אפרופו חתול

Dark Rain

New member
אפרופו חתול

(בעקבות קריאה של הודעת האופליין על כך שחתולים שולטים) זה הזכיר לי את הסצנה בסרט שהחתול חזר פעמיים והם הבינו שיש גליץ´ במטריקס כי הסוכנים שינו משו. בכל אופן, מאחר והסיטואציה היא של Deja-vou, השאלה הנשאלת היא.. איך זה קורה? במציאות שלנו כלומר. איך מצב של Deja-vou יכול להתקיים?

offspringer

New member
שימו לב איזו תאורייה אני דופק לכם:

החלום הוא עולם מקביל אבל עם עוותים, לדוגמה שבמקום מים יש בים נפט (
לא כל כך שונה הא?...) וחווינו את מה שקרה בגרסה שונה בלילה שלפני המקרה.
-ציניות אירונית

יש את התאוריה....

שאומרת שדז´ה וו זה בעצם מה שאנחנו זוכרים מהגילגול הקודם... חזרנו לפנ לעוד גילגול כדי לתקן טעויות שעשינו בעבר ואנחנו צריכים לעבור את אותו תהליך רק ההחלטות שלנו צריכות להיות שונות מפעם קודמת ולכן כל פעם שיש וז´ה וו זה אומר שאתהניזכר שהיית פה בגילגול הקודם..שעברת כבר את אותה סיטואציה ולכן אתה צריך להיות מאוד זהיר בהחלטות שלך מאותו רגע.. אני אישית לא ממש חסידת התאוריה .... אבל מי יודע...

Gevakumon

New member
עזבו שניה את התאוריות,

האמת היא שזה מן פאק בזיכרון, אני לא ממש ממש זוכר אבל זה קורה בגלל ששני איזורים במוח שולחים משהו באותו זמן, לא זוכר, בכל מקרה יודעים למה זה קורה.

ציזינק!

תיראה לכל תופעה שהיא קצת חורגת מהנורמה יש הסברים מדעיים נורא הגיוניים ומוצקים...השאלה אם אתה מוכן לקבל אותם... זה על אותו רעיון של ..האם היה פה עבמ או שזה סתם גז ביצות...

Dark Rain

New member
בקשר למה ששניכם אמרתם

תאוריית הגילגול הקודם לא תופסת פה לדעתי.. כי הנה, למשל אני הייתי בפולין, ולא הייתי שם מעולם עד לאותו הפעם, אך עם זאת חוויתי דזה-וו. אז האפשרות שהייתי בפולין כבר פעם ובפעם השנייה פשוט נזכרתי במקום שהייתי כבר נופלת, כי זאת הייתה הפעם הראשונה שלי בפולין אי-פעם. ואפשרות הגילגול הקודם נופלת בגלל ש.. הייתי עם כל המשלחת שלי, האם יתכן שבגלגול הקודם הייתי עם כל אותם ילדים, בדיוק באותו מקום, שנראה בדיוק אותו דבר, הם לבשו אותו דבר ואמרו אותו דבר? לא. בגלל שאם אני חי כבר 19 שנה, אז הגלגול האחרון שלי היה לפני שנולדתי. ואם הוא מת כשאני נולדתי, אז צריך לקחת עוד כמה שנים אחורה, או לפחות קצת זמן לפני, ואז אותו גלגול היה בפולין גם כן.. פולין לפני 19 שנים בטח שלא נראתה כמו שהיא נראית היום, והסיכויים שהגילגול שאני חוויתי הוא קולקטיבי, לדעתי מאוד מזערי. ובקשר לתאוריה המדעית, בולשיט. אולי זה נכון, אבל יש דברים על-טבעיים ודברים תת-הכרתיים שהמדע לא יכול להסביר. אני לא חושב שהסבר מדעי יספק אותי.

Dark Rain

New member
...............

