אפרופו קולג'ים.. החוצפה חסרת הגבולות של המדינה המכונה ישראל,

אפרופו קולג'ים.. החוצפה חסרת הגבולות של המדינה המכונה ישראל,

לכאורה.

אמנם מבלי שהתייעץ עם אבא שלו הבן שלי במילא חבר בתא הסטודנטים הפרו-ישראלי בקולג' שלו, אבל אם זה נכון שהפרוייקט החדש שמשרד התפוצות מנסה לקדם כולל איסוף נתונים לא וולונטרי דרך שיטות כריית מידע על סטודנטים יהודים בארה"ב שאינם משתתפים בפעילות "יהודית" או "פרו-ישראלית" (שמות פרטיים ישראלים? שמות משפחה? נתונים מבתי כנסת/קהילות/ארגונים יהודים?), זה נראה לי שערורייתי ברמות, שלא לאמר חצוף, ואני מקווה שיהיה מספיק רעש וביקורת שיגרום להם לבטל את המכרז.

https://www.haaretz.co.il/news/politi/1.4514448

אמ;לק: "משרד התפוצות יקים מאגר נתונים של הסטודנטים היהודים בארה"ב
הפרויקט שואף לאסוף מידע על כ-350 אלף סטודנטים ולפנות אליהם ברשת. החברה שתיישם את היוזמה הוקמה במטרה לחזק את הזהות הדתית של צעירים יהודים בחו"ל ולקרבם לישראל. ... המטרה היא להביא את הסטודנט שאינו משתתף כיום בפעילויות הקשורות ליהדות לישראל (כ-85% מהסטודנטים) לקחת חלק בפעילויות באינטרנט או בקמפוסים באופן מתמשך."

זה היה זריז...

"הממשלה השהתה הקמת מאגר מידע על הסטודנטים היהודים בארה"ב, שעות לאחר פרסום היוזמה ב"הארץ". ... משרד התפוצות החליט להשהות את התוכנית להקים מאגר מידע ובו שמות כל הסטודנטים היהודים שלומדים באוניברסיטאות ובמכללות בארצות הברית, שעות לאחר פרסום היוזמה ב"הארץ". בהודעה מטעם ארגון הסטודנטים היהודים הגדול בעולם, הלל אינטרנשיונל, נכתב כי על משרד התפוצות הופעל לחץ לבטל לגמרי את התוכנית השנויה במחלוקת."

איך הם בדיוק חשבו לאסוף את המידע הזה?

בעזרת מלשינים? ומה קורה עם סטודנט שאביו יהודי ואימו לא? רק לי הרעיון של רשימות של יהודים מעביר צמרמורת בכל הגוף?
ואם נעזוב בצד את האסיציאציות והחדירה לפרטיות, אבל זה גם רעיון מסוכן... מה קורה אם אירגוני טרור פורצים למאגר הזה? כל היהודים מסומנים כמטרות נוחות וקלות?

rachello1

New member
ילד 2 מעורב בכל ארגון

יהודי ישראלי בקולג' הקודם וגם בנוכחי, ודווקא בגלל זה הרעיון שישימו את השם שלו באיזה רשימה מסומנת פשוט מעורר בי צמרמורת.
ילד 1 הפסיד בזמנו איטרנשיפ טוב כי הוא נסע בערך כל שנתיים לביקור בארץ

Ani15

New member
תסביר לי על מה אתה מתרעם בבקשה?

פייסבוק עושה את זה כל הזמן - כורה מידע עליך ושולח לך פרסומות לפי הפרופיל שלך. אנשים משלמים לו על זה. אז הפעם משרד התפוצות ישלם לו על זה. לא ראיתי אותך מתרעם על פייסבוק (או גוגל או כל פלטפורמה אחרת שאוספת עלינו מידע, מפלחת אוכלוסיות ומפנה להם פרסומות ספציפיות). שערורייתי ברמות? אולי גם שערורייתי שאיירבנב שולחת לי פרסומות לחופשות כי העזתי להזמין דרכם מתישהו?
(אם בכלל, השערוריה היא שהם מתשמשים בכסף שלי לזה, אבל מה 'כפת לכם).

מה הקשר בין מחט למקלחת?

שני דברים.
&nbsp
1. זה שפייסבוק הפכו לאימפריית רשע (עם גוגל רק קצת מפגרים מאחור) זה לא סודף ובימים האחרונים של הקומונה תנצב"ה גם כתבתי באחד השרשורים שלדעתי צריך להכיל על חברות הענק האלה רגולציה. אני מסכים עם מה שגיא רולניק ואחרים טוענים.
2. זה שהחברות האלה מנצלות את הנכונות שלנו לשתף מידע באופן וולונטארי, או את התלות שפיתחנו בהן, לא מצדיק בשום צורה או דרך שממשלה זרה תאסוף פרטים ותכין רשימות על סמך רקע אתני או דתי של אזרחי מדינות זרות על מנת לדוור להם פרופוגנדה או לכל מטרה אחרת.
מצחיק (עצוב?) שאפילו צריך להסביר לך את זה.
&nbsp

Ani15

New member
זה גם לא מצדיק

שאיירבנב (ובוקינג על כל חברות הבת שלה) יכינו יאספו פרטים עלי ויכינו רשימות לקוחות פוטנציאלים על סמך רקע תרבותי רק כדי לדוור לי את השירותים שלהם. נו? לא ממש ראיתי מישהו מתרעם על זה בפוסטים זועמים פה או בכל מקום אחר. אם זה מדינה ולא למטרות רווח זה "חוצפה חסרת גבולות" אבל אם זה חברה למטרות רווח זה "רע הכרחי שאנחנו סובלים בגלל ההתנהגות הוולנטרית שלנו"?
זה צביעות או דו פרצופיות? קשה לי להחליט.
(למען הסר ספק: אני חושבת שהיוזמה הזו אדיוטית ומיותרת. אבל להפוך אותה לשעיר לעזאזל של אספני המידע ברשת רק כי זה "המדינה הנוראית ממנה נסתי על נפשי" ולא "קורפורייט אמריקה ירום הודו" זה פשוט לא הוגן ו, נו, צביעות)

