אפשר להבין מה הסיפור פה עם טיפול פסיכולוגי?

מעיין א3

New member
אפשר להבין מה הסיפור פה עם טיפול פסיכולוגי?

אני הרבה פעמים פותחת הודעות של משתמשים כאן,
ויש כאלו שממש מתנגדים לעניין של טיפול כזה או אחר (פסיכולוג או קואצקינג').
אפשר להבין למה אנשים לוקחים את זה כל כך קשה כאן?
אתם יודעים, ללכת לטיפול כזה או אחר זה לא אומר שאתם פסיכופטים או שיש משהו לחלוטין לא בסדר בכם....
ללכת לטיפול זה אומר שאתם רוצים שינוי בחיים שלך, אבל לא יודעיים מהיכן להתחיל. טיפול, במקרה הזה, נותן את הכלים ואת המקפצה על מנת שהשינוי יקרה.
אני בעצמי הייתי אצל פסיכולוגית בזמן הצבא, בין היתר בגלל שלא היה לי התנסות עם המין השני עד אחרי הצבא. בזמנו, חשבתי שאני לא ראוייה לאף אחד, ולכן אהיה כל החיים לבד, אבל לא רציתי בזה, ולא רציתי לגמור את החיים שלי כבן אדם בודד (גם בלי ידידים או ידידות אגב). ולכן הלכתי לטיפול.
הטיפול נתן לי את הכלים להגיע למצב שתוך שנה כבר היה לי חבר רציני, והצלחתי גם ליצור קשים עם אנשים מהלימודים (שכרגע עד היום הם חברים מאוד מאוד מאוד טובים שלי).

זה נכון שטיפול הוא דבר משתנה מאדם לאדם, ויש כאלה שיקח להם הרבה יותר זמן משנה, אבל צריך לזכור שזה כיוון חיובי במטרה לשינוי.

לא יתכן שאנשים יכתבו פה שהם מרגישים שאין להם שום יכולת לגשת למין השני/הדומה במטרה ליצור מערכת יחסים, אבל כשכותבים להם שאולי כדאי לגשת לטיפול כזה או אחר, הם מקבלים פיוז קצר כאילו רמזנו שהם רוצחים סדרתיים.

קחו את העצות כאן בקלילות. המטרה כאן היא לעזור ותו לא.

Naama331

New member
אני חושבת שהפחד הוא לא מהפסיכולוג אלא מה יגידו השכנים

וכשבעבודה שלך יבקשו על ויתור סודי רפואי ויגלו במסמכים שהלכת לפסיכולוג, זה גם שם נוגע, וכל הפחדים של פסיכולוג זה לא בגלל שזה פחד מהטיפול זה הפחד מה יגידו כולם....

מעיין א3

New member
במידה ויש במה לטפל

כנראה שהשכנים בכל זאת ידברו ויגידו דברים.

ולגבי מקום עבודה- לא בכל מקום דורשים את זה. ולדעתי הרבה פעמים שיש במה לטפל, הדברים גם ככה מתגלים במקום העבודה.

dori78

New member
דעות קדומות של החברה, כמו הומופוביה.

את רואה טיפול פסיכולוגי שכהצהרה שאומרת "אני רוצה שינוי".
אנשים מסויימים, לצערי, רואים את זה כהצהרה שאומרת "אני דפוק".

באותו אופן - אני מכירה כמה וכמה ילדים עם לקויות למידה ברורות או הפרעות קש"ר שלא מוכנים בשום פנים ואופן ללכת לאבחון מתאים, כי נדמה להם שיכריחו אותם לקחת ריטלין ושתהיה עליהם תווית של "דפוקים".

Naama331

New member
אממ לא בהכרח הצהרה שאומרת "אני דפוק" שוב כמו שאמרתי

אני חושבת שזה יותר פחד של ללכת לפסיכולוג מה שיראו אותך כדפוק מה שהאחר יראה ויחשוב יותר... מאשר אתה.. אני גם לא מפחדת ללכת לפסיכולוג אני מפחדת יותר שזה יירשם לי איפה שהוא "בתיק האישי" שלי... ואז כשאלך לאיזה שהוא מקום ויבקשו ויתור סודי ויראו את זה, אז לא תודה...

מעיין א3

New member
מהיכן קיבלת את הרושם שמקום עבודה מבקש ויתור סודיות?

