אפשר הסבר על הפאנטזי

אפשר הסבר על הפאנטזי

שלום לכולם, אני התחלתי לעקוב אחרי הפוטבול בעקבות האפליקציה החדשה שלי (בחתימה), וקצת מתעניין בכל נושא הפאנטזי.

אני אוהד NBA מכור (יש לי דף פייסבוק בשם הכדור הכתום, ואני כותב בוואלה), ומשחק שם בפאנטזי מ2007 (4-12 ליגות). אני לא ממש מצליח להבין את הפוטבול פאנטזי, ואשמח להסבר. מה העמדות? מה סופרים? איך מנצחים?

בלי קשר, מה דעתכם על משחק הPICKEM באופן כללי? האם זה משהו שיכול לתפוס כאפליקציה? האם אתם משחקים PICKEM? אם כן איפה?

הבנתי שהתחרות כאן בפורום היא מצומצמת ל4 משחקים בשבוע.

Shachar Manor

New member
עירבבת בפוסט שלושה משחקים שונים

הראשון, Picke'm הסטנדרטי, שעליו מבוססת האפליקצייה שלך. (אני משחק בNFL.com).
&nbsp
השני, תחרות הפורום, בגדול מנהל הפורום, יורם, בוחר ארבעה משחקים וכל משתתף בוחר מי תנצח וכמה נקודות (3,4,5 או 6) הוא משקיע בבחירה שלו. (יעני עד כמה הוא בטוח), בנוסף יש שאלת בונוס ששווה 2 נק' אותה יורם כותב והיא יכולה להיות על כל דבר מדיד במחזור (כמות יארדים, חטיפות, ט"ד, סאקים וכדומה).
חוץ מזה יורם מנהל גם ליגת הישרדות, בה בוחרים מנצחת אחת בשבוע, והמטרה היא להישאר האחרון שטועה.
&nbsp
הנושא השלישי הוא הפנטזי פוטבול שבנוי כך:
בכל ליגה יש 8-20 קבוצות שמתמודדות ראש בראש על בסיס שבועי.
השחקנים נבחרים לקבוצות על ידי דראפט שנערך על ידי המשתתפים בליגה.
כל קבוצה מכילה 15 שחקנים, אך בכל שבוע על המשתתפים לסדר את ההרכב שלהם שמורכב מן העמדות הבאות:
1 ק"ב
2 WR
2 RB
1 TE
1 WR/RB/TE
1 K
1 הגנה
הנקודות נספרות לפי יארדים/ט"ד חטיפות, תפיסות וכו'.
&nbsp
עד שבוע 13 נערכת העונה הסדירה ושבועות 14-16 הם פלייאוף.
&nbsp
*היום בכל הליגות, הכל ניתן לעריכה, הניקוד, העמדות, שיטת הדראפט, שבועות הפלייאוף ומספר הקבוצות בו, ואפילו שיטת הראש-בראש.
&nbsp
אני מקווה שהסברתי כראוי, אם לא ask away.
&nbsp

תודה.
מה שלא מובן לי זה איך אפשר לחבר את כל הנתונים. זאת אומרת אם יש לי QB, אז מן הסתם יספרו לו מסירות, ריצות, נקודות, אבל האם הוא מקבל ניקוד על כל מה שעושה קבוצת ההתקפה כשהוא על המגרש? מה קורא אם מפילים אותו?

ואיך שחקן הגנה משתתף במשחק? מה סופרים לו?

omrili77

New member
לשחקן הגנה סופרים לא מעט, האמת

• Interceptions
    • יש אפילו ליגות שנספרות בהם גם Passes defensed (כן, לא defended. זה defensed. אין לי מושג למה)
  • Fumbles caused/forced
  • Fumbles recovered
  • Tackles
    • לפעמים גם Tackles for loss
  • Sacks (נספר בנוסף לתיקול הרגיל, ושווה יותר)
  • Safety
  • וכמובן TD
כמובן שכל סטטיסטיקה מקבלת ניקוד שונה בהתאם לפורמט הליגה

