אפשר התייעצות כאן?

אורה 110

New member
אפשר התייעצות כאן?

דיפדפתי קצת בהיסטוריה וראיתי שיש כאן כאלה שעונים על שאלות אז אני מנסה. שמי אורה ואני מתעמלת משהו כמו שנה וקצת...אני בת 15 וחצי ומהרגע שנכנסתי לזה ממש התאהבתי, אני כל הזמן מתעמלת. התחלתי בקב' רגילה בחוג למתחילות ואחרי תקופה קצרה המאמנים שלי העבירו אותי לקב' הנבחרת. מבחינת תרגילים אני עושה כבר ערבית פליק פלק וקפיצות ידיים מכל הסוגים וסלטות קדימה ואפילו התחלתי קצת ללמוד סלטה אחורה. בהתחלה בקבוצה היו איתי כמה חברות טובות שלי מהכיתה אבל עם הזמן הן עברו להתעמל במקום אחר אחרי שאותן לא קיבלו לנבחרת ואני עכשיו לא יודעת מה לעשות..אני רוצה להשאר בנבחרת כי אני מתקדמת ממש יפהאבל מצד שני החברות כל הזמן נהנות ביחד מללכת ביחד לחוג אחר והן כל הזמן כאילו יש להן כל מיני בדיחות פרטיות מהאימונים שלהן ואני ממש מרגישה בחוץ. מה כדאי לי לעשות, ללכת איתן לחוג שלהן, זה לא נבחרת אבל עושים התעמלות, או להשאר בקבוצה שלי ולהמשיך איתם?

Tammie

New member
באמת מצב לא פשוט

מצד אחד, אם טוב לך איפה שאת, וזה נשמע שאת מתקדמת מאוד יפה, זה מה שחשוב. ובסופו של יום, את הולכת לחוג לא כדי להיות עם חברות אלא כדי להתעמל. מצד שני, אני מכירה את המצב של חברות שעוברות חוג/קבוצה וזה מאוד לא קל. אם זאת, אני בטוחה שגם בנבחרת שאת מתעמלת בא תכירי חברות חדשות ויהיו לך איתן בדיחות משלכן :) אני חושבת שאת פשוט צריכה לשאול את עצמך את השאלה- מה יותר חשוב לך להשקיע בו כרגע, להתקדם בהתעמלות בצורה מקצועית יותר, או להיות עם החברות.

אמא לה3

New member
מסכימה עם תמי ומחדדת....

קודם כל, את נשמעת מאוד מוכשרת ואני מאחלת לך המון הצלחה, דבר שני, לדעתי, תמיד תוכלי למצוא מקום בחוגים, בנבחרת לא, לא תמיד תהיה לך את ההזדמנות לקחת חלק בנבחרת ואם התקדמת כל כך יפה תתמידי. את בגיל שבו את פחות מוגבלת מבחינת הזמן שאת יכולה להשקיע בחברות, תהיי איתן בשעות אחרות של היום, אבל הזדמנות להיות בנבחרת, להתעמל, להתחרות/להופיע זה משהו שלא תוכלי לעשות (אולי) אם תעברי להתעמל במקום אחר ותחליטי לחזור אחרי זמן, לא תמיד יש את האפשרות הזאת. עצתי היא, תמשיכי בנבחרת, תשקיעי, תתקדמי ועם החברות תבלי בהזדמנויות אחרות.

Xx ofek xX

New member
.

אני לא חושבת שכדאי לך לעבור לחוג רגיל, רק למקרה שאת לא יודעת - התרגילים שאת עושה אחרי שנה וקצת הם ממש מתקדמים (אני בערך בגיל שלך, ואחרי 3 שנים אני לא מתקרבת אליך אפילו).. אם לא היית עם החברות בכיתה אז זה באמת היה ממש מבאס אבל בגלל שכן יש לך איך להישאר איתן בקשר ובגלל שלא החוג זה מה שהכיר בינכן זה לא נראה לי כזה קריטי..... לדעתי ממש חבל שתוותרי על להיות בנבחרת

INBAR1232

New member
אני די מבינה אותך :)

כמה חברות הכי טובות שליי שהכרתי בהתעמלות פורשות השנה מהנבחרת וזה ממש מבאס אותי !!! אבל אני יודעת ששנה הבאה יגיעו עוד בנות ואתחבר איתן , ואני אשמור ושומרת עוד על קשר טוב עם החברות שפרשו .... אני לא חושבת שכדאי לך לעבור לקבוצה רגילה בגלל זה ... אני ממליצה לך להישאר בנבחרת ולהתקדם . אבל מצד שני את יכולה ללכת לאימון ניסיון בקבוצה הרגילה וראות איך הולך לך ואז תחליטי !

