עוד (קצת) מידע על אומנה
שלום וברוכה הבאה,
חשוב לי להבהיר כי אומנה במהותה הנה הורות משותפת ואמורה להיות זמנית. משמעות הדבר, שהילד נמצא בקשר עם משפחתו הבילוגית. זה הרעיון של אומנה. בפועל, מגוון האפשרויות כמגוון הילדים.
האומנה בארץ מופעלת ע"י עמותות אזוריות (צפון, מרכז, דרום) ועמותה אחת שעוסקת באומנה טיפולית (לילדים עם צרכים מיוחדים).
לא יודעת להגיד בוודאות בנוגע לאפשרות של אומנה למי שטרם חווה הורות. בסדנא שעשו לנו הבהירו כי גיל הילד יהיה צעיר מהילד הבכור כדי שאת הפעם הראשונה בכל שלב המשפחה תעבור עם ילדם הבילוגי. להבדיל, "פגשתי" ברשת חד הוריות שמשמות אמהות אומנה מסורות ומופלאות. אולי זה תלוי אזור? אין לי מושג.
בנוגע לגיל הילד וההסטוריה שלו - ושוב מנסיוננו: המשפחה המיועדת אומרת מה היא רוצה. בפועל, העמותה הציעה לנו גם ילדים שלא עמדו במה שהגדרנו (מבחינת גיל, מין, הסטוריה). מאד מעודדים לקבל החלטה מושכלת ובהחלט לגיטימי לתת תשובה שלילית בנוגע לילד מסוים. יש להבין כי ילד שהוצא מביתו, בכל גיל, כבר חווה נטישה. הגרוע ביותר עבורו תהיה נטישה נוספת של משפחת אומנה שלא יכלה להכילו. ולכן, עושים כל מאמץ להתאים את הילד למשפחה ואת המשפה לילד.
מנסיוננו, קבלנו ילד בגיל צעיר בהרבה ממה שביקשנו ועם הסטוריה שונה מהותית ממה שהגדרנו. זכינו בילד מופלא ובדיעבד זו היתה ההחלטה הכי נכונה שקבלנו - לסמוך על העמותה ולפתוח את הלב לאתגר שלא תכננו. גם נושא הקשר עם משפחתו הבילוגית ידע מורדות ועליות. היום אנחנו בקשרי ידידות והערכה הדדית. מכירים את המשפחה הגרעינית (הורים ואחים), חוגגים ביחד ארועים משמעותיים לילד. מקווה מאד מאד שכך זה יימשך. זה ממש לא היה כך כל הזמן. היו שלבים שחששנו שהוא ילקח מאיתנו ויועבר אל משפחתו הבילוגית למרות שברור היה לכל מי שבעניין שזה לא לטובתו.
בקיצור, כמו בגידול ילדים ביולוגים, החיים דינאמיים ומשתנים ומה שנכון היום עלול/עשוי להשתנות מחר. כמו בחיים בכלל, יכולת ההשפעה על הארועים שלנו מוגבלת אך יכולת התגובה לארועים תלויה רק בנו!
וואו יצא לי ארוך. שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי. ואשמח לענות לשאלות נוספות כאן או במסר.