אפשר לאהוב רומנטיקה ולהיות א-רומנטית?

רjה

Active member
נתקלתי במישהו שסלד מרומנטיקה כששלח לי הודעה פרטית בפייסבוק שרומנטיקה זה מגעיל משהו כזה. זה כמו א-מיניות שגם נגעלים מסקס/סולדים מסקס אבל לא בהכרח אין להם משיכה מינית? או שא.מיניים/א.רומנטיים חייב שלא תהיה משיכה(או לפעמים, או בתנאים מסוימים)?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נתקלתי במישהו שסלד מרומנטיקה כששלח לי הודעה פרטית בפייסבוק שרומנטיקה זה מגעיל משהו כזה. זה כמו א-מיניות שגם נגעלים מסקס/סולדים מסקס אבל לא בהכרח אין להם משיכה מינית? או שא.מיניים/א.רומנטיים חייב שלא תהיה משיכה(או לפעמים, או בתנאים מסוימים)?
רומנטיקה יכולה להוביל (גם) למין, אבל מין לא בהכרח הוא תוצר של רומנטיקה.
רומן יכול להתחיל ממפגש שמתגלגל לשיחה, והשיחה מקרבת את הנפשות.
מקרבת עד כדי רצון לשהות עוד ועוד בקרבת האיש.ה ש"עושה לך טוב" ויוצרת פתיחות, שאף היא בונה אמון ומקשרת בין לבבות.
קשר כזה יכול להיבנות בין גבר לאישה, אבל אין מניעה שייבנה גם בין שני בני מין זהה.
יהיו מקרים שבהם הרומן יוותר "אפלטוני" ולא יניב קשר מיני, ויהיו מקרים אחרים, שבהם הקשר המיני יהווה את שיאו של הקשר הרומנטי.
אז יש שיגידו שרומנטיקה זה "דביק" וזה איכסה,
ויש שיגידו, שהנה, הפתיחות מקרבת והקרבה נחוצה לנו כאוויר לנשימה.
ולגבי ההמשך? נו... כל אחד ודרכו. האם הקרבה תביא לחיבוק והחיבוק יגרור נשיקה?
או שדי לנו רק בשיחה, בהתכתבות, במפגש אבל בזה זה יסתיים...
חשוב שקשר רומנטי ייבנה תוך אמון הדדי, ומכאן "השמיים הם הגבול", אך כל אחד רשאי לקבוע לעצמו את קו הגבול שנראה לו.

k500

Active member
מנהל
א-מיניות וא-רומנטיות הן סקאלות ולא רק שחור-לבן. כלומר, זה לא שאת רק משהו אחד או רק ההיפך שלו אלא יכולה להיות באמצע או קרובה לאחד מהצדדים. האם אפשר להיות א-מיני, לסלוד ממין אבל כן להיות עם משיכה מינית? אני לא מכיר הרבה כאלה אבל אחרי שפגשתי (או יותר נכון, פגשנו, לאורך השנים) מגוון רחב של א.נשים עם משיכות שונות, בין שהם א-מיניים/ות ובין שהם א-רומנטי/ות, לא אתפלא אם זה אפשרי, בייחוד בסיטואציות שונות של קירבה או היכרות מסוימת עם אחרים/ות.

למעלה