הייתה לי מחשבה, מעין תאוריה פעם.. על כך שכולם מחוברים קולקטיבית אחד לשני. וכל מה שקורה, מיועד לקרות, וכמו רשום לנו בראש, לא משנה מה נחשוב, לא משנה מה נעשה, לא משנה אם נחשוב שאנחנו אחראים לעצמנו ויכולים לשנות דברים, זה יהיה כך כי תוכנתנו לחשוב בצורה כזאת. אם נחשוב שבכך שנלך שמאלה ואז נבלבל את עצמנו ונגיד שרצינו ללכת שמאלה אבל בכך רצוננו ושליטתנו שינינו את זה, אז זה רק כי זה מה שאנחנו חושבים, אבל גם הצעד הזה והיסוס והמחשבה נרשמו. כלומר, כולנו מחוברים קולקטיבית לספר ענק שבו רשום כל מה שעשינו או שנעשה אי-פעם. הדז´ה-וו, הוא בעצם גליץ´ כזה, שגורם לנו ´לקרוא בספר´ שנייה לפני שמה שאמור לקרות באמת קורה.. מעין חיזוי העתיד. אולי זה ההסבר ליכולתם של אנשים לקרוא את העתיד, הם הצליחו לעקוף את הכללים של ´המערכת´. מה אתם חושבים ?

S__A

New member
גם לי היה דה זה וו בפולין >>

זה היה מתוך חלום .. כאילו, חלמתי משהו, ורק אחרי חודש, הוא קרה בפולין .. כאילו חזיתי את העתיד ! קווווווול ! אממ, בכל אופן, שמעתי על מלא אנשים שחוו דה זה וו בפולין ? משהו פה דפוק ??

Gevakumon

New member
מזתומרת?!?!

זה לא איזה דבר מסתורי ולא ידוע דה ג´ה וו, אני מנסה להגיד, שיודעים למה זה קורה, ועזבו את כל התאוריות של הגלגולים והפה והשם, כי זה כבר מוסבר.

RedStorm

New member
(IC4:) אין סתירה בין מדע לרוחניות

רוחניות משתמשת בפיזיקה על מנת להשתמש אתה רק אומר את הדברים הטכניים "יודעים כבר מהזה דה ז´ה וו, הסיבה לכך היא ש2 אזורים במוח שולחים באותו זמן שדר מסוים" הממם... אז אנחנו יודעים למה דה ז´ה וו קורה? לא, אנחנו אם כבר יודעים איך זה קורה, זה עדיין לא סותר את הרעיון שדה ז´ה וו אכן קשור לזכרון ישן אולי אפילו מגלגול חיים שעבר.... זה בערך כל מה שאני רוצה לנסות להגיד, שזה לא "או הסבר מדעי או כלום/משהו אחר" העולם אינו רק שחור או לבן העולם הוא שילוב שיוצר כל מה שבאמצע, לא? וDARK RAIN מותק קצת לא קונה את אי הקנייה שלך לתאוריה שמהשמה הסבירה אולי בחיים קודמים היית בסיטואציה דומה (אולי זה באמת סתם פאק במוח אני לא אומר שלא, אני רק גם לא אומר "כן") דומה לא אומר אותם פרטים בדיוק אולי אוירה דומה אנשים שקשורים אליך או מקום שקשור אליך באופן דומה למה שזה היה אז... תחשבו על כמה אתם "פוסחים" כשאתם שוללים דברים שלא נראים לכם בעלי משמעות כלשהי לכו תדעו
(פעם ראשונה שאני רואה ביטוי הזה כמשהו בעל משמעוץ ולא סתם ביטוי שאומרים כדי להמנע מלהמשיך לדבר על אותו נושא)

