אפרופו מלכוד 22

untitled

New member
אפרופו מלכוד 22

אתם מכירים עוד ספרים טובים של ג´וזף הלר? קראתי (חלק מ) זמן סגירה שזה ההמשך של מלכוד 22 אבל הוא ממש לא משהו (נו כי אי אפשר לעשות לכזה דבר המשך...)

נדמה לי שהוא כתב את "אלוהים יודע"

אבל נאמר לי שהספר נוטה לחזור על עצמו.

friend9

New member
אפרופו ג´וזף הלר

איני בטוח שמלכוד 22 הוא ספר טוב, ולא קראתי את שאר הספרים. בכל אופן, שמותיהם: אלוהים יודע, גולד שווה זהב, זמן סגירה, משהו קרה, ציירו לכם.

דעה לא אובייקטיווית...

לא אהבתי את זמן סגירה, ציירו לכם ואלוהים יודע (אני מתכוון לכך שלא אהבתי את הספר, לא לכך שלא אהבתי את אלוהים). אהבתי מאד את משהו קרה וקצת פחות את גולד שווה זהב.

untitled

New member
אני אישית

מאד אהבתי את מלכוד 22 הוא (לדעתי) פשוט כתוב טוב גם מספר עלילה, אבל הוא לא ספר עלילתי וכל השינויים והקפיצות בזמנים ובכלל אני אוהב את ההומור של הלר אבל שוב זו דעתי

לאה_מ

New member
אז אני שמחתי מאד לגלות,

שג´וזף הלר כתב מחזה, שמבוסס על פרק 8 של מילכוד 22 (שהוא הפרק על המשפט של קלווינג´ר - אחד הפרקים עם הדיאלוגים הכי שנונים בספר - פשוט אידאלי להמחזה), וקוראים לו WE BOMBED IN NEW HAVEN (או משהו דומה - קראתי את זה לפני המון שנים). בכל אופן, לא הצלחתי לאתר אותו בשום מקום, עד שיום אחד הזדמנתי עם קצת זמן פנוי לניו יורק, ושם, בספריה הציבורית העירונית, מצאתי את המחזה, וישבתי שם וקראתי אותו, ומה אומר - זו היתה אכזבה גדולה מאד!

כסלו

New member
ג´וזף הלר

מילכוד 22 נחשב כטוב בספריו. אבל, כמובן ענין של טעם.

למעלה