אפשרי להתחיל תואר באוניברסיטה הפתוחה ולהמשיך בארה"ב?

alexveer

New member
אפשרי להתחיל תואר באוניברסיטה הפתוחה ולהמשיך בארה"ב?

היי לכולם,
לאחרונה עברתי לארה"ב ואני מעוניין ללמוד כאן, אבל הבעיה היא שהלימודים ממש יקרים כמובן, וגם שהמועד הבא להרשמה הוא עוד חצי שנה בערך. חשבתי על האפשרות להתחיל באינטרנט תואר כללי באוניברסיטה הפתוחה, ואז בשלב מסוים להמשיך את התואר פה.

האם שמעתם על מישהו שעשה משהו כזה בעבר?
אני מנסה להבין מה האופציה הטובה ביותר עבורי לקבל פה תואר במחיר הגיוני, אשמח לדעת אם יש לכם רעיונות.

תודה לעוזרים!

vinney

Well-known member
להמשיך בפתוחה או לקבל הכרה בקורסים מאוניברסיטה מקומית?

אתה בהחלט יכול להמשיך בפתוחה, רק שתצטרך להגיע לקונסוליה קרובה למבחנים. עשיתי את זה. אני לא יודע אם תוכל להעביר את הזכאות בקלות לאוניברסיטה מקומית, תצטרך לבדוק בכל אוניברסיטה שאתה חושב עליה.

alexveer

New member
תודה על התגובה

הכוונה לקבל הכרה לקורסים מאוניברסיטה מקומית

Midriff

New member
הדרך היותר מקובלת

היא להתחיל ב- community college שהם הרבה יותר זולים ואז ולעבור לאוניברסיטה לחלק מהתואר. ככה תדע מראש מה יוכר על ידי מי ומה תהליך ההעברה

alexveer

New member
מישהו יודע לגבי תואר ראשון בפתוחה ולהמשיך לשני בארה"ב?

עוד אופציה שחשבתי עליה זה לעשות את התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה, ובעתיד להמשיך לשני באוניברסיטה פה (ארה"ב).
מישהו יודע האם זה כדאי ומה התהליך במקרה כזה.

חוץ מזה הבנתי שבארה"ב התואר הראשון לוקח 4 שנים ובארץ 3, האם זה נכון?

תודה לכולם על התגובות

gidishemer

New member
תואר שני הוא תואר יקר

וכן, 4 שנים לתואר ראשון בארה״ב ו- 3 בארץ. אופציה סבירה שכבר העלו פה היא להתחיל ב- community college ולהמשיך באוניברסיטה. זה יוזיל את הלימודים

Midriff

New member
מה המטרה?

האם המטרה היא לקבל תואר מאוניברסיטה מוכרת בארה"ב ? אם כן אז הקומבינציה של community college והעברה לאוניברסיטה גדולה יותר באיזור זו אופציה. או לבדוק את נושא המלגות בארה"ב
האם המטרה היא להמשיך באקדמיה? אם כן אופציה א' פלוס רישום לתוכנית לדוקטורט (שבד"כ מלווה במילגה) היא אופציה
האם המטרה היא שיהיה לך תואר? אז כן, לעשות דרך האוניברסיטה הפתוחה זו אופציה (יש גם אוניברסיטאות אונליין בארה"ב)

Boston Guy

New member
בוא תתחיל ותראה איך הולך...

לפני שאתה עושה תכניות לגבי תואר שני - תראה איך הולך לך המסע לכיוון תואר ראשון.
זה ממש לא קל ופשוט לעשות תואר שלם בצורת הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה - זה דורש המון כושר התמדה, משמעת עצמית ומחוייבות לעניין.

onetwothree1

New member
עשיתי תואר באופ

אבל קח בחשבון שסיימתי לפני 6 שנים כמעט, אז יכול להיות שדברים השתנו מאז.. לעשות תואר כזה זה לא דבר כזה קל. צריך הרבה משמעת עצמית, כי אתה לומד לבד בעצם. המנחים לא תמיד ממש עוזרים. אני לא יודעת איך זה כיום אבל בזמנו לא היו את כל ההרצאות live או בכלל אז זה לגמרי לגמרי לימוד עצמי (יתכן שהיום זה שונה כדאי לבדוק). המבחנים נעשים בקונסוליה המקומית. אני לא יודעת איפה אתה גר אבל כדאי לבדוק איפה נערכים המבחנים ואם המיקום קרוב ונוח לך. אני גרה ב la אז המבחנים היו ממש קרובים לי. אני יודעת שאנשים היו טסים לכאן כדי לעשות את המבחנים - לא מאד נוח.. מעבר לזה אין לך את הקטע החברתי שלי היה חסר.. מעבר לזה, אחרי סיום התואר אתה יכול לעשות לו ״המרה״ לתואר אמריקאי, יש חברות שעושות את זה עבור כמה מאות דולרים ויתכן שחלק מהקורסים לא יהיו מוכרים או שתצטרך לעשות השלמות. אני מצטרפת להמלצה על community college. בזמנו עשיתי את אותם קורסים שחברה שלי עשתה - אני באופ והיא ב community college - שלה היו הרבה יותר קלים.. בהצלחה!

alexveer

New member
תודה רבה זה עוזר מאוד

בהחלט אבדוק את האופציה של הקומיוניטי קולג'.
אגב, אולי את יודעת אם תואר BA כללי בפתוחה יהיה שווה ערך ל Bachelor's of General Studies בארה"ב?
&nbsp

onetwothree1

New member
התואר שלי

ba במדעי החברה היה שווה ערך לאותו ba בארה״ב (חברה בארה״ב עשתה לי את ההערכה הזו, הם שולחים מכתב עם כל ההסברים). שוב זה היה לפני כמה שנים כבר וכמובן שאני לא יכולה להתחייב שגם אצלך יהיה כך. בהצלחה!

alexveer

New member
תודה זה עוזר מאוד. עוד שאלה:

את זוכרת האם התואר שלך היה קצר מתארים אחרים (108 נקודות זכות)?
אני מעוניין לעשות תואר במדעי החברה והרוח ורק מדאיג אותי שלא יקבלו אותו בארה"ב כי הוא מעט קצר מהאחרים.

vinney

Well-known member
בד״כ תוארים תלת שנתיים מישראל מוכרים כמקבילים לאמריקאים

אפילו שאמריקאים זה 4-שנתי.
&nbsp
כמובן אין שום הבטחה גורפת, אבל שמעתי על הרבה מקרים של תוארים תלת-שנתיים מהודו שלא הוכרו ולא שמעתי על אף לא פעם אחת שזה קרה לישראלים. לי יש תואר ראשון תלת שנתי (מהאוניברסיטה הפתוחה) במדעי המחשב, והוא הוכר לי כמקביל לארבע-שנתי האמריקאי.

למעלה