אפשר הודעה חדשה?

Tanya 18

New member
אפשר הודעה חדשה?../images/Emo181.gif

כשאת בת יחידה, אז את חייבת להשלים את המקום החסר, שבו אין לך אחים ואחיות. כשאת בת יחידה, את אמורה להיות טובה, אבל זה שאת לבד, הופך את זה ליותר נוקשה, ואת חייבת להיות לא סתם טובה, אלא הטופ. את צריכה להיות יפה וחכמה, מקסימה, עדינה ומוצלחת. את צריכה ללמוד טוב ולהיות חזקה. כשאת בת יחידה, הציפיות ממך, הרבה הרבה יותר גבוהות. אבל בשקט את יודעת, שאת חייבת להיות חזקה בשבילם, את לא יכולה לקום ולהגיד להם שנפלת. את הבת והנכדה היחידה והיקרה שלהם, החכמה והחזקה, איך יכול להיות, שנתנו לך הכל, ואת נשברת? איך את בכלל מעיזה ליפול ככה? כשאת בת יחידה, את חייבת להשלים את המקום החסר הזה שבו אין לך אחים ואחיות, ואת צריכה לגדול, להתבגר, לחיות, ולהמשיך. את חייבת להיות טובה, ואין פה כן או לא, זה בטוח. ואת רק לוחשת לעצמך בפנים, כמה חבל שלא ילדו לך איזו אחות או אח, או שניהם, ככה, היית מסוגלת להבלע בשקט ביניהם, ולהיות קטנה, ולמי בכלל אכפת אם תיהיי טובה או לא, ולמי בכלל אכפת עד כמה תיהיה ילדה חזקה או לא, יש לך עוד אח או אחות, שהם יהיו חזקים בשבילך, לך מותר ליפול. באמת שלא אכפת לך. את כבר גדולה מידי בשביל שיהיו לך אחיות או אחים. את כל כך לא רוצה להמשיך להישבר לחתיכות קטנות, אבל זה בדיוק מה שקורה, וזה כל פעם קצת מכל דבר, עד שהם ישימו לב כמה שאכזבת, וכמה שלא היית אמורה לאכזב, כי את בת יחידה, ואת צריכה להיות הכי טובה בעולם. יום אחד את תקומי ותספרי להם שנפלת ולא הצלחת לקום יותר, יום אחד את תביטי להם בעיניים, ותספרי להם כמה שלא הצלחת, כמה שהבת היחידה שלהם, בעצם, מהווה כישלון. הם יצעקו או יבכו, יתאכזבו וישברו, ואולי יענישו, אבל אין פה איך להעניש, כי אני כבר יותר מידי גדולה בשביל לעמוד בפינה. יום אחד את תספרי, ולא תדעי איך להביט להם בעיניים. ואת תיהיי כולך שבורה מבפנים. אבל כנראה שלא משנה כמה זה ישבור אותך, אותם זה ישבור כפליים. וזה הכי נורא.

behappy

New member
הממ,

היי
זה באמת קשה להיות בת יחידה, הייתי כזו כמה וכמה שנים טובות ואני זוכרת את תחושת הלבד, אבל ישנן נפילות גם כשישנם אחים, וגם הנפילות הללו קשות, וכל דינמיקה משפחתית יכולה להקשות ולהציף מדי פעם, ובלהיות בת יחידה ישנם גם יתרונות. מעבר לזה, אני לא חושבת שאפשר להגדיר מישהו ככישלון. אני בטוחה שאם תבחני את העולם שלך והחיים שלך תגלי לא מעט הצלחות, ולא מעט התמודדויות ומצבים שבהם הפקת את הטוב ביותר שיכולת. את לא כישלון. את גם נכשלת, כמו כל בנאדם, אבל זה לא הופך אותך לכישלון, רק לאנושית. וגם כשנכשלים, וזה קשה, אפשר לשרוד את זה. את לא חייבת להשבר. את יכולה להבנות מהקושי. לבחור ללמוד איך לתקן, לשפר, לבחור בדרכים אחרות, לשים בצד לתקופה את מה שקשה ולחזור לשם בוגרת יותר, מחוזקת יותר. ואני בטוחה שגם ההורים שלך לא חושבים שאת כישלון. מכל דבר אפשר לקום. ואת לא צריכה להיות הכי טובה בעולם. את הכי טובה שאת יכולה. בעולם שלך. וגם פה, לא תמיד חייבים להיות הכי. ולא צריך להיות כלום. פשוט תהיי, זה כל כך הרבה ונכון ונעים. חיבוק.

Tanya 18

New member
תודה על המילים.../images/Emo39.gif

הרבה לבד...,המון. אי אפשר לתאר כמה... כן יש יתרונות. אבל עדיין. כואב לאכזב.

behappy

New member
אבל את לא ר-ק מאכזבת, נכון?

ואכזבות הן חלק מהחיים. אני בטוחה שההורים שלך לא ציפו שלעולם לא תאכזבי ושתמיד תמלאי אחר כל ציפייה וחלום שלהם..

למעלה