אפשר לדעת יפנית שותף מאתרים???

roEsan

New member
אפשר לדעת יפנית שותף מאתרים???

מישהו שלא ידע בכלל יפנית ולמד מאתרים יודע עכשיו יפנית שותף רק מאתרים? ולא עם מורה פרטי או משו? תודה

GnomeBubble

New member
תלוי

יש אנשים שלמדו יפנית באוניברסיטה עם מורה, ולא זוכרים היום הרבה ויש אנשים שלמדו באופו עצמאי ויש להם ידע טוב ביפנית. בכל מקרה, דיבור יפנית באופן שוטף מצריך רמה מאוד גבוהה, ולדעתי יש ללמוד בערך 5 בממוצע בכדי להשיג את הרמה הזו ואל תצפה לפיתרון קסמים. זה פשוט השקעה השקעה ועוד השקעה. אבל זה ממש לא נורא כמו שזה נשמע, כי אם אתה באמת אוהב יפנית, אתה פשוט תהנה מהלימודים.
בגלל שהאינטרנט הוא דבר די חדש, אני לא חושב שיש היום הרבה דוברי יפנית שלמדו יפנית רק דרך האינטרנט. יש היום הרבה אתרים טובים ללימוד אינטרנט ביפנית, ותוכנות מילון ממוחשבות (שהן הרבה יותר נוחות לחיפוש מאשר מילונים מנייר, גם אם המילון שלהם עצמו הוא פחות מקיף). ועדיין, למרות כל זה, האינטרנט לא מציע מבחר המשתווה למה שמציעים לך הספרים (שלרוע המזל עולים המון כסף). מעבר לזה, אתה תצטרך גם להתאמן על חומר "חי" ביפנית כדי לתפוס את השפה. לקרוא אתרי אינטרנט ביפנית זה לא אימון טוב, משום שהם לא-לינאריים ותקינות השפה בהם לא אחידה. אני ממליץ על קריאת ספרים (עם פוריגנה עם אתה מצליח למצוא) או על מנגה מקורית (שבד"כ מכילה גם פוריגנה, והציורים עוזרים לך להבין עוד יותר טוב). כדי להתאמן בהקשבה, כדאי לך למצוא סרטים וסדרות יפניות. גם אנימה זה טוב, אבל היפנית שמדברים שם קצת שונה מהיפנית שאנשים מדברים במציאות, אז תיזהר עם זה.
כדי להתאמן בכתיבה, כדאי לך למצוא חבר להתכתבויות מיפן. יש מספר אתרים שאפשר למצוא בהם חברי עט. תוכל להתכתב איתם בדואר רגיל או באי-מייל. כדי להתאמן בדיבור, תהיה חייב למצוא חבר יפני לנהל איתו שיחה, וזה קצת יותר בעייתי באינטרנט. אולי תצליח למצוא איזה שירות שיחות וידאו יפני. אני מאחל לך בהצלחה. בסוף כל זה, כדי לעודד אותך, אני התחלתי ללמוד דרך האינטרנט (בעיקר) לפני קצת פחות משנה וחצי. כמובן שבזמן כל כך קצר אני לא מדבר יפנית באופן שוטף, אבל אני כבר מסוגל לקרוא טקסטים לא מסובכים יותר מדי (כמו מנגה למשל) בעזרת מילון. אם אתה מוכן להשקיע ולהתאזר בסבלנות, אתה תוכל להגיע להבנה טובה מאוד של יפנית בעזרת האינטרנט. אבל כדי לדבר יפנית ממש שוטפת, אני חושב שכדאי לך לסוע ליפן ולגור שם שנה בסופו של דבר. אין אימון יותר טוב מזה.

roEsan

New member
וואלה.....

קודם כל תודה על התשובה. ממממ ואני רוצה לדעת יפנית אבל יש לי בעיה..... שמכניס את הדיסק של ה XP הוא לא מצא את הקבצים בשביל להתקין את היפנית...... ככה שאני לא אוכל להתחיל עדיין..... אבל אני רק יודע על הקנג'י והקאנא :) כבר התחלה, לא? :) ואני רואה אנימות וזה :) ואני יודע כמה מילים חח :) ומה זה "פוריגנה"?? תודה!

GnomeBubble

New member
פוריגנה

זה קאנה (קטקאנה או הירגנה) שרושמים בקטן מעל לקאנג'י (או מהצד בכתיבה אנכית) והיא בעצם מתארת איך לקרוא אותו. ככה שאם אתה לא יודע את הקאנג'י, אתה יכול לקרוא אותו. ככה שברגע שאתה יודע לקרוא את שתי הקאנה (וכדאי לך להתחיל מזה, כי זה הכי פשוט), אתה כבר יכול בגדול לקרוא את הספרים האלה ולאט לאט תתפוס גם קאנג'י בתהליך (למרות שבכל זאת מומלץ ללמוד אותם מסודר). ובקשר לבעייה שלך, אין לי XP, אז אני לא יכול לעזור לך, אבל מה שאתה אומר לא אמור לקרות. :(

roEsan

New member
תודה!

תודה על ההסבר..... כן ראיתי יש איזה אלפי קנאג'י או משו..... קאנה יש 100 ככה לא? ואוף אני חייב למצוא דרך לתקן את הבעיה... :(

לכתוב יפנית

זה רק הקאנגי או שיש ממש אותיות? כי עם זה קאנגי אני אלמד מדוברת אבל עם זה גם אותית אולי אני אלמד לקרוא

למעלה