אורה 110

New member
לענבר

הייתי אתמול באימון בחוג של החברות שלי. זה מתכונת קייץ אז הם אמרו לי שהדברים לא בדיוק כמו במשך השנה. הרמה שם חלק נמוכה וחלק גבוהה ויש להן הופעה אחת בסוף שנה, המאמנות שם היו חמודות מאוד ונתנו לי הרגשה ממש טובה ואפילו נתנו לי לנסות דברים שאני לא ממש עובדת עליהם באימונים אצלנו. מצד אחד לא נראה לי שאני אסבול שם במיוחד ומצד שני ברור לי שאם אני יעזוב את הנבחרת אני לא יתחרה יותר וגם לא יקבלו אותי בחזרה לנבחרת. זה ממש קשה להחליט

אמא לה3

New member
אורה שלום

משפט אחד שאמרת קצת הפריע לי וזה ממש ממקום אישי ואני אסביר לך, קודם כל לגבי היחס, יכול להיות שהמאמנות בחוג מקסימות באמת וזה נהדר, אבל מצד שני יכול להיות שהן פשוט רצו עוד מתעמלת תותחית שתגיע אליהן (תמיד כייף שיש בקב' מתעמלת מעולה), קחי את זה בחשבון. דבר שני, לכל מאמנת יש את השיטת אימון שלה ואת המטרות שלה, בחוגים לדוגמא, רב המאמנים חושבים לטווח הקצר, כלומר, "מה המתעמלת הזאת תצליח בעוד אימון/שבוע/חודש" בנבחרות המטרה של המאמנים היא לטווח הרחוק, לא "מה יהיה עוד מעט" אלא "למה המתעמלת הזאת תוכל להגיע בעוד שנה/שנתיים וכו'" מה שאומר שעבודה על אלמנטים צריכה להיות מדוייקת הרבה יותר. מאמן בחוג עובד עם מתעמלת שתצליח ערבית פליק פלאק לדוגמא, לא ממש משנה איך יהיה הפליק פלאק, אם הוא יהיה טוב אז בהמשך (אם המתעמלת תמשיך) אולי היא תדע ערבית פ"פ סלטה, אולי לא... בנבחרת, מראש הערבית פ"פ תצטרך להיות טובה ונכונה מספיק כדי שהמתעמלת תעשה בוודאות בהמשך גם פ"פ סלטה ולכן העבודה על האלמנטים היא שונה והרבה יותר איטית ונכונה טכנית. סיפור אישי של מתעמלת אצלי, ילדה צעירה ומוכשרת מאוד שבאימונים התחילה לעבוד על ערבית פ"פ סלטה, התפתתה ללכת לנסות בחוג אחר עם חברות...באימון המאמנים שם נתנו לה "להשתולל" ולעשות סלטות לבד (אצלי היא עושה עם שמירה) בטרמפולינה, הילדה כל כך התלהבה מזה ופשוט עשתה בלי הפסקה, רק ש....היא כל הזמן זרקה ראש אחורה ובעצם עשתה פ"פ בלי ידיים עם רגליים כפופות. באימון אחרי זה בנבחרת היא כבר לא הצליחה לעשות סלטות אחורה כמו שצריך ועכשיו לוקח לנו יותר מדי זמן לתקן את הטעות הזאת וחבל.... עצתי היא לך, תשארי איפה שאת מצליחה באמת, הגעת להשגים יפים מאוד בתקופת זמן קצרה וזה מעולה, אולי העבודה בנבחרת היא הרבה פחות זוהרת מבחינת כייף אבל שם תוכלי להתקדם על אמת.

אורה 110

New member
אמאלה תודה

נתת לי הרבה על מה לחשוב. אני באמת משקיעה המון והמאמנות משקיעות בי וחבל לי לזרוק את הכל. לאולימפיאדה אני כנראה לא אגיע :) אבל המסגרת התחרותית והכבוד להיות בנבחרת הזאת זה המון בשבילי וחבל לי כשאני יודעת שזה בעצם ההזדמנות שלי להתחרות ולזכות במדליות. אני חושבת שאחרי הכל אני ידבר עם המאמנות שלי על הקושי החברתי ואולי הן יחשבו איך לפתור את זה המון המון תודה

