אפשר הסבר?

Elle Woods

New member
אפשר הסבר?

אני קצת מבולבלת. הסדרה כ"כ עמוסה וכנראה הזכרון שלי לא טוב.
מה קרה עם אריה? היא הגיעה לאיזה מקום עם מטבע כדי לחפש מישהו ועכשיו מכים אותה בלי הפסקה, ילדה בלי שם... מה קורה כאן? למה?
ואך פתאום תפסו את סרסיי, גזרו לה את השיער והוליכו אותה ברחבי העיר? היא חטאה כל הזמן, מה פתאום קרה? ולמה כלאו את מרג'ורי ואחיה?
אני בעונה 6 פרק 5, אז בל ספוילרים, רק מה קרה שם
תודה

Nirwood

New member
תשובות

1. אריה קיבלה את האסימון מהמתנקש שעזר לה להימלט מהארנהול, המטבע עזר לה להגיע לבראבוס, היא עברה אימונים כדי להיות ילדה בלי שם ובסופו של דבר חסרת פנים (זהו המסדר שלהם).

2. את סרסי תפסו בחשד לכך שהיא קיימה יחסים אסורים עם אחיה, והייתה אחראית למותו של המלך, בנוסף יש את לאנסל שהלשין עליה, היא נדרשה לעשות את מצעד הבושה כעונש ביניים עד למשפט שלה.

3. את מארג'רי אני לא זוכר למה כלאו, בספר זה היה בגלל שהיא הזדיינה עם מלא אבירים ממעלה מלך, את אחיה כלאו בגלל שהוא הומו, וגם בגלל יחסיו הידועים עם רנלי באראת'יאון, ככל הנראה לוראס סיפר להם שמלכת הקוצים הייתה אחראית על מותו של ג'ופרי, אי אפשר לדעת איך זה יתגלגל משם.

Elle Woods

New member
קראתי עכשיו

חלק מהעונה אני ממש לא זוכרת.
אריה הצטרפה מרצונה לאחוות המתנקשים ובגלל שלא התנקשה במי שהיתה אמורה, נלקחה ממנה הראיה.
אבל למה היא הצטרפה?

לגבי סרסיי... כבר בעונה השניה ידעו שהיא עם אחיה והביאה ממזרים. מה קרה בעונה 5 שהיא נתפסה סופית?

ומי היצורות האלה במערה ששומרות על בראן ומירה? אלה שזרקו כדורי אש.

תודה!!

תשובה

1. לדעתי אריה חזתה במותה של משפחתה והגיעה לסף יאוש. רואים את זה בחתונה האדומה כשהיא מגלה שאיחרה את המועד ואחיה , אמא שלה וכלתו הטריה נרצחים בדם קר.

לפני כן האדם היחיד שמציל אותה ומשיב לה מטבע כנגד מטבע (לא רק מטאפורית)
הוא חסר הפנים, הוא מבצע את בקשותיה לרצח ונותן לשנאה שלה ולכעס לשרוד.

אחר כך בא קלגאן (הכלב) שמגן עליה והוא דמות אב שמלמדת אותה שרק שנאה וחוסר תקווה יכולים לשרוד. אל תשכחי שהוא זה שהרג את בן הקצב (נדמה לי שהיה קצב) ששיחק איתה לבקשתו של ג'ופרי- שהיה חבר שלה למשחק.

מה תעשה ילדה שכולם מחפשים להרוג אותה והדבר היחיד שמחזיק לדעתה בעולם ועוזר לשרוד הוא שנאה? בשביל מה תחיה ילדה שכל משפחתה כמעט נרצחה? מה יתן לה משמעות אם לא הדבר היחידה שהבינה שקיים ומאפשר להתקיים? .

אני מניחה לגבי סרסי שהדרורים שקיבלו את הכוח והתחמשו במצוותה רצו להפגין את עצמאותם וכוחם כנגדה ולכן השתמשו בזה כדי להכניע אותה. למה רק עכשיו? כי רק עכשיו הם הפכו לגורם בעל כוח ושליטה מספקת להראות למלכה , לאצולה ולמלוכה בכלל את כוחם. בנוסף צריך לזכור שבלי ההוכחה שהיא שוכבת עם לפחות אחד מקרוביה (בן דודה שעבר לדרורים) אין ממש משהו מוצק שמוכיח כיוון כזה.

יצורים- אלה ילדי היער. הם יצורים שחיו בווסטרוז ובאיזור עם הענקים (שלא חיבבו אותם) הרבה לפני שבני האדם הגיעו- הם אלה שעשו את הפרצופים בעצים והם אלה שאמונתם היא אמונת האלים העתיקים (לא השבעה).

בני אדם הגיעו ודחקו אותם - הם כרתו את העצים שלהם ופרצה בינהם מלחמה שבה הכל היה כשר. בהמשך הם כרתו ברית שלום עם בני האדם ובני האדם בתמורה קיבלו את האמונה שלהם. עד לפרק הזה היתה תפיסה שילדי היער נעלמו מהעולם לגמרי (כמו שאנחנו רואים זה לא המצב והם שרדו).

רק לגבי ניתוח הדמות של אריה:

כתבתי בעבר: כשהיא רבה עם סאנסה, נד לוקח אותה לשיחה ואומר לה שהיא זאבה כמו כל הסטארקים, ושבחורף הזאב הבודד מת, ורק הלהקה שורדת. לכן היא צריכה ליישר את ההדורים עם סאנסה. השיחה הזו מכתיבה את כל האישיות שלה.

