אפשר לאמן בשניים?

tlingit

New member
אפשר לאמן בשניים?

האם שני מאמנים יכולים לשבת ביחד לאימון של מתאמן אחד? האם נתקלתם או שמעתם על מקרה כזה? איך זה עבד?

G r e

New member
לא חושב

אם את מתכוונת לשני מאמנים פעילים (ולא אחד מאמן ואחד צופה) אז לא שמעתי על מקרה כזה ולכן אני יכול רק להניח שזה לא עובד טוב. מה קורה כששני המאמנים שואלים שאלות שונות בו זמנית ? האם יכול להיות שהמתאמן יעדיף "ללכת" עם מאמן אחד יותר מאשר עם השני ? אני מאמין שיש עוד הרבה באגים שיכולים לצוץ במערכת יחסים שכזו. גם אם המאמן לא מבין בתחום מסויים שהמתאמן רוצה לעבוד עליו , אין סיבה לעוד מאמן. הרי חלק מהתפקיד שלנו בתור מאמנים זה להציע\להפנות את המתאמן למקורות. אבל אולי פיספסתי כאן..איזה עוד יתרונות יכולות להיות למערכת יחסים שכזו?

גם אני חושבת שלא

כמו אצל בעלי תחומים אחרים מנחי קבוצות, פסיכולוגים, מטפלים בתחומים שונים לכל אחד יש את הדרך שלו ושניים - זה לא נראה לי יכול לבלבל, יכול לתת פרשנויות שונות לדברים, אין יותר טוב מאחד על אחד ולדעתי מכאן נבנה הרעיון של אימון אישי (מקווה שאני לא טועה) באדי

tlingit

New member
Never say never ../images/Emo22.gif

לפחות כבדיקת היתכנות... אני אוהבת לבדוק מה אפשר עוד לעשות ולפעמים מתוך כיוונים שנראים מוזרים בהתחלה יוצאים דברים מעניינים
בגישור בשיטה הטרנספורמטיבית עובדים – בהעדפה, אם רק אפשר – בצמד. ברור שלכל אחד יש את החלק שלו, ולכן נדרש קצת זמן התרגלות ושפשוף, בנייה של תיאום ושל שיתוף הפעולה ודרכי העבודה המשותפת - באופן די אישי, אבל בסופו של דבר נוצר צוות שפועל ביחד ומגיע להשגים יפים מאד (וגם מאד מרשים לראות זאת בפעולה) בדיוק מהסיבה שכל אחד תורם עוד נקודת מבט או מעלה עוד אפשרויות, עוד פרשנויות או מחשבות. לעיתים תוספת זו יכולה לאפשר הרבה מאד, לפעמים היא פועלת כממתנת. (כמובן שאני מתארת לי שיש פעמים שזה מאתגר ולא פשוט...) גם בגישור הטרנספורמטיבי הנחת הבסיס החשובה ביותר היא שהאנשים הם שיודעים טוב ביותר מה מתאים ומה נכון להם, והמגשרים אינם אלה שמקבלים את ההחלטות והתהליך כולו בנוי על העצמה של הצדדים, תוך שמאפשרים להם לבדוק מה חשוב להם ולמה הם רוצים להגיע בסוף התהליך, המגשרים מוודאים "בדיקת מציאות" (ממש כמו שאנחנו המאמנים עושים) (הנה קישור למשהו שכתבתי פעם על הדמיון בין גישור לאימון) בקיצור, הדמיון הרב במתודה ובתפישת העולם – גם אם בגישור לא מבצעים תהליך יסודי כמו באימון – מעלה את השאלה אם לא ייתכן לבנות אימון בצמד (אולי יותר באימון של צוות/צמד משימה, כי גם לי נראה ששני מאמנים על אדם אחד זה קצת אינטנסיבי מדי
)

../images/Emo13.gifכמה שאת צודקת

זה שלא פגשנו תבנית זו או אחרת אין פירושו שאין לה מקום או הגיון אלא שנסיוננו האישי לא הוביל אותנו לזה. מה גם שאמנות האימון היא אמנות היציאה מפרדיגמות לקראת חשיבה פורצת דרך ולכן לא בריא שאנו עצמנו נהיה שבויים בתוך פרדיגמות של "ככה עושים וככה לא..." אגב, גם אני עוסקת במפגש מעניין בין גישור לאימון אם כי מזווית אחרת מעט (הכשרת מאמנים שבאו מתחום הגישור). ענת

למעלה