אפרטהייד בנורווגיה

OddvarBra

New member
אפרטהייד בנורווגיה

כתבה על בית ספר תיכון במזרח אוסלו שהחליט לרכז את כל התלמידים הלבנים בשתי כיתות בלבד, כדי שלא יהיו ירגישו כמו מיעוט ולא יעזבו את הבית ספר כמו רבים מחבריהם. ברוב בתי הספר במזרח אוסלו נורווגים לבנים הם מיעוט. ראיתי שבחלק מבתי הספר תלמידים לבנים נמנים על פחות מ 10% אחוז. אבל זאת הפעם הראשונה שאני רואה את הטקטיקה הזאת, לרכז את התלמידים הלבנים שעדיין נשארו במקום אחד. חכם, אבל גם זה לא יעבוד בטווח הארוך. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10040432

forglemmigej

New member
פה זה קיים כבר שנים

ההורים מוציאים את הילדים מהגנים "המעורבים" עוד בגן טרום חובה כדי שחלילה לא יצטרכו להזמין דנים לא אתניים לימי הולדת או סתם ביקורים. בתי הספר, גם הרבה הולכים לפרטיים כדי לא להתקל במי שלא נולד בקו רוחב 55 ואם כן אז לצבע המתאים
עוד התברר שבתי הספר המולטיתרבותיים, הרמה אצלם יותר נמוכה , מה זה אומר ???

OddvarBra

New member
זה אומר שאני מבולבל

איך זה שהדנים שלפי התיאור שלך מבינים איך העולם עובד, בכל זאת העלו ממשלה סמולנית לשלטון?

MayFebruar

New member
זה לא סוד שהנורבגים לא אוהבים את המהגרים

למהגרים שיש להם אזרחות נורבגית או לילדיהם לא קוראים נורבגים. תמיד מוסיפים את שם הארץ שהם באו ממנה, למשל indisk-norsk. ונורבגים 'אמיתיים' נקראים etnisk-norsk. בקיצור, מהגרים אף פעם לא יהיו נורבגים בשביל הנורבגים גם אם הם יגורו בנורבגיה 30 שנה הם וגם הילדים והנכדים שלהם תמיד יהיו 'כאילו' נורבגים. אני בכלל לא מבינה איך הנורבגים פותחים את השערים לכ"כ הרבה מהגרים אם הם לא אוהבים אותם. וכבר קראתי פעם בעיתונים נורבגים שאומרים שנורבגיה קולטת כל אחד שלא התקבל לארצות אחרות ( או במילים פחות יפות- פח הזבל של ההגירה לאירופה). (אישית, אני לא מרגישה שום עויינות אלי, אבל אני חושבת שזה בגלל שאני נראית אירופאית ויש לי דיאלקט אוסלואי בנורבגית.)

forglemmigej

New member
זאת ועוד

לפני שבוע היה ראיון בטלויזיה פה עם איזה נורבגי חשוב לא זוכרת את תפקידו בכח ,הסבה לראיון היא ש1500 אפגנים ועירקים חזרו למולדתם אחרי שקבלו מהממשלה 35000 קרונה פלאס כרטיס טיסה לכיוון אחד, 40% מהם בכלל התאכזבו שהגיעו לנורבגיה מלכתחילה ,לא היתה להם עבודה הם לא למדו את השפה וכל החלב ודבש שהובטחו להם על ידי המכערים שלהם שילמו כשהגיעו לנורבגיה התבררו כהבטחות ריקות. הרבה בכלל הודו שהם מהגרי עבודה בדיוק כמו האפריקנים שמגיעים לישראל דרך מצריים וכולם משום מה מ"דארפור"
לפני שנה גם עזבו בערך אותה כמות של אנשים . הענין פה הוא לא איך אתה נראה ואיזה שפה אתה מדבר (אף אחד לא נולד עם נורבגית צרובה בתודעה) אבל בדיוק כמו שבישראל הרבה אנשים כועסים על כל האפריקנים האלו שמגיעים בצורה כוזבת לארץ ומתישבים בכל מיני אזורי מצוקה בלי שאף אחד הזמין אותם אותו דבר מרגישים גם הנורבגים שיש פשוט שיטה לעבוד עליהם ואם מספיק תגלגל את העיניים ותגיד כמה אתה מסכן ישר יתנו לך להשאר. אז זהו שלא.

MayFebruar

New member
נכון,

אבל עדיין הרבה נשארים. ואם יש כ"כ הרבה מהגרים, כנראה שזה כזה מסובך...

MayFebruar

New member
וגם, הם תמיד ינסו להיראות הכי PC ומקבלים

לומרות שהם לא אוהבים את המהגרים. אחרי הפיגועים אמרתי לבעלי שעכשו כולם ינסו להיראות הכי נחמדים ומקבלים שח"ח אף אחד לא יחשוב שהם כמו בריוויק. כשכתבו בעיתונים שמחפשים ילדים חדשים לתמונה לקופסא של הממרח כבד, אמרתי לבעלי שבטח יבחרו מישהו שלא נראה 'נורבגי-אתני' (היו רק נורבגים עד עכשו). והנה היום היינו בסופר וראינו שעל הקרטוני חלב לקריסמס יש תמונה של ילד... שחור אפריקאי. בכל השנים שעברו היו רק ילדים נורבגים (יש לפחות 3 קרטונים עם תמונות שונות).

2 b e

New member
אבל הילד שנבחר מאוד(!) דומה לקודמו

לפחות לפי התמונה שהיתה בעיתון...

למעלה