אפשר גם לפני לידה....

בiדדה

New member
אפשר גם לפני לידה....../images/Emo35.gif

אני לא נשואה, אין לי ילדים, אף פעם לא הייתי בהריון אבל בכל זאת הרגשתי צורך לשתף. אני בת 31, נראית נורמאלי, לכאורה אין שום דבר אצלי שהוא לא בסדר. כשהייתי צעירה יותר אמרתי לעצמי שגיל 25 נראה לי מתאים להתחתן ולהקים משפחה אבל הדברים לא התגלגלו כך. אני רוצה ילדים ומשפחה וכשראיתי שהזמן עובר ולא מצאתי בן זוג לחיים אמרתי לעצמי שאני אתן לעצמי זמן עד גיל 34 בערך ואם לא אמצא בן זוג, אני אביא ילד בהפרייה או משהו כזה. בעבר היו לי אין ספור הזדמנויות להיכנס להריון, (סקס ללא אמצעי מניעה..... בבקשה אל תטיפו לי על זה) אבל כנגד כל דרכי הטבע, לא נכנסתי להריון אפילו פעם אחת. מה שגרם לי לחשוב שכנראה מצב הפוריות שלי לא משהו. אז אמרתי לעצמי שגם אם היום היו לי התנאים האידיאלים להיכנס להריון (בעל, תנאים כלכלים...) לא הייתי מצליחה ללא טיפולי פוריות שבטח לוקחים זמן, שהולך ואוזל (גיל 31...). אני מאוד פסימית לגבי חיי האהבה שלי כיוון שאני לא מצליחה להיקשר לאף אחד. האדם היחיד שאהבתי בחיי (אהבה נפלאה) נהרג בתאונת דרכים ומאז אני לא רואה את עצמי מתאהבת במישהו אחר. כבר יצאתי עם גברים והיו לי חברים מאז אבל הלב נשאר קפוא. אפילו לא טיפת רגש וגם לא משיכה. אני אדם עצוב מאוד, איבדתי כל משמעות לחיים מרוב מחשבות על עצמי. המצב הכלכלי שלי גרוע, המצב האישי שלי גרוע, אין לי בשביל מה להתעורר בבוקר. ההורים המבוגרים שלי הם הסיבה היחידה שמחזיקה אותי בחיים, כי אני לא רוצה לגרום להם צער רב במותי. מלבדם אני לא אחסר לאף אחד. אולי לתקופה קצרה אבל זה יעבור. בעבר חיפשתי משמעות לחיי והבנתי שאני צריכה לחיות בשביל אחרים. ה"אחר" הכי מתאים שקיים הוא ילד משלי והמחשבה שיום אחד יהיה לי ילד קצת עודדה אותי. היום אני כבר לא רואה את זה קורה. אני כבר לא מאמינה שאני אתחתן ועל אחת כמה וכמה אביא ילד לעולם. גם המחשבות על ילד מחוץ לנישואים כבר לא על הפרק כיוון שהבנתי שאם אני אביא ילד, הוא רק יסבול ממני כי אני אשאר עצובה בגלל מחשבותי על בדידות, אני לא רוצה שהילד שלי יגדל בסביבה עצובה ודכאונית. אם אני אביא ילד מחוץ לנישואים זה מה שיקרה. המחשבות האלה מעסיקות אותי כל שעות היום........... ועצוב לי

ילדונט

New member
אל תקחי אותי לא נכון

אבל טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור לך. אפשר גם דרך קופ"ח. לא חיים בשביל "אחר". חיים בשביל עצמנו. כשתשתנה התפיסה, יכול להיות שגם השאר ישתנה. בהצלחה לך.

nubi

New member
אני חושבת שאת

קודם כל צריכה לטפל בעצמך. ילד הוא לא תרופה. הוא תוספת. זה לא הוגן עבור הילד שאמא שלו תהיה עצובה. את גם צריכה להיות חזקה כדי לגדל ילד. גם במערכת זוגית (נישואין או חיים בזוג) זה קשה מאוד: טיפול תובעני, תשומת לב, אז על אחת כמה וכמה אם את לבד. שלא לדבר על הדיכדוך שאחרי הלידה. אז קודם כל-תדאגי לעצמך.

dorlim

New member
....

