אפשרויות עבודה

  • פותח הנושא Bobot
  • פורסם בתאריך

Bobot

New member
אפשרויות עבודה

אהלן! אני מאוד רוצה להירשם לתואר במדעי המחשב, אבל חשוב לי לדעת מה הן אפשרויות העבודה עם תואר כזה. הכוונה היא מה עושה בן אדם שעובד בתחום הזה, מה אופי העבודה. האם אלו עבודות של המצאה ופיתוח של דברים חדשים, או סתם תחזוקת מערכות ועבודה שחורה במחשב?
 

vicz

New member
../images/Emo31.gif

הגישה השלילית הזו לא לעניין. נכון שיש לא מעט אנשים שנושרים ממדעי המחשב, אבל במקרה הזה אתה לא יודע פרטים על הכותב. גם הצורה שבה אתה שואל את זה.... וזה בהתחשב שאתה בעצמך לא התחלת את הלימודים עדיין... ולכותב ההודעה המקורית: מדוע אתה רוצה להירשם למדעי המחשב? מה המניעים? האם למדת מדעי מחשב במסגרת כלשהי? לשאלתך: עם התואר ניתן לעשות דברים שונים ומגוונים, גם משעממים וגם מאתגרים ומעניינים.
 

Bobot

New member
לשאלתך

VICZ סלח לי על ההודעה השניה שאין תגובות רלוונטיות, עכשיו ראיתי את התגובה שלך. ואי אפשר לערוך פה הודעות. אני רוצה להירשם למדמח כי זה מה שמעניין אותי. תכנות ופיתוח אלגוריתמים, וכל מה שקשור למערכות ממוחשבות ואיך הן עובדות אלו דברים שאני מאוד אוהב לעסוק בהם. מאז שאני זוכר את עצמי, ניסיתי לחקור את המחשב ולהבין איך הוא עובד (מבחינת תוכנה).למדתי איך עובד תכנות בגיל 11 מלהסתכל על אנשים מתכנתים, ונכנסתי לזה די בקלות. מאז עסקתי בתכנות כתחביב ולא בלימודים פורמליים. אין לי בעיה עם מתמטיקה, תמיד הייתי טוב בזה ובשילוב שלה בתכנות. אני שואל במה עובד בוגר תואר במדעי המחשב, ואם אפשר לפשט לי את הדברים למה עושים בפועל, בלי מושגים מסובכים אני אשמח. תודה, עמית
 

vicz

New member
היי

הסיבה לשאלות שלי היא שחלק מהאנשים לא יודעים כלל על מה מדובר ובוחרים במדעי המחשב כי הם שמעו שבהיי טק מרוויחים כסף טוב. חלקם מתאכזבים כבר במהלך התואר ונושרים, חלקם נשארים וסובלים בעבודה. נשמע שאתה מגלה עניין אמיתי בתחום וכישורים במתמטיקה יכולים רק להועיל לך במהלך התואר. לגבי השאלה "במה עובד בוגר?", קח את התשובה שלי בערבון מוגבל כי אני בוגרת טריה בתהליך חיפוש עבודה... 1. IT - מערכות מידע. מערכות כמו שרואים בבנק, בקופת חולים ומערכות יותר מסובכות לארגונים שונים. בעיני חלק מהאנשים שעוסקים בפיתוח תחום זה נחשב "נחות" ויש ויכוח על זה כל הזמן. אתה מוזמן לחפש את המושג IT בויקיפדיה לקבל הסברים נוספים. 2. אפליקציות - תוכנות שרצות על מעכרת הפעלה קיימת ומשתמשות בכל השירותים שלה. 3. Embedded - מצרפת לך קישור להסבר שמישהי כתבה בפורום עבודה בהיי טק: קישור 4. Real Time (RT) - תחום שמעניין אותי - מערכות שבהן זמנים הוא דבר קריטי. לדוגמא קוצב לב. קוצב לב מתאים את עצמו לרמת הפעילות של האדם. הוא מנתח נתונים שונים ולפי זה נותן מכות חשמליות בקצב מתאים. עליו להספיק לנתח את המידע מספיק מהר כדי לשמור על דופק סביר. כל זה יכול להיות משולב אחד עם השני ובמגוון תחומים: סימולטורים, תעשייה ביטחונית, מכשור רפואי, תקשורת (סוללרי לשמל). לחברי הפורום: אם יש טעויות או תוספות אשמח גם אני להחכים. לעמית: אתה מוזמן לשאול גם בפורום עבודה בהיי טק. רק תקפיד לציין שאתה מתכנת כתחביב אחרת תתקל שוב בשאלות כמו שלי "למה אתה הולך ללמוד את זה אם אתה לא יודע מה זה?" שיהיה בהצלחה ויקי
 

