אפשר לדעת מאיפה הנתון של הכנסה 1.5 מיליארד ?

• פותח הנושא bend9
  • פורסם בתאריך

bend9

New member
אפשר לדעת מאיפה הנתון של הכנסה 1.5 מיליארד ?

שני הרבעונים הראשונים של ההפקה (אפריל עד ספטמבר) סה"כ ההכנסות היו 188 מיליון דולר. במקרה הטוב עוד 100 מיליון ברבעון האחרון הווה אומר 1 מיליארד. מאיפה נולד עוד חצי מיליארד? מהמיליארד להוריד 166 מיליון תמלוגים למדינה ולכללי. נשאר 834 מיליון. עוד 100 מיליון הוצאות הפקה וניהול ועוד 250 מיליון הוצאות מימון נשאר 484 מיליון. עכשיו מגיע ידידינו הפחת. בחשבון גס הושקע כ-1 מיליארד דולר מתמר (הלוואה 750 + מעל 200 מיליון הון עצמי מהקופה ומגיוסים). כלומר 3.5 מיליארד. פחת 15% מזה נותן 525 מיליון. 484 פחות 525 שווה מינוס 40 מיליון. זה בכלל לא מעניין שהחצי מיליארד פחת נשאר בקופה. אי אפשר לחלק אותו. כנראה שאני מסטול קצת כי הגעתי לרווח מתחת לאפס.. (עכשיו ברצינות חברים יקרים. איפה אני טועה?) .. אגב כל ההורדות שלקחתי הם מהדוח רבעון 3 בתוספת הערכה לרבעון 4.

אתה לא מסטול , פשוט מבלבל בן חישובים

חישובים לצורך מס הכנסה , הינם חישובים רלוונטים למס הכנסה.
חישובים לצורך חלוקת רווחים , הינם חישובים למען חלוקת רווחים.

ה - 525 מליון הם סכום לחלוקת רווחים !
אין קשר בכלל להתחשבנות של מס הכנסה !
הסכום הנ"ל פתור ממס הכנסה בפרק זמן של 10 שנים.
אבל הכסף הזה נשאר בחשבון הבנק , והוא מיועד למחזיקים !

לגבי 1.5 מליארד........
הנתון נלקח מפרסומים כי תמר מכרה כ-7-7.5bcm.
את החלק של ישראמקו אני בטוח שאתה יודע ,
את מחיר יחידת 1bcm , אני גם בטוח שאתה יודע.
עכשיו , ערוך חישוב פשוט ביותר כמה היו ההכנסות של תמר ב-2013

ml1231

New member
הנה נתונים מתוך הדוח של נובל

דוח מסכם ל 2013
http://investors.nobleenergyinc.com/releasedetail....

מחיר : MCF/$ היה ב 2013 5.02$
נמכרו בישראל MBoe/d 35
יש לזכור שזה כולל את ים תסיס וצריך להכנס לדוחות של קבוצת תשובה ולראות כמה נכנס מים - תסיס ב 2013 (אם בכלל)
מכאן נוכל לחשב הכנסות אבל שווה להשוות את שורת ההכנסות לשורת ההכנסות של דור - רק כדי לוודא שכולם באותו קו

bend9

New member
הנתון נלקח מפרסומים? איזה פרסומים?

אני מקווה שלא מאיזה עיתון דפוק. בכל מקרה הנתון שלך 7-7.5 BCM שאני לא יודע מאיפה הוא נותן אולי מיליארד וחצי. הנתון שלי, שאני כן יודע מאיפה הוא - מדו"ח כספי רשמי שפורסם במאיה נותן רק מיליארד. אבל מה זה חצי מיליארד בנינו... הבעיה שאתה טועה גם בחצי מיליארד נוספים. אלו של הפחת. אם באמת יירשם פחת של חצי מיליארד אז זה באמת אומר שיש עוד חצי מיליארד בקופה. אבל הם ממש ממש לא לחלוקה. כי זה לא רווח. מה לעשות.

superdrink7

New member
אתה מדבר כמו בעל עניין...

סמוך ובטוח ורשמי...

תחשוב אם כל המשקיעים היו יודעים בוודאות ובביטחון ובצורה רשמית מה שאתה יודע...

אולי זה היה עוזר להם בקבלת ההחלטות...?

העבודה שאתה עושה שייכת למפקח או לנציג רשמי של החברה..

מצטער ככה זה עובד כל זמן שאתה לא מסייג את דבריך ומדבר בכזו סמכותיות!

אתה בעל עניין?

bend9

New member
אולי זה ירגיע אותך ותפסיק סופסופ עם הפראנויה

זה מייל שנשלח שלשום למפקח ולמנכ"ל.

דוד וערן היקרים.
זהו בדיוק המקום שבו אני מרגיש שצריך לעצור את הדיון הזה כי אני לא רואה חשבון.

