אפרופו טיפים ומלצרים

אפרופו טיפים ומלצרים

בפורום השכן מתקיים דיון בנושא טיפים בעקבות מקרה שפורסם על אשה שאכלה במסעדה ב-140$ ונימקה את העובדה שלא השאירה טיפ בכך שהיא אם חד הורית.

התחום הזה פרוץ מכל הכיוונים וזה לא חדש, עיקר הביקורת על אותה אשה נובעת מהעובדה שמי שיש לו 140$ לאכול במסעדה (כשבארה"ב העלויות יותר זולות מאשר כאן כידוע), נשמע קצת תמוה שאין לו אפשרות להשאיר עוד 15$ כטיפ. לצד זאת, הועלו כל מיני טענות ותובנות על נושא הטיפים בכלל במהלך אותו דיון.

מה לכם יש להגיד בנושא?

אוגלה

New member
זה מזכיר לי את הבדיחה

על מישהו שבא למקדונלדס, מזמין המבורגר כפול עם אקסטרה גבינה, מגדיל את הארוחה לענק, לוקח הר של מיונז וקטשופ, וכמובן גלידה לקינוח, אבל מזמין דיאט קולה כי "הוא בדיאטה".

בקיצור - לא רוצה להשאיר טיפ, אל תשאירי, אבל אל תכתבי "אוי אוי אוי, אני חד הורית ואין לי כסף" אחרי שבלסת ב-600 ש"ח.

trilliane

Well-known member
מנהל
לדעתי מסעדה שקיבלה $140 יכולה לשלם שכר הוגן

לעובדיה בכלל ולמלצריה בפרט ולא צריכה להפיל את האחריות הזו על הלקוחות ולשנורר עוד את סועדיה.

התירוץ שהשאירה עלוב, מביך ומטופש והיה עדיף לו לא הייתה כותבת כלום... אבל תרבות הטיפים (שבארה"ב היא אפילו יותר גרועה מבישראל) היא תרבות שנור מכוערת שראוי לה להיעלם מן העולם, וטרנטינו כבר סיכם הכול יותר טוב ממני בטקסט ששם בפיו של מר ורוד (סטיב בושמי הדגול) בסצינת המיתולוגית מתחילת "כלבי אשמורת":
http://www.youtube.com/watch?v=enJwYaeolXc
(אפרופו שרשור הסרטים)

למעלה