אפשר לבקש פה במה לביטוי התרגשות?

אפשר לבקש פה במה לביטוי התרגשות?

כי אני פשוט.. מלאה. גדושה בהתרגשות. *** עברתי תקופה לא קלה של כשלש שנים, שבהן הרגשתי שאני תועה. כאילו שאני במערבולות. לא ידעתי מה לעשות. העבודה שלי כבר הפסיקה לרגש אותי.. כבר לא היה לי חשק לעשות את הדברים שעשיתי ולא אחת מצאתי את עצמי עובדת "בכוח". לא היה לי חשק לקום בבקר... התחלתי לאחר.. היה לי פשוט.. משעמם. נורא קשה להכריח את הראש לעשות את העבודה כשמרגישים ריקנות. ככה זה בעבודה שהראש הוא הכלי. ולאט לאט התמעטו העבודות. ולא ראיתי את האור בקצה. עד.. עד שבאחד מהמקומות המרכזיים שבהם מצאתי את פרנסתי, הודיעו לי שמפאת הקיצוצים.. נגמרה להם העבודה, שהם יכולים להציע לי. מה אומר ומה אדבר? הייתה זו תחושה קשה. למרות הידיעה הרציונאלית, הייתה שם גם תחושה בלתי רציונאלית שאולי אולי - אם הם היו רוצים אותי באמת - היו מוצאים את הדרך. הייתה תחושה שאולי מישהו שם הרגיש מאויים מנוכחותי... וכל מיני מחשבות רעות כאלו, שלא מובילות לשום מקום. ותחושה פגועה. וייאוש התחיל לזחול פנימה... אבל, לא אופטימית כמוני תרשה לייאוש להשתלט עליה לאורך זמן.. אבל איך יוצאים מהפלונטר? . . . . . . מסתכלים על זה כעל הזדמנות! הזדמנות לעשות שינוי דרסטי. התחום שלי כבר רווי, אני רוויה ממנו. מה יותר נכון מלראות את המצב הזה כהזדמנות לשינוי? וחשבתי לי: רק אדם אופטימי, מלא שמחת חיים ובטחון ביכולות שלו - יכול להצליח. ואם יש לי כישורים מגוונים, אין סיבה להרגיש "על הפנים". אז אמרתי שלום יפה לייאוש והתחלתי להרגיש חגיגה בלב. שהנה הנה ניתנה לי ההזדמנות למצוא את האור בעבודה. ואז... שברתי את ה"מסגרת" של החשיבה שלי אודות עצמי ואודות מה שאני יכולה או לא יכולה לעשות.. והחלטתי שהגיע הזמן להתנסות במשהו שמעולם לא התנסיתי בו באופן ישיר. התפתחות אישית כבר אמרנו?? ומרגע שהחלטתי והכרתי ביכולות שלי - הדרך הייתה קצרה. עוד טרם סיום העבודה ההיא - שלחתי קורות חיים עם הרוח החדשה שנשבה ממני, לחברת השמה, עם הפנים אל כיוון חדש... למחרת קיבלתי הזמנה לראיון שם... הגעתי שמחה וטובת לב ומאושרת על ההזדמנות לייצר שינוי מהותי.. ו...שלשה ימים אחר כך קיבלתי הזמנה לראיון ספציפי שלאחריו.. התבקשתי להחליט אם אני רוצה אותם... :) ועוד שבוע התלבטתי אם לקחת את הכיוון הזה - שהיה באופן רשמי כל כך אחר מכל מה שעשיתי עד כה. הם חיכו לי עד שסיימתי את התחייבויותיי.. ומאז,... הכל היסטוריה. כבר חודש שם. אני חוגגת כל יום. העבודה החדשה הזו ממלאה אותי. היום עובר לי ביעף ובסופו אני חוזרת הבייתה טעונה באדרנלין.. אני מרגישה מוערכת ועם זאת מרגישה כאילו שאני משחקת כל היום.. במשחק החיים האמיתי... וזה כיף בלתי נגמר. ואני ממש מאושרת. מוצפת ממש. והחיים השתנו לי מהקצה לקצה.. ואני בת 42....

pinibs

New member
וואו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo42.gif

כל הכבוד וכה לחי! סיפור עוצמה מזוקק וטהור המהווה הוכחה ניצחת לכוח האינסופי הטמון בנו! גרמת לי אושר ושמחה גדולים! תודה גדולה לך
פיני

אל המעיין

שאלה לשלומית "לא אופטימית כמוני . . . " - זוכרת מה כתבת ? אז השאלה שאני מבקש להעלות בהזדמנות זו - האם תוכלי לעצור ולהקשיב לעצמך בנקודה זו - נקודת מקור האופטימיות - ולשתף מה יש בה שנותן לך את הביטחון והשקט גם בעין הסערה. האם תוכלי לפענח את צופן האופטימיות האישי שלך ? תודה ששיתפת, שהארת וגילית את שעברת, מקווה שלעולם תמצאי את הדרך שלך, גם אם היא עוברת בחמסין ובשיטפון תודה ויום טוב אמיר דרור

לפענח את צופן האופטימיות האישית?

