימון. אני תמיד מחכה לסלט פירות שאחותי מכינה- עם כל הפירות האפשריים+ רוטב סודי שלה. מצד שני בפסח אני מתה על חרוסת וגם על קניידלך= את שניהם אני מכינה.

אתי@

New member
בטח שיש... ../images/Emo21.gif

מתה על מרק עם קניידלך של הסבתא הספרדיה שלי
עם הבצל המטוגן והפלפל השחור, כמו שצריך
שונאת גפילטע-פיש - אפילו של הסבתא הספרדיה שלי.... אצל הבעשלוש אוכלים בראש השנה אורז עם גזר וצימוקים שאני נורא אוהבת. האמת היא שזה לא מאכל שאוכלים רק בראש השנה, אבל בראש השנה - תמיד
ככה שיש למה לחכות
שם הארוחה מגיעה מאוד מאוחר, כי יש מיליוני ברכות שמרברכים ומיליוני מאכלים (שאני לא אוהבת
) שאוכלים, וכשסוף סוף מגיע הארוחה האמיתית, אף אחד כבר לא רעב. חוץ ממני, ואז אני זוללת לבד את האורז הזה...

danonit

New member
לא נוגעת במצות...

גם משמין וגם יבש וחסר טעם
הדבר שכולם אוהבים ואני ממש לא אוהבת זה סופגניות, נראה לי שלא אכלתי סופגניה מגיל 10 בערך. אני מאוד אוהבת פשטידות ועוגות גבינה, שני דברים שאצלי בבית לא אכלתי כמעט אף פעם ולכן אני מאוד אוהבת ארוחות שאמא של עדי מכינה לשבועות...

ayush

New member
חשבתי שאני היחידה ששונאת סופגניות..

מסתבר שלא... אין כמעט מאכל שאני לא אוהבת....(לצערי!) אבל גם אין משהו ספציפי שאני מחכה לו במיוחד... אמא של תומר מכינה מאכלים נהדרים לא רק בחגים ולא נותנת לנו אפילו קצת להתגעגע למאכל מסויים...

את זה אני באמת לא מבין

מצה עם שוקולד וסופגניות הם בין המאכלים הכי טעימים שיש... אבל לצערי שניהם משמינים ולכן אני נוהג בהם בזהירות
מת על חרוסת, על דבש
, על אזני המן (שאני מכין לבד) אבל לא אוכל תפוחים
, קניידעלך, צימעס ועוד... אה כן, ואני מת על קובה (בעיקר מטוגן, של סבתא שלה) אבל אין שום חג שזה מצווה לאכול, אז סבתא שלה מכינה לי כל השנה
שנה טובה לכולם
הלוואי והייתי

kisses

New member
אני דווקא חולה עליו

אבל לצערי לא יהיה השנה חמתי לאחר מקרה מצער שקרה שנה שעברה לא עושה יותר גפילטע

dorlim

New member
היום אני הרבה יותר פתוחה לנסיונות..

אבל עדיין יש כמה דברים שאני בחיים לא אגע בהם כמו רגל קרושה (או בשמו העממי - נדנד)ודגים - בייחוד כאלו שמסתכלים עלי מהצלחת (אגב, לשמחתה של הסבתא שלו הגפילטפיש דווקא מוצא חן בעיניי, אבל רק הקציצה) ועוד... ויש דברים שאני סתם לא אוהבת כמו אוזני המן (עוגיה יבשה ועוד במילוי פרג ), מצות, לוביה ועוד... אבל ברור שיש דברים שאני ממש אוהבת ומחכה להם מחג לחג - קוסקוס עם רימונים (שחבל שאמא שלי לא מכינה כל ראש השנה...), שקדים ושומשום עם דבש (משמין חבל על הזמן...) ועוד כל מיני אבל הכי הכי אני אוהבת חרוסת

fila

New member
אף פעם לא אכלתי גפילטפיש../images/Emo76.gif

טוב גם אין סיכוי למצוא את זה במטבח שלנו....
ראיתי את זה במעדנייה כאן לייד העבודה וחד משמעית אני לא יגע בזה, אני גם שונאת מעיים ממולאים ורגל בקר מח ושאר דברים "רוטטים" אוף רע לי! אני מכרסמת פה פריכית אורז אז אולי כדאי שהחג כבר יגיע......
אני מאוד אוהבת את העופיונים הממולאים שאמא שלי עושה בחג,את צלי הבקר שהיא עושה גם במשך השנה אבל משום מה יוצא יותר טעים בחגים.... ויש עוד כל מיני מאכלים מרוקאים וטריפוליטאים שאני ממש אוהבת אבל אני לא אפציץ אתכן כאן בשמות....