נראה לי שאת מטעה כאן הרבה מאוד אנשים.
&nbsp
עד כה אני לא נתקלתי בבקשה לויתור סודיות בנוגע למסמכים רפואיים.
אני עובדת בהוראה, ששם מבקשים הרבה דברים בנוגע לויתור סודיות, אבל בנוגע לסודיות רפואית, הם מבקשים מסמך כללי שכתוב בו "בדרך כלל בריאה", והדבר היחידי שהם מבקשים בו ויתור סודיות שהוא רציני, זה לגבי תיקים במשטרה (על מנת לראות שהמורה לא עבריין מין).
אם מדובר על מקומות כמו אלביט או רפאל, הם מבקשים ויתור סודיות לגבי עניינים של צבא או האם האדם נוטל תרופות פסיכאטריות, אבל ממש לא מבקשים ויתור על סודיות בנוגע לטיפול פסיכולוגי.
&nbsp
יש ממש בלבול בקרב האוכלוסייה בין פסיכיאטריה לפסיכולוגיה, וגם שם יש שם הבדלים עצומים בין אדם לאדם. מישהו שחולה במחלת נפש כמו דו-קוטביות או סכיזופרניה, זה לא כמו אדם שקיבל הלם קרב כתוצאה ממלחמה.
טיפול פסיכולוגי, אגב, הוא לא אף אחד מהדברים הללו.
&nbsp
במידה ויש איזשהו חשש, תמיד ניתן ללכת באופן פרטי, ולא דרך קופת החולים שאת נמצאת בה. ובמידה ועוד יותר קיים חשש- יש עוד טיפולים שאינם נרשמים כמו קואצ'ינג.
&nbsp
לא יתכן שאדם לא יטפל בעצמו, ולא יעשה את השינוי שהוא צריך בגלל שהוא חושב שזה נרשם אפישהו...
מה המטרה בכך? להישאר תקוע באותו מקום ללא שינוי?

Naama331

New member
נכון את צודקת...ואולי אני טועה.... סליחה אם הטעיתי...

זאת לא היתה הכוונה שלי אך זה הרושם שקיבלתי גם מהחברה הסובבת אותנו. וכן גם את צדקת בעוד עניין שאמרת שיש בלבול בקרב האוכלוסייה בין פסיכיאטריה לפסיכולוגיה... בהחלט אני מאוד רוצה גם להתקדם וגם לקבל טיפול שמגיע לי ואני חושבת שמגיע בהחלט. אך שוב החשש הזה תמיד עולה.

אממ :)

כאחת שעושה טיפול (אמנם לא פסיכולוגי אבל משהו שעובד עלי ועוזר לי)
והלכתי וניסיתי כל מיני טיפולים עד שמצאתי את מה שמתאים לי.
יש לי מין רצון כזה מתלהב אפילו :) לשלוח את כל האנשים סביבי לטיפול הזה
או לכל טיפול שיעזור כי איזה כיף ו וואו זה עושה לי.
אז אני ממש רוצה ש לכולם יהיה טוב ככה, ממש כמו שטוב לי :).
שהטיפול יקדם אותם וישנה את מה שהם רוצים לשנות ויהיה להם טוב.

כי לדעתי בשלב מסויים וכל אחד יודע מתי הגיע השלב הזה :)
אם אנחנו תקועים במקום ולא מתקדמים, האחריות שלנו כלפי עצמנו היא ללכת למישהו חיצוני שיכול לראות מהצד את מה שאנחנו לא יכולים לראות, מישהו מקצועי שיכול לתת לנו את הכלים להתקדם.
אנחנו עושים את העבודה אבל הוא מכוון.

כשרק התחלתי לכתוב כאן, מתוך ההתלהבות הזאת וגם במין תמימות או חוסר הבנה, המלצתי בכמה וכמה תגובות שלי לאנשים על טיפול
כשמבחינתי הכוונה היתה הכי טובה וחיובית בעולם.

אחרי שראיתי שרוב האנשים לוקחים את זה כדבר שלילי
הפסקתי לחלוטין להמליץ על טיפול.
אם יש לי רעיון אחר שנראה לי מתאים אציע אותו
אם אני חושבת שכדאי ללכת לאיש מקצוע אני שותקת.
אם פותח השרשור בעצמו מעלה התלבטות בקשר לטיפול, רק אז ארשה לעצמי לגעת בכיוון הזה.

לתחושתי זה מסוג הדברים שאדם צריך להגיע אליו לבד
או שהאנשים שיש לו איתם קשר קרוב באמת, יכולים לדבר איתו על זה.

בעניין ויתור הסודיות לעבודה, מודה שאיני מכירה את זה ולא יודעת בדיוק במה מדובר ועד כמה נחשף נושא הטיפול. אבל אם מדובר רק בלחשוף את העובדה שאדם עובר או עבר טיפול, היום זה די בסטייל. וזה לטעמי לא משהו שמעיד רע על מי שמטפל בעצמו, להפך! זה אומר שהוא משקיע בעצמו כדי לשפר את איכות חייו. זה הכל.
רוב האנשים שהולכים לטיפול אין להם שום מחלה או בעיה נוראית, כולה, הם מבקשים הכוונה, עזרה לשיפור חייהם.

למעלה