RedStorm

New member
(IC4:) אין סתירה בין מדע לרוחניות

רוחניות משתמשת בפיזיקה על מנת להשתמש אתה רק אומר את הדברים הטכניים "יודעים כבר מהזה דה ז´ה וו, הסיבה לכך היא ש2 אזורים במוח שולחים באותו זמן שדר מסוים" הממם... אז אנחנו יודעים למה דה ז´ה וו קורה? לא, אנחנו אם כבר יודעים איך זה קורה, זה עדיין לא סותר את הרעיון שדה ז´ה וו אכן קשור לזכרון ישן אולי אפילו מגלגול חיים שעבר.... זה בערך כל מה שאני רוצה לנסות להגיד, שזה לא "או הסבר מדעי או כלום/משהו אחר" העולם אינו רק שחור או לבן העולם הוא שילוב שיוצר כל מה שבאמצע, לא? וDARK RAIN מותק קצת לא קונה את אי הקנייה שלך לתאוריה שמהשמה הסבירה אולי בחיים קודמים היית בסיטואציה דומה (אולי זה באמת סתם פאק במוח אני לא אומר שלא, אני רק גם לא אומר "כן") דומה לא אומר אותם פרטים בדיוק אולי אוירה דומה אנשים שקשורים אליך או מקום שקשור אליך באופן דומה למה שזה היה אז... תחשבו על כמה אתם "פוסחים" כשאתם שוללים דברים שלא נראים לכם בעלי משמעות כלשהי לכו תדעו
(פעם ראשונה שאני רואה ביטוי הזה כמשהו בעל משמעוץ ולא סתם ביטוי שאומרים כדי להמנע מלהמשיך לדבר על אותו נושא)

Dark Rain

New member
בן-אדם, אתה מוציא אותי באור רע!

אני לא חושב שזה פאק במוח, או משהו מדעי. התאוריה שהעליתי הייתה משהו שחשבתי פעם, וזה היה רק כדי לשמוע תגובות, אני כבר לא מאמין בזה, אבל גם לא שולל את זה. בקשר ל´שלילתי´ את הדז´ה-וו, היא כי זה לא נראה לי פרוגרסיבי. כי הזכרון הדומה היה, שאנשים מסויימים אמרו לי דברים מסויימים, עם אותם תנועות גוף ומחוות, ואותו סלאנג לשפה, מבחינת זמן ותקופה, לא יכול להיות שלפני 20 שנה (במידה והגילגול שממנו זכרתי את זה היה האחרון ולא לפני 40 או 60 או אולי 1000 שנה) שהשתמשו באותו הסלאנג, ואמרו דבר דומה בדיוק, והמקום נראה אותו דבר, ולא מדברי או מוחרב כמו בשואה וכן הלאה. כלומר, מה שאתה אומר, הוא שזה כן הגיוני שחוויתי את זה בגילגול קודם, וגם כל אותם אנשים שהיו איתי כי הרי הם היו באותו הרגע שהרגשתי את הדז´ה-וו, בשל כך, זהו דז´ה-וו קולקטיבי!

Gevakumon

New member
וויכוח איתי VS גבע, סיבוב 2

תשמע!!@#!@$!@% בעאעאה... אתה אמרת בעצמך, ואני מצטט: "העולם אינו רק שחור או לבן", נכון, אבל האם זה אומר שהעולם הוא אינו שחור ולבן בכלל?? כי מה לעשות, יש שחור, ויש לבן, הרוב אפור, אבל יש גם דברים שהם פשוט כמו שהם בגלל מה שהם. דה ג´ה וו זו הרגשה שאנחנו עוברים בעקבות שגיאה בזכרון, אין שום דבר מאחורי זה חוץ מההרגשה הנחמדה הזאת, ואין טעם לבנות מסביב לזה תאוריות שונות בלי שום ביסוס. ברר.

