אפשרות "לוותר" על מבחן IELTS במסלול פדרלי?

shakshuka1986

New member
אפשרות "לוותר" על מבחן IELTS במסלול פדרלי?

שלום רב, אני רופאה במקצועי ולפני חודשיים היגרתי לאלברטה (בתהליך ההגירה נעזרתי מספר פעמים בעצותיכם המועילות!) כעת אני מנסה לברר מהו המסלול המתאים ביותר עבורי לקבל PR. משירותי הבריאות פה רוצים לפנות למסלול הפרובינציאלי אבל הם רוצים לעשות זאת רק בעוד שנה ואז ייקח המון זמן עד שאהיה PR. חשבתי על המסלול הפדרלי- האם מישהו יכול לומר לי האם יש סיכוי שיוותרו לי על מבחן IELTS מפאת העובדה שאני רופאה שעובדת באנגלית ברמה גבוהה ואף פירסמה מאמרים רבים באנגלית? ממש אין לי זמן ללמוד לשום מבחן כרגע וזה יכול מאוד לעזור לי אם אפשר לוותר על המבחן. תושה רבה ושבת שלום!

yanivran

New member
אם הרמה שלך באנגלית כל כך גבוהה

אז למה את צריכה ללמוד למבחן? אני לא למדתי והוצאתי את המקסימום בכל החלקים, זה לא כזה קשה (חוץ מבדיבור שירדה לי נקודה בגלל המבטא אני מניח). בכל מקרה, אני מניח שצריכה להיות לך אפשרות ל"דלג" על המבחן אבל על זה יוכלו לענות יודעי דבר (כאלו שעשו את זה).

Astroo

New member
קיבלת 9 ב-writing?

כל הכבוד, זה נראה לי קשה גם בשפת האם.

yanivran

New member
ברור שזה לא קל

ואני חושב שקיבלתי בזה 8.5 או משהו כזה, אבל מה שחשוב זה לקבל מעל 7 וזה ממש לא קשה.

TrigATUSA

New member
הניסיון שלי אחר לגמרי

מה שיפה שכל פעם שאתה עונה על השאלה הציון שלך יורד עוד קצת
ניגשתי ל IELTS בלי ללמוד והוצאתי בקושי את הציונים הנדרשים (כלומר היה לי 7.5 באחד מהתחומים שזה הציון המינמלי הנדרש) וזה אחרי 5 שנים של חיים ומגורים בסביבה דוברת אנגלית ואחרי שהוצאתי במבחן מקביל (TOEFL) ציון מאוד גבוה מה ששיחק לרעתי היה בדיוק חוסר המוכנות - הזמן שאיבדתי בלהתאפס על מבנה המבחן והשאלות הספיק כדי לא לשמוע בזמן או להבין בחלק מהקטעים יש פער עצום בין לכתוב מאמרים באנגלית לבין לדבר אנגלית שוטפת, ואני רואה את זה בכל פעם שחברים ישראלים שלי מבקשים ממני לערוך בשבילם טקסט שנכתב באנגלית קשה לי להאמין שהשואלת תצליח, על סמך הנתונים שהיא הביאה, לשכנע את הקנדים לתת לה פטור. אם האנגלית שלה טובה, היא תצליח על ידי לימוד קצר יחסית (להכיר את מבנה הבחינה ולעשות כמה בחינות לדוגמא) לעבור את הבחינה בשלום

yanivran

New member
לגבי TOEFL

הבנתי שהוא מבחן מאוד קל, הרבה יותר קל מIELTS אז זה לא ממש קנה מידה. IELTS הוא לא מבחן קשה, כן כדאי לקחת את הערכה שמקבלים בהרשמה ולראות את המבנה ולתרגל פעם-פעמיים, אחרי שאתה מוכן למבנה אז זו לא צריכה להיות בעיה לכאלו שאנגלית היא כמעט ברמת שפת אם אצלם.

TrigATUSA

New member
איפה ראית שהיא כתבה שיש לה אנגלית ברמת שפת אם

היא כתבה שהיא עובדת חודשיים באנגלית ושהיא כתבה מאמרים באנגלית (=היא במצב פחות או יותר של כל בוגר תואר שני בישראל באוניברסיטה) זה מאוד מאוד רחוק מ"כמעט משפת אם" לא הייתי ממליץ לזלזל במבחן

yanivran

New member
למה אתה קופץ למסקנות?

איפה שהוא ראית שכתבתי שלה ספציפית יש אנגלית ברמת שפת אם? או אפילו מתקרב לכך? נתחיל מזה שכתבתי לכאלו שרמת האנגלית שלהם קרובה לשפת אם. (וזה לא נדיר בכלל, יש הרבה ישראלים שיש להם אנגלית ברמה די קרובה לשפת אם, אם כי לא ברמה של שפת אם). אחר כך כתבתי "לכאלו שאנגלית היא כמעט ברמת שפת אם אצלם", כלומר זו החלטה שלה... אם היא מרגישה שהאנגלית שלה ברמה כזו, אז לא צריכה להיות לה בעיה. ובאופן כללי, ממישהי שכותבת משהו כמו: "שעובדת באנגלית ברמה גבוהה ואף פירסמה מאמרים רבים באנגלית" הייתי מצפה שתהיה אנגלית ברמה קרובה לשפת אם, אם כי כמובן ייתכן שזה לא המצב, ואז אני מניח שהיא פשוט מגזימה בהגדרה"עובדת באנגלית ברמה גבוהה" אבל זו כבר הבעיה שלה, לא שלי.

