אפרופו כביסה עדינה - פטנט לחורף

אפרופו כביסה עדינה - פטנט לחורף

שגנבתי משכנה בבניין... לכל אלו שאין להן גגון שמכסה על חבלי הכביסה - ולא יכולות לכבס בחורף כביסה עדינה שלא שמים במייבש (או סתם למי שאין לו מייבש) - קונים בחנויות כמו הום-סנטר רצועה של נילון, כמו זה שאטמנו איתו חדרים לפני כמה שנים ? הגודל הוא האורך של חבלי הכביסה, ובערך שני מטר רוחב (אני חושבת שזה הסטנדרט). עולה פחות מ-4 ש"ח למטר (שכחתי כמה בדיוק). אחרי כל כביסה, פורסים את הנילון על חבלי הכביסה ומהדקים עם אטבים. ככה הגשם לא מרטיב ומכתים, ואפשר לייבש כביסה בתלייה כל החורף. אגב, מומלץ להקפיד לשמור על אותו צד כלפי פנים ואותו צד כלפי חוץ, כי הצד החיצוני צובר לכלוך ואבק. זהו, מקווה שזה יעזור למישהי... לנו זה פשוט שיפר את איכות החיים - לא עוד המתנה ליום שמש בשביל לעשות כביסה !

רחלילי

New member
הערה חשובה:

(אמא שלי ככה היתה מייבשת כביסה, עוד בשנות השבעים-שמונים, הם גרים בבניין שיכון שבכלל לא שמעו שם על מסתורי כביסה או על גגונים. בנייני ירושליים של שנות השישים). מה שלמדתי מנסיון של אמא שלי זה שחשוב מאד עם שני אטבים בכל צד למתוח את הניילון הזה בין החבל הראשון הקרוב לחלון לבין החבל האחרון (וכמובן להשאיר מספיק אורך ש"נופל" מקדימה ומאחורה). המתיחה קריטית, אחרת נוצרים כיסי מיים מהגשם בכל מקום לא מתוח, וקשה מאד להרים הניילון מבלי שוב להרטיב את הכביסה!

רחלילי

New member
ועוד עצה:

לקנות בשוק/בהום סנטר את המתקפלים ללו זה לא עולה יותר מ40-60 שח. זה אחד דברים הכי שימושיים שיש לנו! אחרי שהכסיבה מאבדת חלק מהמיים שלה (מכבסת בעיקר ללא סחיטה כדילא להרוס בגדים) אני מעבירה אותה בימי הגשם לחבל המתקפל והופה-לתוך הבית. זה תוך לילה-גג יממה וחצי יבש לגמרי. שווה ביותר וגם צעצוע לונה-פארקי לחתולים ההמומים.

למעלה