היתה לי הרגשה שדברי יקבלו פרושים לא להם ../images/Emo8.gif
קודם כל אני רוצה להבהיר שאני לעולם לא אגיד למטופל להפסיק לקחת תרופה או אפעיל עליו לחץ לא לקחת חיסון כלשהו. מה שכן, מחובתי להראות לו את התמונה השלמה ואת הצדדים הפחות משווקים של התרופות/חיסונים ולהציע לו אפשרויות אחרות. הבחירה נמצאת בידיו ואני דואג מאוד לא "להשחיר" את פני הרפואה המערבית ולתת לה את הכבוד (ויש הרבה כבוד) הראוי לה תוך כדי מודעות למגבלותיה, כפי שאני מודע למגבלות הרפואה הסינית. דבר שני, דיברתי על חיסון השפעת (הרגילה והחזירית) , ולא באופן גורף לכל החיסונים בעולם ובכל המקרים. נכון שקרה מקרה שנער בריא נפטר משפעת והתקשורת דואגת לזרוע פניקה, כי זה בהחלט מקרה נדיר ויוצא מהכלל. אף אחד לא מדבר על מקרים שהסתבכו כתוצאה מהחיסון, על האנשים ששוכבים בבית ימים עם חום אחרי החיסון או תופעות לוואי אחרות שנגרמו בעקבותם. אני באמת ממליץ לקרוא את "חיסונים בע"מ" כי למרות שהאתר לא חף ממגמתיות, יש שם נושאים מאוד חשובים והצגת עובדות מאוד "בעיתיות" לנושאים שכולם לוקחים כמובן מאליהם, כגון: "החיסונים הם אלה שתרמו להעלמת מחלות", איך בודקים תופעות לוואי של חיסונים במחקרים לאישור חיסון, קשר בין משרד בריאות לחברות תרופות ועוד ועוד... והוא בא לעורר מודעות להתחסנות מושכלת, דבר שאני בהחלט בעדו. שיהיה סופשבוע טוב, המון בריאות לכולם, ברק.