מקווה שזה לא מנהג קבוע שלך להמציא

ציטוטים, ועוד מטעים במיוחד. הרי כתבתי בפרוש שאני בעד רגולציה שלהם (ושגם כתבתי את זה בקומונה תנצב"ה בעבר), ושאלו אימפריות רשע, אז מאיפה המצאת שטענתי שזה רע הכרחי או שאנחנו אשמים? יצרת איש קש ואת מנהלת איתו דיון. שיהיה בהצלחה.

danakama10

New member
כל אחד אוסף עליך אינפורמציה, לא רק גוגל ופייסבוק

כל קניה שלך נרשמת ומכניסה אותה לפלח דמוגרפי כזה או אחר, וכולם חולקים (או יותר נכון מוכרים) את האינפורמציה הזו לכל מאן דבעי. מאז ומתמיד. לא ברור לי מדוע החלטת שדווקא מדינות אינן רשאיות לפלח את התושבים שלהן עבור מסרים שיווקים שונים.

ג'יבס, זה לא היה טקסט כל כך קשה להבנה...

1. הנושא אינו אם מדינות רשאיות או לא לפלח את תושביהן. מדינת ישראל בנויה על פילוח כזה... הם התכוונו "לפלח" יהודים אמריקאים שאינם תושבי ישראל ושבחרו לא לגלות מעורבות יהודית או ישראלית (מי יודע, אולי גם לעסוק בשאלת מיהו יהודי, אנא עארף?).
2. כתבתי שרק פייסבוק וגוגל אוספות מידע וסוחרות בו? כתבתי שרק עליהן יש להכיל רגולציה? סה"כ הזכרתי שהן עושות את זה במימדים מפלצתיים במיוחד.
&nbsp
ובשרשור הזה זו הפעם האחרונה שאני מגיב למי שממציא דברים ו/או מכניס לי מילים/מחשבות לפה. אין לי סבלנות יתר לפייק פוסטס, מצטער.

danakama10

New member
כולם הבינו היטב את הכוונה שלך

אבל תמוה בעיני מי שהגיב לך שאתה טורח לצאת חוצץ כנגד מדינת ישראל, בעוד שכל הערב רב שאוסף עלייך נתונים לא הפריע לך מספיק על מנת לצאת כנגדם חוצץ.
כמשל, מיהו אנטישמי? אדם שקורא בעיתון שג'ונסון גנב כסף, ריצ'ארדסון גנב כסף, ושוורץ גנב כסף, ויגיד לעצמו, היהודים הגנבים האלו.
כשכולם עושים מעשה מסויים ואתה נזעק רק על גוף אחד שמבצע זאת, זה אומר דרשני.
עכשיו, בעיני די מגוחך להתרעם שהמדינה עושה סגמנטציה ורשימות. הרי מה לגבי מפקד האוכלוסין? המפקד מפלח את השוק להמוני פלחים קטנים וממוקדים, והממשלה עושה בהם שימוש לצרכיה. השונה פה הוא שהיא מנסה לפלח לא-תושבים.
אתה אומר שכתבת בעבר שצריך רגולציה לחברות הענק, זה עדיין לא אותו הדבר.

danakama10

New member
מסכימה לחלוטין

צריך רק להביא בחשבון שהכנת רשימות כאלו של יהודים בארה"ב עלולה להוות סיכון ביטחוני בסיטואציות מסויימות, ומי אם לא ממשלת ישראל אמורה להבין את הרגישות.
לכן אני נגד הכנת בסיס נתונים כזה, בגלל שיקול בטחוני, אבל גם אני לא מבינה את התערומת המעושה הזו.

רק אצלי רשימות של יהודים מעלות אסוציאציות נוראיות?

גם בגרמניה בשנת 36 עסקו בלהכין רשימות של יהודים...

זה לא סתם מיילינג ליסט, זאת רשימה מאוד בעייתית מבחינה ביטוחית ומבחינת האסוציאציות שהיא מעלה.

danakama10

New member
מסכימה גם איתך לחלוטין

בגלל זה כתבתישבמקרה הספציפי הזה יש רגישות, ומי אמור להבין זאת יותר מאשר מדינת ישראל. לולא הנושא הבטחוני, לא היתה לי בעיה עם פילוחים שונים שהמדינה עושה לצרכיה.

Ani15

New member
מזל שאנחנו לא מיתממים

כי להלל אין רשימות חברים ודיוור של סטודנטים יהודים בכל רחבי ארה"ב
גם לארגונים ולובים יהודים nation-wide אין רשימות כאלה
קהילות, בתי כנסת, מחנות קיץ ותנועות נוער יהודיות שומרות רשימות כאלה רק בהארד קופי (בעצם, חרותות על אבן. שיהיה ממש מאובטח)
וכל הרשימות האלה עושות לך אסוציאציה נאצית (ואיך את מרגישה מול מאגר משרד הפנים הישראלי עם סעיף הלאום?)
נו באמת

possum2

New member
בוקי, אני מבין אותך לגמרי ואפילו

שחזרתי את הסיסמה לתפוז כדי לכתוב את זה. חוצפה שאין כדוגמתה. חשבתי להציע לבן שלי להרשם לקולג' (בבוא עתו) בפסבדונים הישראלי "עמית בולל". אולי ככה הם יותרו עליו מראש.

placid1

New member

למעלה