אפשר לבקש לשרת כמתנדבת בזמן שירות רגיל?

ReutBenH

New member
אפשר לבקש לשרת כמתנדבת בזמן שירות רגיל?

היי, אני מוחזרת שירות. לפני שנה וקצת התגייסתי בגיוס רגיל ושוחררתי בגלל בעיה בברכיים. אחרי שנה שהייתי בשירות לאומי ביקשתי לחזור לשירות כמתנדבת ולא אישרו לי את הבקשה בטענה שאני יכולה לחזור לשירות רגיל. התגייסתי כמוחזרת שירות לפני כשבועיים ואני לא מרוצה מהשיבוץ. הבנתי שלמתנדבים יש את האפשרות לבחור שיבוץ. יש אפשרות בכלל להגיש בקשה לשרת כמתנדבת ? ואם כן , איזו טענה אני יכולה להציג כדי לקבל את זה? כלומר, אם מראש הצבא לא מגייס אנשים אז למה הוא מאשר להם התנדבות אם השירות שלהם שווה לשירות רגיל?
תודה

תשובה לחלק

אין אופציה לבחור להיות מתנדב מתנדבים הם אנשים שקיבלו פרופיל 21 מסיבות כאלה ואחרות.
הסיבה שהצבא מאשר לאנשים להתנדב אחרי שהוא לא רצה לגייס אותם זה עינין של אחריות רפואית. הצבא לא רוצה לקחת אחריות רפואית על מחלות מסוימות ולכן הוא נותן לאותו בן אדם את אופצית ההתנדבות. אם לא היה לזה גם יתרונות זה היה ממש מעצבן אבל כמו שאמרת בחירת תפקיד זה דבר ממש נחשק בצהל.

ReutBenH

New member
תודה על התשובה

אבל הצבא כבר שיחרר אותי בעבר על פרופיל 21 בגלל הבעיות בברכיים, וביקשתי לחזור.

נ ו ע ה 12

New member
בכיף

חייל שקיבל 21 במהלך השירות ורוצה לחזור לצבא, חוזר בתור מוחזר שירות (מה שאומר, אגב, שהוא מטופל ברפואה האזרחית). במידה והוא כשיר מבחינה רפואית לחזור ליחידה ולתפקיד הקודמים שלו, הוא אכן יחזור, אחרת ימצאו לו שיבוץ חלופי. איפה את עומדת? שינו לך את השיבוץ או שנשארת באותו מקום?

ReutBenH

New member
לא נאמר לי דבר עלזה שאני מטופלת ברפואה אזרחית

קיבלתי פרופיל 21 כשבועיים אחרי שהתגייסתי לטירונות כלל צהלית, אפילו לא הוסמכתי טירונות. כשביקשתי לחזור, שלחו אותי ליחידה מסויימת בלי שיבוץ. כרגע אני עושה ראיונות בתוך היחידה עצמה כדי להתקבל לתפקיד הדרכה.
נאמר לי שבעוד חודש וחצי-חודשיים אשלח להשלים טירונות ואז אחזור ליחידה ששובצתי אליה.
ממצב כזה, יש אפשרות להשאר בשירות כמתנדבת?

נ ו ע ה 12

New member
מצטערת על הטעות(הדי קריטית יש לציין...)

התכוונתי רפואה צבאית. לסיכום - חייל שחוזר לשירות לאחר קבלת פטור רפואי ימשיך להיות מטופל רפואית במסגרת הצבא.

הכוונה היא שתשלימי טירונות מתנדבים?

ReutBenH

New member
האמת היא

שרק שלשום נאמר לי שאת הטירונות אאלץ להשלים בעוד כחודשיים בערך. טירונות רגילה ואז אחזור ליחידה אליה שובצתי.
התכוונתי אם ישנה אפשרות להיות מוגדרת כמתנדבת בשלב הזה? כלומר, להוריד את הפרופיל לפרופיל מתנדבים.

נ ו ע ה 12

New member
אין דבר כזה "להיות מוגדרת כמתנדבת"

לא מגישים בקשה להיות מתנדב. מתנדב הוא מלש"ב שקיבל פטור והחליט להתגייס חרף הפטור. זה לא המצב שלך... מה הפרופיל שלך עכשיו? והאם את כשירה מבחינה רפואית לטירונות רגילה?

battlefield

New member
לפי מה שאני שמעתי

מוחזרי שירות מטופלים ברפואה צבאית ולא אזרחית.

למעלה