אפרופו שפעת...

אפרופו שפעת...

תגידו, אתך בעד חיסון נגד השפעת? נגד? ממליצים? לא לכולם? ילדיכם? אשמח לשמוע את החלטותיכם בנושא.

אפרופו שפעת

האם גם אתם פגשתם כמוני, החורף, יותר מדי אנשים שקיבלו את החיסון ומיד אחריו היו חולים בצורה מאד סוערת ארוכה ומתישה,וכאלה שקיבלו את החיסון וגם חודש חודשיים אחר כך חלו בשפעת חמורה ומסתבכת? ממליצה יותר על ויטמין C וחיזוקים אחרים וטובים שאנחנו מכירים....

barakshiatsu

New member
אני נגד :)

עדיין לא מצאתי קבוצת אנשים שהייתי ממליץ להם להשתמש בחיסוני שפעת. גם לקבוצות "הסיכון" כגון ילדים וזקנים אני לא הייתי ממליץ לקחת את החיסון, אלא להתמקד בחיזוק המערכת החיסונית כבר מתקופת הסתיו (כמו שהקיסר הצהוב לימד אותנו), וכמובן בצורה יום-יומית בתקופה זו. (תזונה, פעילות גופנית מתונה - את האירובי הסוער אפשר להשאיר לעוד כמה חודשים, דיקור/טיפולי מגע לחיזוק מע' חיסונית וכדומה). בכלל אני ממליץ לכל אחד שחושב לקחת חיסונים להיכנס לאתר "חיסונים בע"מ", לקרוא קצת על חיסונים מזווית אחרת ולקבל כמה נקודות נוספות למחשבה. במקרה הכי גרוע, אם חולים אז יושבים כמה ימים בבית ונותנים לגוף לתרגל קצת הגנה, למה לחסוך ממנו את האימון השנתי, איך הוא יתחזק? אני לא חושב שהסיכוי של סיבוך משפעת יותר גדול מתופעות הלוואי של חיסון נגד שפעת. אבל כמובן, זאת רק דעתי הצנועה. ברק.

ינוקא1

New member
מה שלא מוכרחים

לא צריך לעשות - זה המוטו שלי לגבי רפואה מערבית.

איך אתה יודע שלא צריך את החיסון?

היי, אנשים מתו משפעת, בתי החולים מוצפים בחולי שפעת, עשרות ילדים נעדרים מהגן (וכמה ילדים ייעדרו ממסיבת היומולדת של שחר היום בשל המחלה). חיסונים הוכחו כממגרי מחלות שעד שהגיע החיסון. הרי לא מדובר כאן על "אסור להיות חולה", אלא מדובר כאן על נסיון לההשתלט על מחלה שיכולה להוביל למוות. איך אתה יודע שאת החיסון הזה לא צריך לעשות? והאם ההחלטה הגורפת הזו נכונה לכולם?

ינוקא1

New member
1. בכל שנה מתים אנשים משפעת

2. המקום הכי טוב ומוצלח להידבק בו בשפעת זה בית חולים מלא בחולי שפעת. 3. בכל שנה מתים 2000 אנשים במדינת ישראל לבדה כתוצאה מסיבוכי תרופות (תרופה לא נכונה טעויות במינון וכו') 4. החיסון עצמו גורם לאנשים להרגיש לא טוב , ובעבר נפטרו אנשים והגיעו לסיבוכים גם כתוצאה מהחיסון. 5. יש חיסונים יותר הכרחיים , ויש פחות. גם בנושאים הללו קיימות דעות שונות , למשל עייני בקישור. 6. יש אינטרסים כלכליים כבדי משקל מאחורי האמירה "לכו להתחסן" וראינו את זה בצורה הכי יפה בזמן שפעת החזירים הזכורה לטוב.