liquidream

New member
חזרה נצחית

יש תאוריה שנקראת "החזרה הנצחית" (גורדייף מדבר עליה הרבה) שטוענת שהרעיון האמיתי מאחורי גלגול נשמות (לא תמיד אבל לרוב) הוא שלא מתגלגלים לדמות אחרת אלא שחוזרים על אותו תפקיד שוב ושוב. כך קורה שכל מיני אנשים "נזכרים" בתפקיד שלהם יותר ויותר מוקדם (מלחינים מחוננים מגיל צעיר או לחלופין אנשים שמדרדרים בגיל מאד צעיר לפשע והתמכרויות) ובעצם חוזרים על אותו תהליך רק בקצב מזורז. אנשים אחרים לא לומדים כלום וחוזרים על הכל לנצח באותה מהירות או יותר לאט. הסוג השלישי (והרצוי לפי מידת הבנתי את התאוריה) לומדים לשנות לאט לאט את התסריט ולזכות בחופש ממעגל התשוקה/סבל הנצחי. בחזרה נצחית על אותם חיים אפשר למצוא הסבר לרגע פתאומי של מודעות לעובדה שאותו רגע קרה כבר אין סוף פעמים. הטיעון המדעי לגבי מסרים שונים ממקומות שונים במוח לא סותר את התאוריה הזאת- להפך: האונה השמאלית (אינטלקט/אגו/עצמיות/ריאליות) שולחת מסר שהגיע נתון חדש והימנית (אינטואיציה/דמיון/תקשור/אינטיליגנציה קוסמית לא אישית ולא מילולית) שולחת מסר שיש לה זכרון קודם של הרגע. המסרים מתערבבים ונוצר deja-vu. יש ספר מענין של אוספנסקי על זה- Strange Life of Ivan Osokin לא יודע אם הוא קיים בעברית: סיפור מענין על אדם שמתחנן להזדמנות שניה שבה יעשה הכל אחרת- ולחרדתו הוא שב וחוזר על אותן טעויות בדיוק. גם הסרט "לקום אתמול בבוקר" (groundhog day) מדבר על רעיון דומה רק בחזרה נצחית על אותו יום. nameste liquidream

היי!

חזרתי אחרי שלא הייתי פה שבוע, ורציתי להגיד משהו על הגלגול נשמות: הגלגול נשמות אומר בעצם שהחיים הם מחזוריים - אתה חי אתה מת ואז שוב חי ואז שוב מת.... ןאפשר להתייחס לזה ב-2 מובנים- 1) אתה חוזר לחיים בצורה כלשהי בכדה"א עוד פעם-ואחר כך עוד פעם ועוד פעם וכו´... 2) אתה כאילו עובר לעולם אחר. ולפי דעתי התיאוריה הראשונה (שאני חושב שכשרוב האנשים מדברים על גלגול נשמות הם מתכוונים עליה) מוטעת בגלל שמס´ החיים רק גדל וגדל, ולכן זה לא שהאנשים חוזרים בצורה אחרת, אלא מגיעים חיים חדשים. ובקשר לתיאוריה השניה-תגידו מה אתם חושבים!

z O e i

New member
בקשר לתיאוריה הראשונה

יכול להיות שבנוסף לגלגול הנשמות מתווספים גם חיים חדשים. בקשר לתאוריה השניה, קראתי פעם תאוריה על העולם הבא. התאוריה הזו בעצם אומרת שהעולם הבא נמצא בעולם הזה (ולא בשמיים, מימד אחר וכו´), הוא נמצא ממש פה איתנו, ובני האדם בעצם יכולים לראות אותו ואת הרוחות, אבל בגלל שבני האדם מפחדים מדברים לא מובנים, הם מדחיקים את זה. אישית, אני לא שוללת אף תאוריה, אני מאמינה שאין מוות אפסולוטי, אבל עדיין לא החלטתי מה אני חושבת שיש אחרי המוות.

S__A

New member
התאוריה המדעית אומרת כך >>

יש שלושה חלקים במוח שלנו: המודע - החלק שמעבד את כל מה שקורה לנו. התת-מודע - החלק שמעבד את כל מה שהמודע לא מצליח לעבד, כגון חלומות, זיכרונות נשכחים, דברים שברצוננו להדחיק מאוד. ו.. הסמוי-מודע - כל מה שהמודע והתת-מודע לא מצליחים לעבד, זה אומר שבו זמנית, גם התת-מודע וגם המודע מקבלים אותו שדר, אותו קו מחשבה, והמוח לא מצליח להחליט לאן לשייך את השדר, ולכן השדר עובר לסמוי-מודע, ואז אנחנו חושבים שזה קורה לנו עכשיו [זאת אומרת שהשדר הגיע מהחלק של המודע] , אבל השדר הגיע מהתת-מודע ולכן אנחנו חושבים שזה כבר קרה לנו. זאת ההגדרה המלאה ל- דה זה וו מישהו הצליח להבין ??

למעלה