Yo-man

New member
לגבי השאלה על הקווטרבק

הוא מקבל נקודה לכל 25 יארד באוויר ונקודה לכל 10 יארד שהוא תופס או רץ.
בנוסף 6 נקודות אם הוא מוסר TD.
הוא מאבד נקודות על איבודי כדור גם.
שאר ההישגים של הקבוצה לא משוייכים אליו.
&nbsp
&nbsp

kibibo1

New member
ניקוד סטנדארטי

כל 10 יארד ריצה/תפיסה = 1 נק'
כל 25 יארד מסירה = 1 נק'
כל ט"ד = 6 (4 לק"ב במסירה)
בחלק גדול מהליגות קיים גם PPR = נק' 1 עבור כל תפיסה
כל שאר הניקוד פחות משמעותי....

Chi Town

New member
מה שמגניב בפנטזי פוטבול, בשונה מה NBA

שלא כל העונה שלך תקום ותיפול על הדראפט, כמובן שעדיף שתבריק בבחירות הראשונות אבל כמעט בכל שבוע אתה תוכל להרים תותח מהוויברס. ככה ש..ל Waiver Priority יש המון משמעות. כמובן ששחקנים שם גם נפצעים בתדירות גבוהה יותר ככה שתמיד טוב שתכיר את הבאקפים של RB'S, TE'S, WR'S של רוב הקבוצות בליגה. שאם במקרה עוברת מולך נניח הודעה של הדקה ה90 שג'מאל לא פותח היום אתה באותה שניה שואב את המחליף שלו שסביר להניח יראה איזה 15/18 RUSHING ATTEMPTS באותו שבוע. וכד' ..

בנוגע להגנה, אם לא הבנת נכון אתה לא בוחר שחקן אתה בוחר קבוצה (נניח: סיהוקס, או בנגלס)

למרות שיש ליגות הזויות שמשחקות עם ליינבקר אבל זה בא בנוסף לקבוצה.

omrili77

New member
מה הזוי ב-IDP?

זה לא בא בנוסף לקבוצה. זה בד"כ במקום, וזה לא רק ליינבקר.

Chi Town

New member
IDP זה טייפ מסויים של ליגה שהוא לא בדיוק סטנדרטי

ונראה לי שזה מתאים יותר להרדקורדס לא לרוקיז. אתה גם צריך להתחבר לעניין.

omrili77

New member
לא כ"כ הבנתי למי ענית אבל IDP זה Individual Defensive Player

Chi Town כתב "למרות שיש ליגות הזויות שמשחקות עם ליינבקר אבל זה בא בנוסף לקבוצה."
אז שאלתי למה זה הזוי ותיקנתי שזה לא בנוסף לקבוצה אלא במקום.

omrili77

New member
זה לא שונה מהותית מליגה רגילה

הרבה אנשים מתחברים יותר לצד ההגנתי של הפוטבול, IDP מאפשר לבטא את זה גם בפנטזי.
בכל מקרה זה אולי לא הדיפולט אבל זה בהחלט מקובל ופופולרי.

Chi Town

New member
כמו שאמרתי, אתה צריך להתחבר לעניין הזה

IDP אם אני לא טועה זה אומר בעצם שמתווסף לך עוד עמדות של: DL, LB, DB פלוס עמדת FLEX של העמדות האלה.

בליגה שאני משחק בה עד שעונה שעברה הם לא היו מוכנים להשתחרר מהליינבקר, אני אישית לא אהבתי את זה. למרות שבחרתי את נבארו בוומאן שעשה להם לא מעט נזק. (אהמ..במיוחד בשבוע 16) אבל אני לגמרי יכול להבין עצבים של מישהו שמפסיד מצ'אפ בפלייאוף (או בכלל) בגלל שאיזה ליינבקר מתפוצץ עליו באיטרספשן וט"ד של 89 יארד. (לקבל מעל 20 נק' פנטזי מליינבקר זה לא נעים)

omrili77

New member
אני לא כ"כ מצליח להבין למה זה יותר מעצבן מלקבל בראש משחקן

בכל עמדה אחרת, או לחלופין להפסיד בגלל שה-QB התותח שלך שבנית עליו ל-25-30 נק' אוטומטיות לא הגיע למשחק וסיים עם 7 נק'

למעלה