אחרי שהיא רואה את אבא שלה מוצא להורג, היא מחפשת כל הזמן את הלהקה שלה: היא אוספת את חבורת היתומים, אבל החבורה מתפרקת. היא מנסה להיות סמורה ולעזור לצפוניים, אבל רוז בולטון לא מתנהג אליה כמו חבר להקה. היא יוצאת עם החברים שלה ונחטפת ע"י האחווה ללא דגלים, ומנסה לחשוב עליהם כחלק מהלהקה שלה, אבל הם נותנים לסאנדור ללכת בלי פגע, אז היא עוזבת אותם. היא נחטפת ע"י סאנדור, שלועג לה על זה שכלבים יותר מוצלחים מזאבים, ואחרי שהוא נפצע אנושות והיא נוטשת אותו למוות, היא מחפשת להקה כלשהי. ז'אקן הגהאר הציע לה לבוא לבראאבוס, אבל היא סירבה בזמנו כי היא לא רצתה לנטוש את הלהקה שלה, אבל עכשיו כבר לא הייתה לה להקה, אז היא נסעה לבראאבוס.

כל הדמות שלה סובבת סביב קבוצת ההשתייכות שהיא מחפשת. אגב, ניימיריה בספרים מקימה להקה.

amir6661

New member
כלאו את מרג'רי

כי היא ידעה על אח שלה כל הזמן והסתירה. היא הכחישה את זה במשפט אבל הג'יגולו שהיה עם לוראס הלשין עליה גם

Nirwood

New member
אגב, ממתי אסור משכב זכר?

דווקא נראה כי אוברין מארטל היה ידוע בתור אחד כזה.

באסוס לדעתי אין שום הגבלה על זה, אולי רק הפנאטים - הדרורים, חושבים שזה מעשה פסול בעיני השבעה.

אבל בתכלס הם צבועים, כי אין לורד אחד בווסטרוז שאפשר להגיד שהוא אימץ לגמרי אורח חיים שמרני, אז מה הם יעשו - יכריזו מלחמה נגד כל הלורדים שקיימים?

הלדיל

New member
רחוק מזה.

טבעה האמיתי של מערכת היחסים בין רנלי ללוראס נשמר בסוד משום שזהו טאבו בחברה הווסטרוסית. הדרורים אמורים להיות תגובת הנגד של פשוטי העם לכאוס של מלחמת חמשת המלכים. וחוץ מזה, מרגע שהספטון העליון הוא אחד מהם, זו אמורה להיות הדוקטרינה של כל הספטים בשבע המלכויות וספטונים וספטות שימחו כנגד זה יוצאו להורג. ומרגע שהמלך הוא בובה שלהם, הלורדים צריכים לבחור בין למרוד בו לבין להפגין התנהגות אדוקה יותר בפומבי כשהם נתונים לפיקוח הספטים שלהם. ואחרי התוהו ובוהו של מלחמת חמשת המלכים, התקוממות נוספת לא באה בחשבון בטווח הקצר.
אוברין מארטל הוא דורני ואיש העולם הגדול. הוא ידוע במפורש ביחסו הקליל לדת ולציוויה השונים. וחוץ מזה, הוא בא למעלה מלך בתקופה שונה. אם הוא היה מגיע בתקופת הדרורים, הוא היה נכלא ולבית מרטל הייתה נוספת סיבה נוספת לתעב את מלכ ווסטרוס (למרות שאני בספק אם דורן היה שולח את אחיו לשם. הוא לא עד כדי כך שונא את אחיו.)

Berethor

New member
הדרורים הכניסו יותר ריאליזם ימי בניימי לסידרה, משום שבמציאות

ימי הביניים הייתה אחת התקופות הכי דתיות במערב, ולכן כמובן שמשכב זכר נחשב לחטא חמור. החברה בווסטרוז עדיין יותר מדי חילונית יחסית לימי הביניים האמיתיים. זה גם בולשיט שהרבה דמויות בסידרה מדברות בצורה כל כך גסה, בימי הבניים דיברו בצורה הרבה יותר מתורבתת במציאות, ואחת הסיבות העיקריות לכך זה שרוב האנשים היו מאוד דתיים באותה תקופה, אבל אני מניח שהיוצרים בכוונה הוסיפו הרבה "רוח המודרנית" לסידרה, וזה למרות שמצד שני הם הוסיפו הרבה אספקטים אכזריים, לעיתים בצורה מוגזמת, כביכול בשביל הריאליזם. כל הדתות המונותאיסטיות הן מאוד שמרניות בנושאים האלו, אומנם טכנית הדרורים הם פגאנים, והדתות פגאניות יותר סלחניות בנושאים האלו, אבל בכל זאת האירגון שלהם הוא בהשראת הנצרות של פעם, ובמיוחד בהשראה של האינקוויזיציה הספרדית. סר דאבוס הוא בין הדמיות היחידות במשחקי הכס שמדברות בסגנון שאיש מימי הבניים אמור לדבר בו, במיוחד בקרב אצילים.

Berethor

New member
בסדר, אבל לא אמרתי שהבעיה הספציפית הזאת היא רק בסדרה

אומנם רוב הסצנות הבעייתיות והלא ריאליסטיות בסידרה לא מופיעות בספרים, אבל לפעמים אפשר גם העביר ביקורת על הספרים, משום שגם בהם לא הכל מושלם בסופו של דבר.

למעלה