אפשר בבקשה להתפרץ לרגע לפורום שלכם?

המתאמנת

New member
אפשר בבקשה להתפרץ לרגע לפורום שלכם?

כשמשהו שואל אתכם מהו אימון אישי...מה אתם עונים? מה אפשר להגיד על אימון אישי כדי להסביר את זה הכי טוב? המון תודה מראש

Yin

New member
כלי

כלי לגישור על הפער בין המצב המצוי לזה הרצוי. את המצב הרצוי - אפשר וכדאי לחלום, את המצב הרצוי - מבררים היטב, בעיקר את החוזקות וגם את מה שמפריע בדרך וצריך להזיזו. ואפשר גם לאפשר...

רויתית

New member
שאלה לי אליך - ואל כולם

אפרופו כלי ואהבה עצמית , אחת המתאמנות שלי מאוד מתקשה במערכות יחסים עם אנשים . היא באה עם מטרות של זוגיות ,אושר , רווחה כלכלית וכו' ,מאוד חזקה -ומה שהתגלה מתחת למעטה החוזק הוא חוסר אהבה עצמית נקודה . אין לי שום בעייה עם זה ( טוב הייתי שמחה לכמה טיפים בעניין ) , עם זאת קשה לי עם העובדה שלמרות כל זאת ולמרות חסריה היא מאוד לא מקשיבה , יודעת הכל , יורה את התשובות ולא נותנת לדבר .. אני מתקשה עם זה כיוון שזה נותן לי להרגיש שאני אולי לא תורמת מספיק ..אולי פוגע בי בנקודות מסויימות .. בעניין זה אני לא יודעת מה לעשות . פניתי אליך כי אני מעריכה את תשובותיך המתומצתות אך מקווה שהפעם תפרט

רויתית

New member
שאלה לי אליך -ואל כולם

בהמשך למה שנאמר קודם , זה הופך להיות סוג של מלחמה .. דבר שלא נכון שיקרה , הרי אני אמורה לזרום איתה וכך גם מנסה לעשות , יחד עם זאת קשה לי הדבר . זה גורם לי - איך לומר זאת במילים עדינות - קצת אי נעימות מולה .

רויתית, כמה דברים:

כשאי אפשר להשמיע כדאי לנתב את האדם לומר. אסביר: היא לא מקשיבה, היא יודעת הכל (האם?) בכל מקרה, נראה שהיא צריכה לדבר או אוהבת לשמוע את עצמה. נסי לקחת כיוון אחר ממה שאץת רגילה. במקום להשמיע את מה שאת חושבת, שאלי שאלות. בשאלותייך כווני אותה לראות ולומר את מה שאת רוצה להעביר לה. איזה שאלות? הכי אני אוהבת את: למה? וגם: ואם.... אז מה יקרה? היא באה עם מטרות של זוגיות אושר ורווחה חברתית רעיון שכדאי להתמקד ולראות אותו: "העולם משקף את האמת שלך" את רוצה זוגיות - את לבד - למה? איזה חלק בתוכך לא רוצה זוגיות? את רוצה אושר - האם את מאושרת? מהו אושר? מה גורם לאושר? ואם תשיגי את זה אז תהיי מאושרת? את רוצה רווחה כלכלית - יש לך? את פועלת כדי לבנות אותה? השאלות יעוררו אצלה את הרגשות של פחד, חוסר אהבה עצמית ושאר דברים שאת מזהה אצלה. שני דברים יכולים לקרות: או שהיא תראה, תזהה ותאמר את הדברים, או שהיא תשתוק ותבקש ממך תשובות (ואז תוכלי להשמיע
) החלק האחר של העבודה זו העבודה שלך עם עצמך: למה את צריכה להשמיע? על איזה צורך זה עונה? מי לא הקשיב לך בעבר? וכל הנקודות שבהן היא דומה לך.... והחולשות שהיא חושפת. והאם היא באה לעבוד על משהו שאת מתחמקת מלעבוד עם עצמך?