TrigATUSA

New member
לעבוד באנגלית ברמה גבוהה זה מרחק של יום ולילה

מאנגלית ברמה של שפת אם שינית כיוון ב 180 מעלות מתחילת השרשור בתחילתו ייעצת לא ללמוד ל IELTS למישהי שאמרה שיש לה אנגלית ברמה גבוהה. לא אמרת אף מילה על לדבר "ברמה של שפת אם" כל מהגר שעובד בעבודה מקצועית באנגלית יש לו אנגלית ברמה גבוהה המרחק בין זה לאנגלית ברמה של שפת אם הוא עצום: מבחינתי שליטה בשפה ברמה של שפת אם זה כולל: להבין את כל הביטויים המיוחדים בשפה ו IDIOMS להבין הקשרים תרבותיים (כאשר מישהו אומר: TO TOUCH BASES להבין מאיפה זה בא) להיות מסוגל לקרוא ולהבין שירה, סיפורת, מאמרים ב NEW YORKER בלי להעזר במילון (וגם להבין את הבדיחות ב NEW YORKER) להבין מבטאים שונים בלי בעייה, או שיחה מהירה, או מילים של שיר שמתנגן ברדיו כל הדברים האלו בדרך כלל לא אפשריים למי שרק "מדבר את השפה ברמה גבוהה" וגם לא נדרשים לחיי יום יום או לעבודה לסיכום, אני חושב שהעיצה הראשונית שלך לא מבוססת

אפשר לספק הוכחות חלופיות לרמת אנגלית

בעצת העו"ד שטיפל בתיק (שמתנהל בבאפלו, אגב) הגשתי בהתחלה מאמר אחד בלבד שכתבתי. לאחר כמה זמן הגיעה דרישה לספק הוכחות נוספות לרמת האנגלית. הפעם עשינו את זה לפי הספר- כתבתי מכתב שמפרט את השימוש שלי באנגלית ב 20 שנה האחרונות, צירפתי CD עם עבודת הדוקטורט שנכתבה באנגלית, מספר מאמרים מדעיים שכתבתי ומכתבים ממנחת הדוקטורט (שהיא פרופ' אמריטה מאונ' פיטסבורג) ומראש המחלקה שלי באונ' טורונטו. כנראה שזה עבד כי לפני כחודשיים קיבלנו את הזימון לבדיקות הרפואיות. חשוב לציין: גם בהנחה שאינני יודע אנגלית כלל הייתי מגיע ל 76 נקודות. אני מניח שגם לך יש נקודות בעודף בזכות השכלה ואולי גם arranged employment. אם זה המצב אני לא חושב שיש סיכון בלהגיש הוכחות חלופיות במקום IELTS (ויתקנו אותי מומחי הפורום אם אני טועה). מה שכן, חשוב לעשות את זה נכון. אותי העו"ד הטעה בפעם הראשונה ע"ס נסיון העבר שלו, אבל כנראה ש CIC החמירו את הקריטריונים או שפשוט במקרה שלי החליטו ללכת לפי הספר. קראי היטב מה צריך לעשות כדי לספק הוכחות חלופיות באתר של CIC. אם למאמרים שכתבת יש מחברים שותפים כדאי לצרף לכל מאמר פירוט מה החלק שלך בכתיבה. מכתב מממונה עליך יכול גם כן לעזור- צריך כמובן שהוא יהיה אזרח קנדי דובר אנגלית מלידה, ושיציין את תוארו ותפקידו. רצוי שיסתכל על הפירוט באתר ה CIC לגבי רמות האנגלית השונות וישתמש בניסוחים שלקוחים משם לתאר את רמתך (זה מה שעשתה ראש המחלקה שלי). אם מצב הנקודות גבולי לא הייתי מסתכן. אמנם סביר שפקיד ההגירה ייתן לך לפחות את הניקוד של אנגלית בסיסית על-סמך ההוכחות החלופיות, אבל עדיף ללכת על בטוח ולעשות IELTS.

shakshuka1986

New member
תודה רבה על כל התשובות

אכן אבדוק את העניין שמפורסם באתר ה-CIC על עדויות אחרות לגבי רמת האנגלית שלי. אני חוששת שגם עם אנגלית ברמה גבוהה (ואכן אני מאמינה שכזו היא האנגלית שלי), אי הכרות עם מבנה המבחן עשויה להיות בעייתית ולגרום לאובדן משמעותי של נקודות. תודה רבה לכולם!

Dulmush

New member
ערכת הכנה לבחינה

כשנרשמתי לבחינה בשגרירות הבריטית בארץ, עם התשלום קבלתי ערכת הכנה (בתוספת תשלום קטנה...) שכוחה בהמחשת מבנה הבחינה (היא כללה אפילו CD לדוגמה, לבחינת ה LISTENING). יש לי אותה עד היום
. לא חייתי בחו"ל אבל האנגלית שלי לא רעה. לא התכוננתי מעבר לשינון שלבי המבחן והתהליך. קבלתי מעל 7.0 בכל ארבעת הקטגוריות. עד כמה שידוע לי, ע"מ לקבל את מירב הנקודות פר קטגוריה יש להוציא מעל 7.0 (כולל). המידע מ: http://www.cic.gc.ca/ENGLISH/information/applications/guides/EG74.asp דפדפי ל: International English Language Testing System (IELTS)

למעלה