ואוו, איזו שאלה ענקית. תרתי משמע. יש בה משהו ענק כי היא מזמנת התבוננות פנימית.. ויותר מזה, יש בה משהו ענק כי היא מסמנת איזשהו ניסיון לסלול דרך. מניין נובעת האופטימיות אתה שואל. מממ.. ברגע ההוא, של ההודעה על סיום ההעסקה, זה לא היה שם. וכשסיפרתי למכריי הקרובים הם שאלו אותי – "יו, מה תעשי?" ואני... בשלב הייאוש ההוא.. עניתי תשובות שנבעו מתוך כאב והכאיבו לשומעים. הן היו אפילו קצת פרובוקטיביות.. משהו כמו - "אני יודעת?!, אלך לתל ברוך"...
יש להניח שהפקתי סיפוק מעוות כלשהו מלזעזע אותם. אבל למזלי, יש לי נטייה שלא להרשות לעצמי יותר מידיי לשקוע.. קודם כל הייתי מוכרחה להראות לעצמי שזה לא סוף העולם, שיש מצבים יותר גרועים מזה שאפשר לצאת מהם. אז כאן גייסתי את אימי ז"ל.. כי אם אימי שרדה את מיידנק, מה זה קצת אבטלה?! ואם אימי, אחרי שקפצה מהרכבת ממיידנק לאושוויץ, הצליחה לסחור בבדים בשוק השחור תוך כדי מלחמת העולם הזו, ולייצר כסף יש מאין בלי תנאים, גם אני אצליח לייצר לעצמי פרנסה! תנאי הפתיחה שלי טובים יותר! דבר שני – הייתי מוכרחה לייצר אנרגיות חדשות. אחרי שקיבלתי את ההודעה ההיא, הלכתי ברחובות תל אביב וראיתי הומלס מתגולל על המדרכה. זה גרם לי לחשוב טוב טוב על הצורך הזה להתמכר למסכנות. ובמקום לשקוע בתחושה של "אוי כמה עצוב לי, כמה רע לי, כמה אני מסכנה, מה יהיה, וכו' וכו'..." חשבתי לעצמי: אם אני לא יכולה לסבול את המסכנות הזו והיא עושה לי רע, יש להניח שמסכנות עושה רע על הנשמה לאנשים והם רוצים להתרחק ממנה. אז מספיק לקטר כי אחד לא יכול לסבול את זה. אנשים אוהבים אנשים מלאי שמחת חיים. זה סוחף אותם. אנשים מתמגנטים לזה. בורחים מהמסכנים. ולא היו לי שום כוונות להפוך למסכנה. והסיום הזה, שם העבודה הזו, אסור לו שיגרום לי להיות עצובה. אז איך נמנעים מהכניסה לתוך העצבות הזו? איך הופכים אותי לשמחה במצב כזה? - כאן אני חוזרת אל דניאל גולמן - אינטליגנציה רגשית. הוא טען - ואני מסכימה איתו - שיש לנו היכולת להשפיע על הרגשות שלנו - שזה תלוי בפרשנות שאנחנו עושים לעובדות. אז במקום לפרש את זה כ'אסון' וכנקודת שבר, התחלתי לפרש את זה כהזדמנות! וזה יצר בי שמחת חיים. זה הזרים לי דם חדש מלא באנרגיות חיוביות. קיבלתי במתנה הזדמנות לייצר שינוי מהותי בחיים! הזדמנות שבתוכה גלומות שלל הזדמנויות בעלות ערך מוסף נוסף... ...הזדמנות לפגוש אנשים חדשים, (ראיונות עבודה), ...הזדמנות להתחתך.. להתלבש יפה... ...הזדמנות לעשות רושם
הזדמנות להסתובב בכל מיני מקומות שבדרך כלל אני לא מגיעה אליהם.. הזדמנות לראות קצת מעבר.. הזדמנות להתאמן על הביטחון העצמי שלי באופן יומיומי... (כי אם בטחון עצמי אינו 'תכונה מובנית מראש'.. צריך להתאמן עליה, כמו על כל מיומנות שאנחנו רוצים לסגל לעצמינו) הכנתי את עצמי למסע ארוך של 'טיולים' מרגשים בין מקומות ואנשים. הכנתי את עצמי לכך שזה ייקח זמן, ואמרתי לעצמי שיש לי את הזמן הזה. החלטתי שאני הולכת לתקופה כייפית. הבנתי שעצם חיפוש העבודה הולך להיות כיף לכשעצמו. אני לא יודעת כמה זמן באמת היה לי.. אבל החלטתי לעשות את זה בלי לחץ. כשהלכתי לראיון הראשון בחברת ההשמה - הלכתי על מנת ליהנות מ"סיבוב ההופעות" הראשון...
בלי צפיות לקבל משהו באופן מיידי. משהו כמו יריית פתיחה בגישושים שלי לקראת השינוי המבוקש. מה שלא ידעתי זה שזה יהיה הראיון היחיד בחברת ההשמה.. וגם לא ידעתי שהמקום הראשון שהם שידכו לי למחרת יהיה גם האחרון.. אני מאמינה שזה בגלל שהם קלטו את החיוניות שבאתי איתה. לא באתי עם נואשות, באתי עם הכישורים יוצאי הדופן שיש לי Up front לא באתי עם מסכנות, באתי כאדם שמכיר בערכו, בצורה מאוזנת. לא באתי מיואשת ועצובה - באתי עם שמחה ואופטימיות. אין ספק שהעובדה שבאתי כאדם נועז, שמוכן לעשות שינויים דרמאתיים - שיחקה לטובתי. ולהט השמחה שלי - - על כי נקרתה בפני ההזדמנות להעיז סופסוף ולשנות כיוון – היה מדבק ומרשים. אז מה המסר שלי? המסר שלי הוא שאסור להתמכר לייאוש. שצריך להאמין שכל נקודת שבר היא הזדמנות לשינוי. ושצריך להתאמן באמת על חשיבה חיובית כל הזמן. גם כשקשה; בעיקר כשקשה.

