גולאש של אם החיטה...
מתכון מעולה.
אם יש מגבלה של עגבניות, אל תוסיפי. אני מוסיפה לפעמים (בנוסף) רסק פלפלים.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=75&messageid=169277914&r=1[/URL]
גולש - מתכון של אם החיטהמאת: raya
02/09/11 20:42מאז שגיליתי את המתכון - אני מכינה ונהנית כל פעם מחדש.
מאת: nitsi_18
תאריך: 9/7/2009 שעה: 08:23
גולש של אם החיטה - המתכון המקורי
גולש הונגרי של אם החיטה
רכיבים:
2 כפות שמן לטיגון (רצוי קנולה, או עדיף שומן אווז)
1 בצל גדול חתוך דק
5 שיני שום מעוכות
1.5 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות של 5 ס"מ לא רק שריר, כל נתח מצליח
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (
לא שמה)
1 כפית קימל
(לא שמה)
1 קופ’ עגבניות מרוסקות (או 2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות וקצוצות היטב)
1 פלפל אדום או ירוק (
לפי הטעם)
1.5 ליטר מים רותחים או ציר בקר
ממליצה לשים פחות נוזלים ולהוסיף במידת הצורך
8 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
מלח
פלפל
אופן הכנה:
בסיר גדול ורצוי נמוך, לאטום את קוביות הבשר בשמן או השומן (לא בבת אחת כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן), עד שישחימו יפה מכל הצדדים.
להוציא את קוביות הבשר ולאדות בצל ושיני שום.
להחזיר את הבשר לסיר.
להוסיף פפריקה וקימל ולערבב היטב כך שכל קוביות הבשר יצופו בפפריקה.
להוסיף מים רותחים. להביא שוב לרתיחה ולהוסיף את קוביות הפלפל והעגבניות. להמשיך לבשל ברתיחה עדינה כשעתיים.
לבדוק שהבשר התרכך ואם לא, אז להמשיך לבשל כ 1/2 שעה נוספת.
להוסיף קוביות תפו"א.
(אני מוסיפה את תפוחי האדמה בהתחלה, מטגנת את הבשר , לא מוציאה אותו מהסיר - אלא ממשיכה עם הבצל)
לוודא שיש די מים לכיסוי ואם חסר להוסיף עד לכיסוי חלקי לפחות של תפו"א.
לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
לבשל כ 45 דקות נוספות עד שהתפודים רכים.
לנער את הסיר מדי פעם כדי שכל תפו"א יוכלו לספוג מהרוטב.
ניתן להוסיף בצקניות. שקוראים להן נוקדלי במקומותנו.
הערות:
גיוונים נוספים: להמיר חלק מהמים ביין אדום. להוסיף ירקות שורש בשלב הוספת הפלפל והעגבניות.
רעיה