רק מבקש שתרשמו בפניכם שתי עובדות:

1. עובדת "ברזל" מניסיון אישי. השותף הכללי לא שש לחלק כספים לשותף מוגבל. זה לא דבר חדש וראינו זאת בסיבוב הקודם ב-2005.
היה אז רווח ממשחקי בורסה של 250 מיליון והתגובה האינסטינקטיבית לבקשתנו לחלק את הכסף הייתה שלילית. היה צורך במו"מ ארוך כדי לחלץ
הסכמה לחלק 40% מזה. לכאורה לא הייתה לכללי סיבה להתנגד אז. מדובר בכסף שמבחינת עסקי השותפות היה "יש מאין" והשותף
הכללי אפילו לא ניסה לטעון אז שהכסף מיועד לתכנית כלשהי כי לא הייתה כזאת.
למה בכל זאת ההתנגדות העזה לחלק כספים למוגבל? התשובה ההגיונית היחידה שעולה על דעתי היא : ככה. כנראה שזה דבר טוב לשלוט על קופה גדולה.
אוסיף לזה אמירה מלפני שנתיים של אדם המוכר לכם מאד ושאין סיכוי שיאשר לכם את זה: "זה לא ילך בקלות. קשה להוציא מפה כספים" .
2. עובדה שניה. יש תסיסה גדולה ואמתית בקרב בעלי יחידות שבאופן מסורתי לא מאמינים לכלום וגם לא מבינים הרבה.
משני הדברים הללו – חוסר אמון וחוסר הבנה – עלולה להתפתח התלהמות לא בריאה כלפי השותף הכללי והמפקח והדברים עלולים לזלוג לעיתונים.

עצתי: חוזר על בקשתי המקורית להפוך כל אבן בחיפוש דרך לשחרר כספים למוגבל למרות האי רצון הבסיסי.
בנוסף אני מציע ומבקש מהשותף הכללי להחליף דיסקט ולתת לשותף המוגבל את זכויותיו המלאות בנפש חפצה.
ואחרון אחרון: לכנס אספה כללית בהקדם האפשרי ומיד עם פרסום הדוחות הכספיים ולתת שם את הסיפור הכספי באופן שיהיה בהיר וברור
גם למי שאין לו השכלה בחשבונאות.

בריאות.
חיים

superdrink7

New member
בטח שאתה לא מרגיע אותי...

אתה מזגזג בלי הרף...אתה שקוף...

אתה מדבר בכמה שפות וחושב שאתה בעל הבית...

אמרתי לך מזמן...אל תזלזל ואל תקרא לי פרנואיד ואל תצטט הודעות למפקח שהדלת הולכת ונסגרת!

אם זה יצטרך להגיע לעיתונאים זה יגיע!

טכניקום

New member
יום ג מלחמות מיתרות

לפנינו מספר נתוני יסוד שמקבלים הצלבה מדיווח של נובל דלק"ד ואבנר , נפח הגז והקונסדנט שנמכרו ב2013 ומחירם לקונה ,

כנ"ל ההוצאות שמשותפות לכולם , והתפלגות האחזקות בתמר בין השותפים השונים ,

תקבולי המדינה וההכרה בפחת מוסדרים ומסומררים בהתאם לחוקי המס , ובהמשך לפי הפקטור שקבעה ועדת שישנסקי ,

לדעתי בנושאים הללו אין מחלוקות ביננו , כידוע בשותפות שמכונה השותף המוגבל כל בעל יחידות עומד כנישום מול שלטונות המס

ועליו לדווח לסוף 2013 על רווחיו אקווילנט למספר יהחה"ש שהוא מחזיק , במידה ובדרך אליו שולם מס כלשהו עליו להזדכות בחלק היחסי שנגזר כאמור ממספר היחידות שברשותו לתאריך הקובע [31.12] ,

וכאן נשאלו השאלות הנכונות ; אם לדוגמה הוחלט על כרית של X$ , אותה כרית נמצאת בקטגוריה של רווח נטו ולאחר מס . דהיינו

המחזיק באותה כרית התחשבן ושילם את המס המגיע , האם הפרט [ שמוצאו מהשותף המוגבל ] יקבל מסמך שחלקו באותה כרית

שולם ? ואם שולם ומדובר ברווח נטו אז מדוע הסכום לא בחזקת המשקיע הפרטי ?

שאלה שנייה ; איך הבנקים שיחררו כספים בעבר לתשלומי התשתיות ? [ עדין לא הייתה כרית ? ] מי נתן ערבות ? המדינה ?
השותף הכללי ? לא ברור !

שאלה שלישית , נושא הפחת ; בשיעור של 10-15% לשנה , כידוע בהתחשבנות מול שלטונות המס ישראמקו תנצל את הזכות

להזדכות על הפחת [בחברה הפחת נישאר בתוך הקופה] , בשותפות כמו שלנו הפחת מזדקף לרווח נטו , עד כה לא ראיתי סימוכין

איך גורם זה יתורגם כהכנסה ,

שאלה רביעית כרית הבטחון ; מה הרציונאל שמאחורי כרית הבטחון ?