רויתית

New member
רויתית -כמה דברים

היי נאווה , מאוד סקרנת אותי כשכתבת "האם היא באה לעבוד על משהו שאת מתחמקת מלעבוד עם עצמך " ? פרטי בבקשה , למה כתבת זו ולמה הכוונה ? אחד הדברים המתגמלים ביותר באימון הוא שבעצם הוא מאפשר לנו ללמוד על עצמנו , אם נרצה ואם לאו. אני מודה שהיא מאוד מזכירה לי את עצמי בדברים מסויימים , מעניין למה התכוונת . מאוד מודה על הפידבק המעניין ( ועל הפילון ;) ) אני .

רויתית, אני לא מכירה אותך מספיק כדי לכוון ממש

לפעמים בא גל של אנשים שרוצים לעבוד על מערכות יחסים למשל, לפעמים זה אומר שכדאי לנו לבחון את אלו שלנו. לפעמים יש פתאום מישהו שהוא למשל: עקשן ורוצה דברים בדרך שלו. לפעמים הוא מאפשר לנו לראות את הקיבעון שלנו בדרכנו. אם נפתח את עצמנו לזרום איתו אולי נגלה בתוכנו רבדים חדשים.... ולפעמים מישהו משקר הרבה (לעצמו או לאחרים) וזה מקפיץ לנו את כל הפיוזים. זה בדיוק הזמן לבדוק היכן אנחנו משקרים בחיינו. אולי אלו שקרים לבנים, אולי זה מצב בו אנחנו משכנעים את עצמנו ש"הוא אוהב אותי" לאחר שהקשר נגמר, או אולי "זו עבודה טובה עם תנאים טובים" כשאנחנו לא מרוצים מהעבודה, או שאנחנו מזייפים בדיאטה, או כל שקר אחר שאנחנו מוכרים לעצמנו "כי זה נוח". מה בדיוק היא משקפת לך - את זה רק את יודעת! המפתח הוא לאתר מה באמת מקפיץ לך את הפיוזים. לפעמים נדמה לך שאת מגיבה למשהו מסויים ומאחוריו מסתתר למעשה משהו אחר. נראה שיש לך כאן הזדמנות מדהימה לצמיחה. יתכן שכדאי לך לקחת כמה שיחות אימון עם מישהו שיעזור לך להתמקד על הדבר הנכון. לפעמים אנחנו מרגישים שמשהו מפעיל אותנו אבל מתקשים לזהות מה. לפעמים זה משהו שעמוק מדי או גדול מדי ואין לנו אומץ להסתכל עליו לבד. אני טוענת שכל מי שמטפל באחרים (ובכלל זה מאמנים) חייב להיות מטופל לפחות חלק מהזמן. בעבודה עם אחרים אנחנו כל הזמן חשופים לתהליכים רגשיים. כדאי לפרום אותם, לעבד אותם, לצמוח. אם הם לא מטופלים, הם אוכלים בנו ופוגעים בבריאותנו. מקווה שזה מחדד לך קצת.

Yin

New member
קושי של המאפשר

חלק חשוב בהקשבה הוא להקשיב לתחושות, לשיפוט, לקשיים ולאסוציאציות שעולות אצל המאפשר. אני חושב שזה חשוב משום שתחושות אלו הן הד לתחושות שאצל הצד השני. מה עושים עם תחושות אלו? כל אחד לשיטתו. לשיטתי שמים הכל על השולחן, בעדינות ובבהירות. שימוש במסרי אני (דיבור על רגש בגוף ראשון) יכול מאו לעזור: "אפשר לשתף אותך בתחושותי?" אם התשובה היא כן, משהו כמו "כשאני רואה___ ושומעת___ אני מרגישה ___". כשאני אומר "הכל על השולחן" אני כולל גם את השיפוטיות שעולה אצלי, את הנחות הבסיס והציפיות, אם ישנן. את זה עושים לא מתוך רצון להשמיע ולהשפיע - אלא מתוך רצון להבהיר ולנקות. בכלל, התנגדות היא מקרה פרטי של מנוף. לגבי המלחמה והזרימה - לא נראה לי ברור מאליו שהמאפשר חייב לזרום, אולי הוא דווקא צריך לנתב ולמקד (כבר היינו שם, נדמה לי)? איך בוחרים? מה עושים? חוזרים לבסיס - הקשבה לעצמי, בהירות. הכל מתוך שאיפה להגיע לנוחות (ההיפך מאי נעימות) בניהול התהליך. אני מתנצל על כמות המילים הרבה. אפשר היה לתמצת ולכתוב - שקפי לה. עדי