ינוקא1

New member
ועוד משהו :

מדינת ישראל היא לדעתי מדינה היסטרית וחרדתית בכל מה שקשור לרפואה. הכתבה הבאה משקפת זאת היטב :

אז מיד אני מקשה

בוקר טוב, אנחנו כבר יודעים על נער בן 15, שנפטר מסיבוכי שפעת. אני זוכרת שקראתי שלא היו לו מחלות רקע. אנשים באים אליכם, שואלים את עצתכם, ואומרים לכם- לילד בן ה- 15 זה היה עוזר? מה תגידו? ויבוא אליכם מישהו ויעצתם לו לא להתחסן, והוא חטף שפעת בצורה סוערת במיוחד עד לכדי אשפוז, ואז יבוא אליכם וירצה דין וחשבון. מה תגידו? אנחנו מודעים למגבלות שלנו כמטפלים כל יום. אנחנו לא יכולים לנצח הכל, וגם לרפואה הסינית המגבלות שלה, בדיוק כמו הרפואה המערבית. האם זה נכון לבוא ולהמליץ על חיסונים כן/לא? ומה עם הילדים שלכם? כן מחסנים? לא מחסנים? ברק- במקרה הכי גרוע, אנחנו רואים שאנשים מתים מהמחלה. זה כבר לא איזה משהו תלוש מהמציאות, או רחוק אי שם במעמקי ההיסטוריה. מה אז? למען הסר ספק: אני בעד איסוף מידע עד כמה שניתן בכל הקשור לנושאי החיסונים, חיסנתי באופן חלקי את הילד שלי. אני לא נגד חיסונים, אבל אני גם לא בעד חיסונים באופן גורף ושווה לכולם. אני בעד התחסנות מושכלת ושקולה.

barakshiatsu

New member
היתה לי הרגשה שדברי יקבלו פרושים לא להם ../images/Emo8.gif

קודם כל אני רוצה להבהיר שאני לעולם לא אגיד למטופל להפסיק לקחת תרופה או אפעיל עליו לחץ לא לקחת חיסון כלשהו. מה שכן, מחובתי להראות לו את התמונה השלמה ואת הצדדים הפחות משווקים של התרופות/חיסונים ולהציע לו אפשרויות אחרות. הבחירה נמצאת בידיו ואני דואג מאוד לא "להשחיר" את פני הרפואה המערבית ולתת לה את הכבוד (ויש הרבה כבוד) הראוי לה תוך כדי מודעות למגבלותיה, כפי שאני מודע למגבלות הרפואה הסינית. דבר שני, דיברתי על חיסון השפעת (הרגילה והחזירית) , ולא באופן גורף לכל החיסונים בעולם ובכל המקרים. נכון שקרה מקרה שנער בריא נפטר משפעת והתקשורת דואגת לזרוע פניקה, כי זה בהחלט מקרה נדיר ויוצא מהכלל. אף אחד לא מדבר על מקרים שהסתבכו כתוצאה מהחיסון, על האנשים ששוכבים בבית ימים עם חום אחרי החיסון או תופעות לוואי אחרות שנגרמו בעקבותם. אני באמת ממליץ לקרוא את "חיסונים בע"מ" כי למרות שהאתר לא חף ממגמתיות, יש שם נושאים מאוד חשובים והצגת עובדות מאוד "בעיתיות" לנושאים שכולם לוקחים כמובן מאליהם, כגון: "החיסונים הם אלה שתרמו להעלמת מחלות", איך בודקים תופעות לוואי של חיסונים במחקרים לאישור חיסון, קשר בין משרד בריאות לחברות תרופות ועוד ועוד... והוא בא לעורר מודעות להתחסנות מושכלת, דבר שאני בהחלט בעדו. שיהיה סופשבוע טוב, המון בריאות לכולם, ברק.

RanLoel

New member
דיון מעניין

גם אני מכיר את הפניקה. בעיקר מהאחייניות שלי. לא חושב שיש סלון בישראל שהנושא הזה לא עלה בו לדיון בתקופה האחרונה.... אני לא עשיתי את החיסון לשפעת ואין לי כל כוונה לעשות. מהצד השני, אין לי ילדים ככה שההחלטה היא אך ורק לגבי עצמי, אם היו לי ילדים זה בטח היה אחרת. החיסון באופן גורף תורם לשקט הנפשי של ההורים. זה בטוח. יש הורים שאין בכלל על מה לדבר איתם. הרופא אמר ואם הוא רופא אז הוא בטח יודע. עם הורים כאלה אין שום טעם להכנס לוויכוח. באופן אישי, כמו שכבר נאמר פה, אני חושב שרצוי שהגוף יתרגל את המלחמה פעם בכמה זמן, זה חשוב. אבל אני בהחלט לא נגד החיסון.

למעלה