אילו לי היה כסף פנוי "שהוא שלי" הייתי ממהר לפרוע חלק מההלוואות , מה הטעם להשאירו בקופה ? הרי הריבית המשלומת להלוואות גדולה פי כמה מהריבית שפקדון כזה יכול לצבר ,, [האם פירות הפקדון שלנו ? או של המחזיק בהם עכשיו ]

שאלה חמישית ,, מידי חודש בחודשו קיים תזרים פחות או יותר קבוע לקופת ישראמקו , מדוע הכסף החדש [שניצבר מתחילת ש.ז]

לא ישמש לכרית ? ואת הכסף של "המוגבל" להתחיל ולהעביר לבעליו האמיתייים ?

אני מציע שנתחיל לדון בשאלות הללו ! ולשמור על כבוד ונימוס כאן !

אל תזלזל בחבר הכי טוב שלנו........

בחיפוש מהיר בגוגל קפץ לי מר בר אלי היקר.......
אם הוא כתב 7 , אני בטוח שנמצא במקומות אחרים כמאיה 7.5 לפחות,
אבל למען האמת הסוללה נגמרה......

לכאורה, האזרח התמים לא יבין על מה כל המהומה. הרי שני צינורות ההולכה התת־ימיים שהניחה נובל אנרג'י ממאגר תמר אל אסדת הטיפול של ים תטיס, בקוטר 16 אינץ' כל אחד, מסוגלים להזרים עד 16 מיליארד מ"ק גז בשנה (16 BCM), ואילו צינור ה–12 אינץ' מים תטיס אל החוף, שהונח עוד לפני עשור, מסוגל להזרים לתחנת הקליטה המשודרגת בחוף 10–12 BCM גז בשנה. זאת, כאשר צריכת הגז במשק הסתכמה ב–2013 בכ–7 BCM בלבד, ותגיע כנראה לצריכה שנתית של 10 BCM רק ב–2016.

http://www.themarker.com/dynamo/1.2242671

ניכוי פחת -
ניכוי פחת מאושר כהוצאה ע"פ 10 שנים.
דהינו 10% לשנה . קיבלנו הטבה ל-15%.
פחת מחושב על עלות מתקני הפקה - דהינו כ-3 מליארד ש"ח.
כל שנה אתה מגיש דוחות להתחשבנות עם מס הכנסה.
כל שנה נחשבת לך ה-15% כהוצאה מוכרת , ואינך משלם עליה מס

דהינו , אם דיווחת למס הכנסה שהרווח שלך לתשלום מס הוא לצורך העניין 200 מליון ,
עדיין בחלוקת הרווחים , תצתרך להוסיף אלמנטים שהכנסת להוצאות לחישוב מס הכנסה,
אבל , מזכה את החברים...
ולצורך העניין על ה-200 מליון , תצתרך גם להוסיף את ה-300 מליון (15%...) שהתקזזת מול מס הכנסה מהרווחים,
ולכן החלוקה תהיה לפי 500 מליון.

הסוללה נגמרה 0% חיבת טעינה...
ל.ט

bend9

New member
טוב בעניין הפחת אתה טועה ובעניין הכמויות גם.

תראה באיזה דרך עקלקלה אתה מגיע למיליארד וחצי. הולך לבראלי שכותב 7 צריכת המשק. לא אספקה מתמר. כל הצריכה כולל מים תטיס וכולל מאוניית הגז הנוזלי. אז במקום להוריד איזה BCM אחד אתה מוסיף חצי. אני מציע לך דרך הרבה יותר פשוטה וגם נכונה. בראלי לא מותן דין וחשבון לאף אחד על אי דיוקים. לך לדו"ח של רבעון 3 ותראה בדולרים כמה מכרה ישראמקו עד סוף ספטמבר. תוסיף הערכה רבעון אחרון (שהוא בדרך כלל יותר חלש כי כבר פחות חם והולך פחות חשמל על מיזוג אוויר)

טכניקום

New member
לבאנד מתוך טבלאות גלובס

רווחים במיליוני שקלים ב2013 לפי רבעונים [ציטוט מגלובס]

Q1=-4.9 149.6 = Q2 Q3=171.3 לQ4 אין עדין פירוט להנחתי הרווח הנקי היה כ180 מיליון שקל הכנסות

לסיכום הרווח הנקי ל2013-------------> כ496.2מיליון שקל

הרווח למנייה ------------------------->היה כ3.8 אג ' *

* יתכן ויש שינוי מהחישוב הנ"ל , איני יועץ לני"ע ובמיוחד לא למניות הגז ,

bend9

New member
לחובבי השערים, מקווה שברור לכם שחלוקה מורידה

את השער בהתאם. קיבלת 5 אג' הביתה - הניר יורד מ-70 ל-65.

טאטו10

New member
לא בטוח..נראה לי שיהיה הפוך

כשיראו שמחלקים עוגות
יקחו תור לפעם הבאה

למעלה