אפשרויות הגירה לקנדה

sapir_y1

New member
אפשרויות הגירה לקנדה

הנה שאלה ששאלתי בפורום של ארה"ב אך מכיוון ששם ההגירה "בעייתית" יותר החלטתי לשאול בפורום קנדה מכיוון שזו האופציה השניה הטובה ביותר מבחינתי. להלן השאלה: אני עו"ד בארץ בן 30 ושאלותי היא מהן האפשרויות העומדות לרשותי (אם קיימות) להגירה או עבודה זמנית של כמה שנים בקנדה במקצוע עריכת דין או מקצוע אחר? ואם הדבר אפשרי, היכן ניתן לחפש עבודות כאלו באינטרנט? כל מה שאני מוצא זה רק עגלות והובלות המושמצות מכל כיוון. בתודה מראש, עידן

לצערך לא איש בשורות אני,

כדי לעסוק במקצוע עריכת הדין בקנדה. תזדקק להליך ארוך ומורכב של לימודים, ושל רישום ללשכת עורכי הדין, להערכתי בגילך זה לא מעשי, האפשרות השנייה היא להיות איש עסקים אם יש לך תכונות של יזם. ההגירה לקנדה נמשכת היום כשנתיים עד שלוש שנים, ונעשית בתהליך ביורוקרטי פשוט וקל אבל ארוך בזמן המגבלה העקרית היא בחינה באנגלית שגם היא לא מחסום בלתי עביר.. אם לא תתחיל אותו היום העתיד הוא יכול להיות יותר ארוך, או יותר קצר אי אפשר לדעת. כאן למעלה יש סרגל פקודות כחול, לחץ על מאמרים וקרא את המאמר הראשון והמקיף לגבי תהליך ההגירה. בהצלחה.

ייתכן שהניסוח שלי לא מוצלח.

לימודי השלמה קנדיים להסמכה כעורך דין למשל באונטריו יימשכו כשנתיים וחצי עד שלוש שנים. אם הוא יתחיל את הלימודים האלה בעוד 3 שנים לאחר ה PR הם יעלו כ 20 אלף דולר לכל תקופת הלימודים לא כולל הוצאות מחייה. אם הוא יתחיל אותם מייד כסטודנט זר זה יעלה יותר מ פי 3. מתגובות של ישראלים אחרים במצבו שהתבטאו כאן לא מעט בעבר, לרוב האנשים לא מתאים לחזור לספסל הלימודים. קיימת תמיד האפשרות ללמוד לתואר שני בארה"ב למשל ב "דיוק" ואחר כך לחפש תחום התמחות צר. ייתכן שיש אוניברסיטה קנדית שתאפשר לבוגרי משפטים לעשות כאן תואר שני במשפטים (לא זול), אבל עדיין נראה לי שהמסלול קשה וארוך.

sapir_y1

New member
תודה רבה - אכן זה מעשי ללמוד אך...

צודק המושבניק - אני אכן תשוש מהלימודים וללמוד עוד כמה שנים זה אכן בעייתי מבחינתי. עשיתי את מבחן ההתאמה להגירה - יצא לי 59 בשל העובדה שאין לי ספונסר של עבודה - במידה והיה לי ספונסר הייתי עומד על 69. המטרה כרגע ברורה.

זה נראה לי משונה שיש לך רק 59

האם בגילך אין לך עדיין 4 שנות ניסיון בעבודה כולל שירות סדיר שלפעמים גם מזכה? לא תוכל לקבל במבחן IELTS ציון 7 בכל המרכיבים? יחד עם ה BA זה צריך לתת לך 67 נקודות Education 25 20 Language Ability 24 16 Work Experience 21 21 Age 10 10 Arranged Employment 10 0 Adaptability 10 0 Total Score 100 67

shipy1234

New member
לך תעשה MBA בקנדה

לא נורא יקר בהשוואה לארה"ב ויאפשר לך כניסה חלקה לשוק המקומי.

למעלה