אפרת בן צור בביט

• פותח הנושא osn
  • פורסם בתאריך

osn

New member
אפרת בן צור בביט

אז הייתי בהופעה של אפרת בן צור. גיליתי שהיא באמת משהו מיוחד, כי הקסם נשאר ולא איכזב. הפעם כבר הכרתי את השירים, ורק נותר לי לבחון עד כמה ההתחברות אמיתית. ההופעה נערכה הפעם בבר של המועדון ולא באולם עצמו. זה איזה שהוא ליין מבורך של הופעות בבר שאמורות להיות יותר אינטימיות ולאפשר חיבור בגובה העיניים במקום מגובה הבמה...ולדעתי ממש מוצלח. היא נתנה כמה ביצועים מדהימים במיוחד לשירים מהדיסק האחרון, שרק חזרו ואיששו את העובדה שהוא מדהים וגרמו לי לחזור ולהקשיב בריפיט בעיקר לרצועה הראשונה - "כל יום". באופן כללי השירים שלה נשמעים כמו לקוחים מתוך חלום, במיוחד אלה שיש בהם תיאורי סביבה, כי היא מצליחה לחבר תחושות אישיות לפן הויזואלי כאילו היו יחידה אחת. לפעמים באים מעין צחקוקים ילדותיים חמודים שרק מזכירים את העובדה שהיא בעצם שחקנית, מה שעוזר לה להעביר אנקדוטות באופן חלק. כמו למשל העובדה שניגנה על הקסילופון באמצעות מברג ("טל המורה לפסנתר שלי שכח להביא את המקל"), וגרם המדרגות שמתחתיו עמדו, שהזכיר לה את המקלטים בנהריה בעת קטיושות. אפרת וטל הקדישו את השיר "מפלצת" לברוך בן יצחק לכבוד הדיסק החדש של רוקפור, בנוסף היו "גם הים נסוג" של וולך וביצוע מקסים של "ילדה שרה לנחל". יש הרמוניה מדהימה בין העיבודים והמילים, גם בשירים שלא אפרת כתבה, כמובן שלכך אחראים גם טל הפטר וברוך בן יצחק הנגנים שעושים עבודה נהדרת.

Pink Roses

New member
טוב, התגובה שלי לא נקלטה במלואה

זה לא נגמר בזה שאני רק אוהבתותה שאלתי איפה המקום ואמרתי שממש אהבתי את התיאור שכאילו השירים שלה לקוחים מתוך חלום, זה מאוד נכון. מעבר לזה מה שאני אוהבת אצלה זה שהשירים שלה ממש פשוטים ויפים. היא לעיתים גורמת לי לדכדוך קל בעיקר בלילות חורף בודדים...

osn

New member
המקום

הוא מועדון ה"ביט" בחיפה. לדעתי שווה להגיע גם למי שלא מהאזור. ואין ספק שאפרת יודעת לכתוב שירים. לעיתים הם נשמעים פשוטים ולעיתים הזויים, ובהחלט יכולים לגרום דכדוך קל, כי יש בהם איזה קסם נוגה שמדבר לכולם...

למעלה