השלב הראשון - נראה לי שקודמותי צודקות ואת צריכה עזרה מקצועית ויפה שעה אחת קודם. בשלב שני, לא רואה מניעה למה לא להביא ילד לבד. מכירה נשים שהביאו ילד בלא בן זוג (2 נותרו בקשר עם האבות, 1 לא ) ובכל המקרים לא ניכר על הילדים שהם סובלים מהעדר דמות אבהית או תיסמנות אחרות דומות. אבל וזה אבל גדול - ילד ללא טיפול בעיניי זה מתכון לסבל לשניכם... שלא לדבר על זה שטיפול יכול לפתור לך את הבעיות האישיות ואת יכולה למצוא את עצמך נקשרת לגבר חדש ולפתרון כללי של הבעיות בנתים

shuly1

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif

ורוצה שתחיי קודם כל בשביל עצמך ואולי אח"כ תמצאי חצי שני ותחיו בשבילכם שיהיה בהצלחה

אפרת12

New member
../images/Emo24.gif

גם אני (כמה מקורי מצדי) חושבת שעדיף שתפשירי את הרגש שלך קודם, ותפתרי את הבעיה לפני שאת נכנסת לפרוייקט כזה. "לברוח" לכיוון האימהות זה כמו לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח. הערימה תגבה ובסוף לא תוכלי להמשיך להתעלם ממנה. אני בטוחה שאת יכולה למצוא את הדרך החוצה מן המצב שאת נמצאת בו כרגע - לפחות המצב הנפשי - ויש הרבה סיבות לעשות את זה. אני מצרפת קישור לחלק קטן משרשור עידוד שהיה לפני כמה חודשים בפורום "הורים לתינוקות", ובו שני שירים מעודדים - ועד כמה ששירים לרימום ההרגשה זה קלישאי, אני בכל זאת מקוה שהם יתנו לך דחיפה להתחיל לראות את הדברים קצת אחרת

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כבר מאתמול אני חושבת מה לכתוב לך. המצב שאת מתארת קשה מאוד. אין ספק שאת מצויה במצוקה קשה שאינה בסיס טוב להבאת ילד לעולם. תחושת חוסר התוחלתשעולה מהודעתך, העצב, אי ראיית העתיד ממש פגעה לי בנקודה רגישה. כמו שכתבו כאן נשים אחרות אני חושבת שאת חייבת לקבל עזרה בהקדם. את חייבת לפנות לאנשי מקצוע או למצוא מסגרת תומכת כדי לנסות לעלות מתהומות הייאוש בהם את מצויה. החלטתי שאני לא רק אמליץ לך לעבור ייעוץ אלא גם להפנות אותך למקומות בהם תוכלי אולי למצוא את קצה החבל שיסיע לך לטפס בחזרה למעלה. המקום הראשון הוא המרכז הישראלי לעזרה עצמית והדדית. זה מרכז המפנה בעלי בעיה לשירותים תומכים ואירגונים לעזרה עצמית והדדית, ללא תשלום (גם הסיוע שלהם ללא תשלום, וגם רוב המקומות שהם מפנים אליהם פועלים ללא תשלום, או בסיסבסוד/ עלות מינימום). אם את מעדיפה את המימד הוירטואלי אז יש לנו פה בתפוז שני פורומים אפשריים: פורום ייעוץ פסיכולוגי (52) או תמיכה נפשית למבוגרים (63). אני בטוחה ששם יוכלו לעזור לך יותר מאיתנו ואף להפנות אותך לייעוץ המתאים. והעיקר - תרגישי טוב

למעלה