vinney

Well-known member
אני רוצה להוסיף קצת על ויקי

קודם כל יש את השרשור הזה טאגליינס שאולי יעניין אותך, והסקר מ02/03/06 (תסתכל בארכיון סקרים). באופן עקרוני יש המון תפקידים שונים ומשונים בתעשיה, ואין משהו "ייעודי" לבוגרי מדמ"ח. אפשר להיות מתכנת עם תואר במשפטים, או בלי תואר בכלל, או עם דוקטורט במדעי המחשב אפשר להיות מתכנת גרוע. אבל בשביל לבין איך ולמה הדברים עובדים, למה עושים ככה ולא אחרת, ולהיות מסוגל להמציא פתרונות וגם לדעת להוכיח שהפתרונות שהמצאת נכונים - אתה חייב הכשרה של מדעי המחשב עם הבסיס של מתמטיקה שמתלווה אליה. אם תשתעמם בעבודה או לא, שזה השאלה הראשונה שלך, אף אחד לא יודע. תמיד יש תחזוקה, תמיד יש עבודה שחורה, שום דבר לא נוצץ, ולכל דבר יש מחיר. אבל אם אתה מסוגל ומוכן לשלם את המחיר הזה, ויהיה לך את הידע ויכולות שנדרשים - בהחלט אפשר להגיע לדברים מאוד מעניינים ולחדש הרבה.
 

vinney

Well-known member
אלו עבודות של המצאה ופיתוח של דברים חדשים

או סתם תחזוקת מערכות ועבודה שחורה במחשב.
 

Bobot

New member
אין כאן אפילו תגובה רלוונטית אחת =\

... וכן, אני די בטוח שאני אשרוד את זה. למה לזלזל?
 

vinney

Well-known member
אני חושב שויקי ענתה לך אחלה תשובה

(קצת יותר מפורטת משלי, שכמובן עונה במדויק על השאלה שלך). למה זה לא רלוונטי? מה בדיוק ציפית לשמוע? אולי שאלת את השאלה הלא נכונה?
 

אריק109

New member
סתם מעניין אותי אם אפשר אולי תענה לי בפרטי

יש לי שאלה אליך בפרטי אם אפשר
 

immortalus

New member
המ.. אני אנסה לתת לך זווית קצת שונה...

המושג "מדעי המחשב" לעיתים מאד מבלבל, ולעיתים רבות גם נתון לפרשנות. בהרבה מקרים שמעתי על אנשים שהלכו ללמוד מדעי המחשב במחשבה על תכנות אבל מהר מאד החליפו למסלול קצת שונה כי מדעי המחשב זה לאו דווקא תכנות. מפתיע ככל שזה עלול להיות, מדעי המחשב זה באמת מדע... בתעסוקה מחקרית במדעי המחשב מדובר בעיקר במחקרים מתמטיים נוסח: - האם ניתן לפתור בעיה בזמן פולינומינאלי - מה היעילות המקסימאלית בה ניתן לפתור בעיה? (לדוגמא הוכיחו חסם תחתון למיון רגיל כ-( nlog(n) - האם P=NP (ה-שאלה בה' הידיעה של מדעי המחשב, פחות או יותר) - קריפטולוגיה\קריפטוגרפיה - חקר בינה מלאכותית כל אלו הם תחומי מחקר במדעי המחשב... יתכן שלך עדיף ללמוד דווקא תואר בהנדסת תוכנה או הנדסת מחשבים (תלוי כמה הזיקה שלך לחומרה חזקה). בתעשיית הנדסה באמת מדובר בפיתוח... אני ממליץ לך לבחור אוניברסיטה שמעניינת אותך, או כמה כאלו ולעיין בקטלוג ההסמכה... תנסה להעיף מבט בשמות הקורסים ובסילבוס שלהם כדי לקבל תמונה של מה אתה הולך ללמוד בתאכלס בתואר. בקשר לאפשרויות תעסוקה, אני לא יכול להרחיב יותר מדי כי עוד לא סיימתי את התואר
לילה טוב,
 

vinney

Well-known member
למרות שבאופן כללי אני מסכים איתך

תכל'ס בלימודי תואר ראשון כל זה לא בא לידי ביטוי, וההבדלים בין "הנדסת תוכנה" ל"מדעי המחשב" מבחינת החומר הנלמד הם די מינוריים. בלימודי ההמשך כל מה שתיארת אכן מתקיים.
 

Bobot

New member
תודה על התגובות, ושאלה יותר ממוקדת

אלו עבודות יש בתחום של מדעי המחשב שהן לא שגרתיות ומערבות חשיבה יצירתית והמצאה ופיתוח של דברים חדשים?
 

vinney

Well-known member
אני מצטער,אני עדיין לא מבין לאיזו תשובה אתה

מצפה. מה בדיוק אתה רוצה לדעת? מה אתה מחפש? איך כזה תפקיד "ממציא", ואין משהו יעודי לבוגרי מדמ"ח ספציפית, מה שיש זה צוותי מחקר ופיתוח בכל חברה שמנסים להמציא דברים חדשים ולקדם את החברה הלאה. מי נמצא בצוותים האלה? אותם בעלי התפקידים שיש בכל הצוותם האחרים, כולל אלה שעושים עבודה שחורה ומונוטונית - בודקים, מתכנתים, ראשי צוותים, אלגוריתמאים - אותם התפקידים בדיוק.
 
למעלה