אפשרויות אימוץ בלי בן זוג

taraha1704

New member
אפשרויות אימוץ בלי בן זוג

היי,
בטח שאלו את זה כבר מלא בפורום, אבל אשמח לשמוע פרטים ממי שיודע לגבי אימוץ כאם יחידה בלי בן זו ובלי ילדים.
מה האפשרויות לי מבחינת אומנה, אימוץ בישראל (שאם הבנתי נכון, זה די בלתי אפשרי לאמץ כיחידה), אימוץ בחו"ל ועוד אפשרויות.
אשמח לשמוע לגבי סוגי האימוץ, גיל הילד/ה, מדינות שמהן ניתן לאמץ, עלויות, ועוד דברים שנראים רלוונטיים.
תודה מראש למשיבים!

fatfat

New member
הכל אפשרי

אימוץ בארץ כיחידנית אפשרי רק שהיחידניות נמצאות בתחתית ההיררכיה לגבי העדיפות לאמץ כך שהן מקבלות את הילדים שלא נמצאה להם משפחה שבה זוג הורים ואלה
לרוב הילדים הגדולים (מעל גיל חמש) עם היסטוריה קשה או ילדים עם בעיה פיזית או קשיים רגשיים/התנהגותיים. אימוץ בארץ לא עולה פרט לאבחון הפסיכולוגי שעולה כמה אלפי שקלים והתהליך ארוך וממושך. פער גילאי אפשרי בינך לבין הילד שיאומץ 43 שנה.

אימוץ בחו"ל תלוי במחוזות.כיום בכלל אימוץ מחו"ל זה רק מרוסיה ולא כל המחוזות מוכנים לתת ליחידניות ילדים. העלויות בגדול 22 אלף יורו פלוס הוצאות נילוות (טיסות, שהות ברוסיה, רופא וכו) שזה מגיע לכ- 150000 - 200000 ש"ח. רוב הילדים שמגיעים משם הם פעוטות בגילאי שנה וחצי- שנתיים ורבע. התהליך אורך כשנה ומגבלת הגיל פער של 48 שנים בינך לבין הילד.

ואמנה בארץ גם אפשרית. צריך לעבור את הסינון של שירותי האומנה וסדנת הכשרה. אפשר לקבל גם תינוקות. אין עלות ואת אמורה לקבל קיצבה חודשית של כאלפיים ש"ח והחזר על הוצאות נילוות כמו צהרון, קייטנה, טיפול רפואי ועוד.הסיכון הוא שהאומנ מטיבה מוגדרת כפתרון זמני ולכן יש אפשרות שהילד יוחזר למשפחתו הביולוגית (בפועל לא קורה אצל אחוז נכבד מהילדים).

taraha1704

New member
וואו,תודה רבה!

גם על המהירות וגם על הפירוט!

לגבי אומנה, מה באמת הסכוי לקבל תינוקות...? (אם בכלל יש אפשרות לאמוד סיכוי כזה)

יש אפשרות לעבור את התהליך ולבקש להיות אומנה של תינוקות בלבד? אני יודעת שזה נשמע אכזרי ו/או אגואיסטי מצידי, אבל אני מאוד חוששת--לפחות בשלב ההתחלתי של הגישושים שבו אני נמצאת כרגע--מהתמודדות עם ילדים גדולים יותר, שכבר עברו אולי התעללות והזנחה שצילקו אותם (ואני מתנצלת אם אני פוגעת במישהו, מקווה מאוד שלא...
)

fatfat

New member
לבקש תמיד אפשר

השאלה האם יש כרגע תינוקות שממתינים להשמה.

בגדול ככל שתשימי יותר מגבלות (כמו גיל הילד, מין, בעיות רקע) זה יאריך מאוד את משך התהליך גם באומנה וגם באימוץ.

