אפרופו רגשנות-האם יש הבדל בין

רותי ע

New member
אפרופו רגשנות-האם יש הבדל בין

גברים לנשים ביחס לתינוקות? הכוונה לא לתינוקות שלהם אלא לשל אחרים. שמתי לב שכשנכנס תינוק כל הנשים מייד מתקהלות סביבו בקריאות התפעלות. הגברים ממלמלים כמה מילות נימוס ורק אם זה הכרחי. גם גברים שיש להם ילדים ושאוהבים מאוד את ילדיהם. לעומת זאת בד"כ גם נשים שאין להן ילדים עדיין יתפעלו מתינוקות. משהו ביולוגי? התניה חברתית?

anat30g

New member
זה אבולוציוני

אם כי אני חייבת לסייג - עד שנולדו ילדיי תינוקות של אחרים לא עשו לי כלום - הם היו יכולים להיות מתוקים מאוד ומקסימים - אבל רק מרחוק... ואני בטוחה שיש עוד המון נשים כמוני שלא מרגישות או לא הרגישו קשר לתינוקות לפני שהפכו לאמהות בעצמן... אבל הגיבו חברתית לילדים ותינוקות כי זה מה שהחברה מצפה שהן תעשנה. אחרי שהילדים שלי נולדו גיליתי שאני מגיבה יותר לתינוקות של אחרים. אם כי גם היום יש כאלה שלא עושים לי את זה... מה שכן - לא פעם אני אומרת "כמה חמוד" ו"איזה מתוק" - כי ככה מצפים שאני אגיב - לא בגלל שאני חושבת או מרגישה את זה... ועוד משהו - תינוקות של אנשים שאני לא אוהבת - אף פעם לא מעוררים בי כלום - אפילו שהם מתוקים מאוד...

דיאנה1

New member
חייבת להודות (בבושה?)

שעד שנולדו ילדי, תינוקות פשוט לא עשו לי כלום. לעומת זאת בעלי תמיד התלהב מתינוקות וילדים קטנים, וידע איך להתייחס אליהם ולעניין אותם ולשחק איתם. אולי בגלל שהיו לו אחים קטנים (הוא הבכור מבין 4) ולי לא? אמא שלו מספרת שהוא תמיד היה מאושר עם כל אח או אחות קטנים ושיחק איתם בהתלהבות. לאחר שנולדה בתי גם אני התחלתי להתלהב מתינוקות של אחרים, ידעתי קצת יותר "מה עושים עם זה"... במיוחד לאחר שגדלה מעט התגעגעתי לתחושה וריח של תינוק ואהבתי להחזיק ולהתרפק על תינוקות של חברים.

דווקא אני לא הייתי מהמתלהבות...

ירון עד היום נשפך למראה תינוק קטן וטרי, ישר מהתנור. היום גם אני, אבל הייתי צריכה לעבור הריון ולידה בשביל להבין כמה שה באמת פלא רציני.

למעלה