אורה 110

New member
אופק

תודה על התגובה. אני יודעת שאני התקדמתי המון, אני כל היום מתעמלת ועושה כושר אני ממש מכורה להתעמלות וממש קשה לי לוותר על הנבחרת, גם בנבחרת היחס מעולה מהמאמנות אבל מבחינה חברתית אין לי ממש חברות טובות והחברות שלי שעזבו את החוג נמאס להן לשמוע על האימונים שלי והן כל הזמן אומרות לי כמה כייף להן שם בחוג וכמה הן עושות דברים שאצלנו לא עובדים עליהם בינתיים

מסכימה עם חברותיי

לא החוג התעמלות ולא הנבחרת מיועדים להתרועעות חברתית. העניינים החברתיים בהתעמלות הם "על הדרך" ולא העיקר. התעמלות הוא ספורט אישי ולא קבוצתי. אם תצטרפי לקבוצת החוג של חברותייך, יכול להיות שעדיין יהיו להן בדיחות פרטיות ותרגישי בחוץ, יכול להיות שהן יחליטו לפרוש באמצע השנה ואת תישארי קרחת מכאן ומכאן, יכול להיות שתריבו או שלא תהיו יותר החברות הכי טובות, יכולים לקרות המון דברים. יש מצב שחברותייך מריצות בדיחות פרטיות וגורמות לך להרגיש בחוץ משום שהן מקנאות בך שהתקבלת לנבחרת, ורוצות להראות שגם הן זכו, להיות בחוג כייפי ושווה לא פחות. כמו שאמרו לך, את יכולה לבלות עם חברותייך מחוץ להתעמלות ואת יכולה להכיר בהתעמלות חברות חדשות.

אורה 110

New member
נועה

המשפט שאמרת כל כך נכון וזה גרם לי ממש לחשוב שאולי זה מה שיכריע. אם החברות שלי יעזבו באמצע השנה ואני ישאר שם לבד בחוג ובלי הנבחרת כי לא נראה לי שיקבלו אותי חזרה אם אני יעזוב. כדאי לי לדבר עם המאמנות שלי על זה? אני מפחדת שאם הן ישמעו שאני חושבת לעבור לחוג אחר הם יתיחסו אלי שונה אחר כך

לדבר עם המאמנות, לשים לב איך

את לא חייבת לספר להן שאת חושבת לעבור לחוג אחר. למרות שגם אם תחליטי לספר, אני לא חושבת שיתייחסו אלייך שונה אח"כ. את יכולה לספר להן שמאז שהופרדת מחברותייך את מגלה קושי חברתי בקבוצת הנבחרת. זה יכול לגרום להן לערוך לכן פעילויות גיבוש, לדבר עם הקבוצה בכלליות על קבלת פנים למתעמלות חדשות בקבוצה, להצמיד אותך לבנות שהן חושבות שמתאימות לך, לחזק ולשבח אותך כדי שבנות יתקרבו אלייך, יכול להיות שישקלו שוב ואולי יחליטו כן לצרף את החברות שלך או לפחות אחת מהן לנבחרת ועוד. בכל מקרה, תני לעצמך עוד קצת זמן. עם הזמן את יכולה לרכוש עוד חברות בקבוצה, ובשנה הבאה תהייה שנה חדשה ובטח גם יצטרפו לקבוצה עוד בנות. ואם שום דבר לא יסתדר- אז תעברי. לעבור מהנבחרת לחוג את תמיד תוכלי. לעבור מהחוג לנבחרת יותר קשה- כמו שאמרת.

אמא לה3

New member
יחס מצד המאמנות

יש כאן נקודה אחת שאני לא מסכימה אליה וזה הנקודה שהיחס לא ישתנה. הוא כן. תחשבי מצד המאמנת, כמה השקעה היא משקיעה במתעמלות נבחרת, הרי מעבר לאימונים, המאמנת אמורה להכיר ולדאוג למתעמלות שלה, רב המאמנות בנבחרות מכירות את המתעמלות שלהן מעבר להתעמלות כדי לשפר את רמתן את אמורה ממש להכיר אותן, לדעת מה "מפעיל" ומה "מדרבן" כל מתעמלת ואיך להתייחס אליה במצבים בהן היא מתוסכלת וכד'. אחרי תקופה של השקעה כזאת, כשמתעמלת עוזבת למקום אחר יש הרגשת תיסכול מסויימת (במיוחד אם אהבת את המתעמלת) וכמו שדנה אמרה מאמן כבר לא יתייחס למתעמלת אותו הדבר. מה שכן, לדעתי, כדאי ורצוי לשתף את המאמנים בתיסכול מבחינה חברתית שיש ואולי באמת לשקול קבלה של חברה אפילו אם היא לא לגמרי מתאימה.