rinutza

New member
מתה על החזרת שאבא שלי עושה - פשוט

מכורה. מאד אוהבת את מרק העוף של אמא שלי שמכניסה אליו לביבות תפ"א וזה יוצא חבל"ז. עד עכשיו לא ממש אהבתי גפילטע פיש אבל חמותי עושה אותם נהדרים אז התחלתי לאהוב. ומשוגעת על סופגניות - וממש מאושרת מהעובדה שמתחילים לעשות אותם במאפיות הרבה לפני חנוכה.

אמיקה

New member
חלות טריות מתוקות מהתנור + דבש

לראש השנה ...יאממממממממממ השנה לא נהיה בחג (יוצאים לירח דבש
) אז חמותי שתהיה בריאה הקדימה ועשתה לנו דליברי מתוק..(תרתי משמע
) חולת חרוסת - נוסח אשכנזי וגם נוסח עיראקי (סילאן + אגוזים), וחזרת שעושים בבית (למרות הנפילההבלתי נמנעת למשכב עקב "חרפרת הלשון" האימתנית
ׂ מחרבת סידרתית של עוגות גבינה לשבועות.. נשנשנית לביבות של חנוכה עם שמנת (אוי זה טוף ..
) בעד גפילטע כל השנה - אבל רק של סבתא של´י אגם של "בתיה" מדינזגוף פינת ארלוזרוב בת"א אבל הכי הכי - מנגלים של יום העצמאות (גם מסורת לא?
)...

אין דבר שאני לא אוכלת!

אבל אני כל הזמן בדיאטה אז בסוף אני לא אוכלת כלום... כמעט.... אז אני קוראת למהפך בטבלת הקלוריות! שמהיום חסה תהיה דבר נורא משמין... וצ´יפס יהיה נורא דיאטטי.... אח........ איזה חלום....... ואז נוכל לאכול כל הזמן את מה שמעיזים להכניס לפה רק בתירוץ של חגים.... באופן יותר ממוקד לשאלת היום - אני מוכנה להרכיב תפריט קבוע מכמה מאכלים חג או מאכלים מסורתיים או "סתם" מאכלים כגון (זהירות - רשימה ארוכה, למרות שזה רק קצה הקצה של הקרחון...): מרק עוף עם קניידלך של אמא, גפילטא פיש של אמא, קרפלך של סבתא, כבד קצוץ של סבתא (תגידו.... רואים שאני פולניה?!?....) עוגות גבינה של שבועות, צלי, בלינצ´ס, מוס שוקולד, בוואריה, לאזניה, שרימפסים בחמאה ושום (מאכל יהודי ידוע... סתתתםםם... מצטערת - אבל זה פשוט נורא טעים!....), סטיקים עסיסיים עם המון צ´יפס, שוקולד בכל צורה אפשרית... טוב, מספיק!

אופה3

New member
יש לנו כל מיני סוגים של מאכלים

לראש השנה, כמו חביתת סלק, ודלעת, וכל אלה של הברכות, וכמובן הארוחה שאני מכינה שכל פעם אני מגוונת. גפילטע פיש, אני לא אכניס לפה בחיים, אבל שוב, הארוחות אני מתכננת ומבשלת. אז אין סיכוי שלא נאכל משהו, כי הכל אנחנו אוהבים. האופה

אופה3

New member
יש לנו כל מיני סוגים של מאכלים

לראש השנה, כמו חביתת סלק, ודלעת, וכל אלה של הברכות, וכמובן הארוחה שאני מכינה שכל פעם אני מגוונת. גפילטע פיש, אני לא אכניס לפה בחיים, אבל שוב, הארוחות אני מתכננת ומבשלת. אז אין סיכוי שלא נאכל משהו, כי הכל אנחנו אוהבים. האופה

למעלה