אפרסקים עייפים

anbv789

New member
אפרסקים עייפים

קניתי לאחרונה יותר מידי פירות (הקטנטנות שלי מאד אוהבות) אבל נשארתי עם כמה אפרסקים ונקטרינות עייפים במקרר, שמגעיל אותי לנסות לחתוך להן

אשמח למתכון לעוגה טעימה שאפשר להוסיף 4-5 פירות?! (או פחות כמובן)
יש לי מתכונים של עוגות בחושות פשוטות, אבל היה לי ניסיון לא טוב שסתם הוספתי פרי לעוגה בחושה ויצא לי רטוב מידי.
אשמח למתכון שנוסה והוא מתאים
תודה מראש!
 

bali

New member
מנהל
עוגת פירות קיץ/שזיפים של אהרוני

עוגת שזיפים או פירות קיץ של אהרוני

מאת ישראל אהרוני, אהרוני פותח שולחן

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים (או כמה אפרסקים או נקטרינות חתוכים לפלחים - שמיניות)
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי או רום (לא חובה, אפשר חלב במקום)
3 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות (בטמפ' החדר, לא מומסת)
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט טבעי
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1חבילה קטנה (350 גרם, 1/2 2 כוסות) קמח תופח
קצת חמאה ו כף שתיים סוכר לשימון וריפוד התבנית


+ מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
+ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח.
+ משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.
 
למעלה