pinibs

New member
פשוט, יפה וכה עוצמתי. תודה גדולה../images/Emo70.gif

תודה.. ובכל זאת,

למרות שנעים לי לקרוא את כל המחמאות... אני מרגישה צורך לאזן אותן ולציין שזה לא היה כל כך 'פשוט' כמו שזה נראה בפרספקטיבה של הזמן.. מדובר על תהליך ולא על סוויץ' שקורה בין רגע. היו זמנים... שבהם מילים טובות מאנשים יקרים והאמונה שלהם בכוחותיי היו לי מקור שממנו שאבתי כוחות. אני חבה ליקרים אלו הרבה מתעצומות הנפש שלי!

pinibs

New member
צורך לאזן

הי שלומית, מבחינתי, אין כל צורך לאזן משום שמאד ברור שזה לא היה לך כל כך פשוט, ומאד ברור שמדובר על תהליך. זה גם מה שכל כך נפלא. אני לא מאמין ב"זבנג וגמרנו", אלא בכך ששינוי מהותי ומבוסס נולד מתוך תהליך מתמשך, שבלעדיו לא רק שהשינוי המיוחל לא היה מתגשם, אלא שהכל היה גם הרבה פחות מעניין. מה שעבר אלי מדברייך זו התחושה שאת נמצאת במקום מאד מבוסס, מאד חזק, מאד יציב ועוצמתי, מאד מודע, ומאד מאד צלול. אין לי ספק שהגעת לשם בעמל, אבל מהמילים המאד ברורות שלך אני חש שאת שם כדי להישאר. הלכת בדרך ארוכה, ועכשיו את ממש אוחזת ביכולת שלך ליצור לעצמך את המציאות הנפלאה שלך. כמה יפים ומעניינים הם החיים. פיני

behappy

New member
תודה לך../images/Emo13.gif

קראתי,אהבתי ושמרתי. כל מלה בסלע! וכל הכבוד!

kung fu

New member
תודה רבה ../images/Emo39.gif

1. את מאד מזכירה לי את עצמי במישורים מסויימים 2. התהליך שעברת מאד מזכיר לי תהליך שעברתי, לא בהקשר של עבודה תודה על השיתוף הכן והפתוח! מיכל

האופטימיות , שמחת החיים.....

וכל מה שהבאת עימך לראיון, סייעו בידך להצליח. ומתוך נסיון החיים שלי - למדתי שכשאני מחייכת העולם מחייך אלי חזרה! שתמיד האור והאהבה ילוו אותך, בכל אשר תפני.

ממש שמחה בשבילך ...החלום

שלי זה למצוא עבודה שאני פשוט אחכה לקום בשבילה כל בוקר...

סבבית13

New member
שלומית איזה אומץ יש לך../images/Emo70.gif

אני בחיים לא הייתי מספרת על עצמי כל כך הרבה אבל מגיע לך מחיאות כפיים על כך
אני מזה מקווה שמהלך הזמן תשתני ותמצאי לך את החיים האמיתיים שבהם רק תשמחי כמו הסמיילי הזה
ולסיום: בהצלחה רבה רבה סבבית 13

SHOGER HTE BABE

New member
ויפה לך../images/Emo70.gif

זה מראה שאפשר לעשות הכול בכל גיל תלוי בהרגשה שתמיד צריכה להיות טובה הלוואי על כולם! יש בני 18 שלא מוצאים את דרכם בגלל חוסר האופטימיות...
|כל הכבוד|

למעלה