אבי351

New member
יש לך כאן למעלה סרגל חיפוש שיעזור לך

מאוד בהצלחהההההההההה

עוד (קצת) מידע על אומנה

שלום וברוכה הבאה,
חשוב לי להבהיר כי אומנה במהותה הנה הורות משותפת ואמורה להיות זמנית. משמעות הדבר, שהילד נמצא בקשר עם משפחתו הבילוגית. זה הרעיון של אומנה. בפועל, מגוון האפשרויות כמגוון הילדים.
האומנה בארץ מופעלת ע"י עמותות אזוריות (צפון, מרכז, דרום) ועמותה אחת שעוסקת באומנה טיפולית (לילדים עם צרכים מיוחדים).
לא יודעת להגיד בוודאות בנוגע לאפשרות של אומנה למי שטרם חווה הורות. בסדנא שעשו לנו הבהירו כי גיל הילד יהיה צעיר מהילד הבכור כדי שאת הפעם הראשונה בכל שלב המשפחה תעבור עם ילדם הבילוגי. להבדיל, "פגשתי" ברשת חד הוריות שמשמות אמהות אומנה מסורות ומופלאות. אולי זה תלוי אזור? אין לי מושג.
בנוגע לגיל הילד וההסטוריה שלו - ושוב מנסיוננו: המשפחה המיועדת אומרת מה היא רוצה. בפועל, העמותה הציעה לנו גם ילדים שלא עמדו במה שהגדרנו (מבחינת גיל, מין, הסטוריה). מאד מעודדים לקבל החלטה מושכלת ובהחלט לגיטימי לתת תשובה שלילית בנוגע לילד מסוים. יש להבין כי ילד שהוצא מביתו, בכל גיל, כבר חווה נטישה. הגרוע ביותר עבורו תהיה נטישה נוספת של משפחת אומנה שלא יכלה להכילו. ולכן, עושים כל מאמץ להתאים את הילד למשפחה ואת המשפה לילד.
מנסיוננו, קבלנו ילד בגיל צעיר בהרבה ממה שביקשנו ועם הסטוריה שונה מהותית ממה שהגדרנו. זכינו בילד מופלא ובדיעבד זו היתה ההחלטה הכי נכונה שקבלנו - לסמוך על העמותה ולפתוח את הלב לאתגר שלא תכננו. גם נושא הקשר עם משפחתו הבילוגית ידע מורדות ועליות. היום אנחנו בקשרי ידידות והערכה הדדית. מכירים את המשפחה הגרעינית (הורים ואחים), חוגגים ביחד ארועים משמעותיים לילד. מקווה מאד מאד שכך זה יימשך. זה ממש לא היה כך כל הזמן. היו שלבים שחששנו שהוא ילקח מאיתנו ויועבר אל משפחתו הבילוגית למרות שברור היה לכל מי שבעניין שזה לא לטובתו.
בקיצור, כמו בגידול ילדים ביולוגים, החיים דינאמיים ומשתנים ומה שנכון היום עלול/עשוי להשתנות מחר. כמו בחיים בכלל, יכולת ההשפעה על הארועים שלנו מוגבלת אך יכולת התגובה לארועים תלויה רק בנו!

וואו יצא לי ארוך. שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי. ואשמח לענות לשאלות נוספות כאן או במסר.

taraha1704

New member
*מאוד* מעריכה

את ההשקעה בתשובה!
אני כרגע ממש בשלב הגישושים בנושא...למעשה, בשלב זה אני עדיין עובדת בעיקר על "האופציה הביולוגית", אבל במקביל בודקת אלטרנטיבות אחרות (יותר אלטרואיסטיות
) כגון אומנה.
אני אשמח להשתמש בהזמנה הנדיבה לשאול אותך עוד שאלות, אם וכאשר
שוב תודה!

רק להוסיף משהו על דבריה המפורטים של פטפט

האימוץ בחו"ל ליחידניות כרגע קצת מוקפא. יש הטוענים שיש אופק להפשרה אך בפועל כרגע לא נחתמים בעמותות חוזים חדשים עם יחידניות עד הודעה חדשה. נקווה שזה יפתר בקרוב.
מאחלת לך בהצלחה וברוכה הבאה אלינו

taraha1704

New member
הממ...

האמת שאימוץ מחו"ל (בהנחה שחו"ל זה רק רוסיה) זה בכל מקרה לא אופציה מבחינתי, לפחות לא כרגע...
תודה על התשובה!

למעלה