אפשר להכין קניידלך מקמח רגיל?

grinberg

New member
אפשר להכין קניידלך מקמח רגיל?

אין לי קמח מצה והאם מכינים אותו בצורה אחרת מקמח מצה תודה

grinberg

New member
UP

אני מכינה קניידלך מקמח רגיל

פלוס כפית א.אפיה, יוצאים קניידלך אורירים אבל אחרים... קניידלך של אמבר החומרים: 1 כוס מים 100 ג"ר מרגרינה 1 כפית מלח 1 כף אבקת מרק קצת פלפל גרוס (אפשר להכניס גם כף של שומן עוף או אווז) 1 כוס קמח מצה 4 ביצים אופן ההכנה: שמים בסיר מים, מרגרינה, מלח, אבקת מרק, פלפל ושומן אם שמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח מצה, מערבבים כשהתערובת עוד על האש עד שהיא מתנתקת מדפנות הסיר. מורידים מהאש ומקררים כמה דקות. מוסיפים ביצים, אחת אחת. מערבבים אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת בתוך התערובת. מרטיבים את הידיים ועושים כדורים. מרתיחים מי מלח בסיר גדול, זורקים פנימה, מחכים עד שהקניידלך יצופו למעלה, ומבשלים על אש גדולה בערך 10 דקות אחרי שהם צפים. מוציאים. אפשר להכניס למקרר, ואז לחמם למחרת במרק. הערות: אפשר גם למלא או בכפית של גריוונס או בבשר עוף מכובס, חתוך לחתיכות קטנות ומטוגן עם בצל קצוץ גס מקור המתכון: אמבר, אורט

taliF454

New member
אאמ את הכופתאות האלה שמו לי בגולאש

בהונגריה (גולאש פטריות טעים בציר צמחוני,לפי טענת המלצר),אח"כ טעמנו אותן בתבשיל קדירה בגרמניה עם כרישה,גזר וכמובן-פטריות סבא שלי טוען שאלו הן בעצם המקור של הקנידלך ,ומה שהיהודים עשו הוא להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה בעיני עם קמח מצה יותר טעים,אבל אני משוחדת.. (אני שמה קמח מצה גם בלטקעס ופשטידת תפוחי אדמה וקציצות דג)

למעלה