רויתית

New member
קושי של המאפשר

באופן כללי קשה איתה , אני מניחה שעם הזמן זה יסתדר , הרי היא חיה עם עצמה לא מהיום , ישנו רק החשש - ומן הסתם זה בעתיד באמת יסתדר - שהיא לא באמת באה לשמוע , ואז זה באמת הקושי שלי .. תודה !!!!!!

Yin

New member
למה קשה לך איתה?

אז מה אם היא לא באה לשמוע, איפה זה מפריע לך?

רויתית

New member
למה קשה

אם היא באה בשביל לשמוע את עצמה בלבד , היא יכולה לעשות את זה לבד .לא בשביל זה היא משלמת לי ?בשביל שאשמיע גם ולא רק אשמע ? הרי היא יכולה לדבר עם עצמה בלי לשלם לי , לא צריכה אותי בשביל זה . זה לא רק שהיא לא מקשיבה ,היא גם רצה עם עצמה לבד , ולא נותנת להשחיל מילה ,ממש כך בפועל . כאילו שאנחנו במלחמה ,היא במלחמה על הדרך שלה , על הצדק שלה , על האינדיבידואליזם שלה , אני במלחמה על כך שישמעו גם אותי .......מי אמר שהמאמנים הם חסרי רגישויות ........

Yin

New member
מי אמר שהמאמנים הם חסרי רגישויות?

אני חושב שמאפשרים חייבים להיות סופר רגישים - לעצמם ולצרכים של האחר. אני לא יודע איך את תופסת את תפקידך. אספר לך איך אני תופס את תפקידי, תך שימוש במילותיך: היא במלחמה על הדרך שלה, על הצדק שלה, על האינדיבידואליזם שלה, אני במלחמה על כך שהיא תשמע את עצמה. בכלל, למה להשתמש במילה - "מלחמה"? נדמה לי שיש כאן הלך רוח מסויים, אני לא בטוח שהוא נורא הכרחי... הבחירה על דרכה, צידקתה ועל האינדיבידואליזם שלה, בסיכומו של דבר ואף בתחילתו, היא שלה ולא שלך. היא גם בחרה בך שתהי לה עזר כנגדה, למה את לא מקבלת את בחירתה? למה את חושבת שאם תגידי עוד משפט או שניים זה יעזור לה יותר משתיקה? עדי

nbh

New member
לבוא כדי לשמוע?

האם יש מי שנמצא על מנת להשמיע? אולי זה השורש?

רויתית

New member
קושי של המאפשר

אני הבנתי ,שאם אני רוצה שיקרה לה משהו טוב , עליי ללכת איתה .. ודבר נוסף , כל עוד היא רצה עם עצמה וכל כך מתנגדת , אני אשקיע הרבה מאוד אנרגיות בלנסות למקד , זה פשוט לא יילך כך . צריך ללכת איתה , אט אט.כך אני מבינה את זה , יתכן גם שלו הייתי מנוסה יותר הייתי פועלת אחרת , או מגיבה אחרת . האגו שלי עובד כאן , אני מרגישה את זה . והיא מעירה בי דברים משלי בהתנהגותה .אולי מתוך זה אי הנעימות . בהחלט אתגר . תודה רבה על העזרה ..אני לומדת כאן .

Yin

New member
../images/Emo45.gif

נוסף על כך כתבתי לך עוד שאלות, קצת למעלה בשרשור.

isaacm

New member
שאלה לי אלייך רויתית

אני קורא: "היא מאוד לא מקשיבה , יודעת הכל , יורה את התשובות ולא נותנת לדבר" ואני תוהה
איציק

למעלה