רק שכאן המתעמלת לא עזבה

אם מאמן השקיע, מתעמלת עזבה, ואז היא חוזרת, לעיתים המצב לא יחזור לקדמותו, בייחוד ברמת ההשקעה של המאמן במתעמלת (אם כי לא בהכרח). כאן זה לא המצב. המתעמלת לא עזבה. היא סה"כ טוענת ששקלה לעזוב, ומביאה שיקולים הגיוניים למעשה. זה לא תורם לאגו של המאמן, זה לא נעים לו לשמוע, זה נכון. אבל היא נערה בת 15 שקבוצת החברים הם אחד הדברים החשובים לה ביותר, המאמן אמור להבין את השיקולים. לא מצאתי יתרון בלבוא ולספר למאמן היסוסי עזיבה, אבל אמרתי שגם אם תחליט לספר, לא יקרה כלום, המאמן יבין. לכל אחד יש רגעי משבר שבהם הוא שוקל לעזוב, וזה תקין וזה בסדר. גם למאמן יש רגעים כאלה שבא לו לעזוב. לא צריך לעשות עניין ממתעמלת ששקלה לרגע לעזוב, כי לא טוב לה מבחינה חברתית, ובטח שלא לשנות את היחס אליה לרעה. אם אכן היא הייתה עוזבת ואז חוזרת- אז זה היה סיפור אחר.

אמא לה3

New member
אני דיברתי על הדבר השני

על מתעמלת שעוזבת ורוצה לחזור. במקרה של אורה, כן הייתי משתפת את המאמן בתחושות, זה באמת לא אמור להפריע ליחסים בינו לבין המתעמלת.

הי לך

אני כבר המון שמן קוראת את הפורום אבל אחרי ההודעה הזאת גם נרשמתי..מגניב לי וברוך הבא לי. אורה, לפני כמה שנים אני עשיתי בדיוק את הטעות הזאת !!!!! עברתי מקב' תחרותית אחרי החברות שלי לקב' של חוג במקום אחר כי שם היה מקום יותר גדול והמון המון ציוד מגניב שלנו לא היה כמו טרמפולינה ובורות בוינגייט ותנחשי מה? בהתחלה זה היה כייף ונפלא, יצא לי לעשות המון תרגילים מיוחדים כמו סלטות לבור ועוד דברים כייפים על הטרמפולינה אבל אחרי כמה שמן ראיתי שהנבחרת התחרותית שבה הייתי ממשיכות להתקדם ולהצליח תרגילים ואני עם כל הציוד פשוט לא התקדמתי, לעשות ערבית פליק פלק לבור עם שמירה כשכל הבנות שהיו איתי בנבחרת כבר עושות את זה עם סלטות על הקרקע או מלעשות סלטות לבור כשאחר כך התברר לי שזה בכלל לא היה טוב (כמו סלטות של כדורגל). בהתחלה המאמנים היו חמודים מאוד אלי וכל הזמן החמיאו לי כמה אני טובה ומתקדמת אבל בסופו של דבר אחרי שנה שם אני רואה את הבנות של הנבחרת כמה הן התקדמו וכמה אני נשארתי אחורה כשרציתי לחזור לנבחרת המאמן לא הסכים לקבל אותי בהתחלה אבל אחר כך כן ובכל זאת לא הצלחתי להתקדם כמו כולן ואז חזרתי לחוג בוינגיט כי התחלפו מאמנים ובינתים אני עדיין לא מתקדמת...מרגיז מאוד אבל אולי בשנה הבאה ולגבי מה שכתבת שהיחס ישתנה אלייך זה נכון! המאמן שלי אמר לי שהאחרי שעזבתי וחזרתי הוא כבר לא יכול להתייחס אלי ברצינות וזה עוד אחד הדברים שבגללם לא היה לי כבר נעים בנבחרת אחר כך

אורה 110

New member
דנה

זה הדבר שממנו אני הכי מפחדת, המאמנות שלנו משקיעות בנו המון, הם דואגות לנו ומתעניינות בנו וממש אכפת להן מאיתנו אני ממש לא רוצה לאכזב אותן ממש עצוב לשמוע שלא חזרת לנבחרת ולא השתלבת שם...אולי אם תמשיכי וממש תשתפרי תוכלי לחזור אחר כך שוב? אולי אם תעשי שיחה רצינית עם המאמן שלך ותסבירי לו למה עזבת אולי הוא יסלח לך?

למעלה