אפשר להכין תפוחי אדמה ובטטות במיקרוגל ?

אין משמעות ל-"מיוחד למיקרו". תנור המיקרוגל מחמם כל דבר שמכיל מים. שאר החומרים (למעט מתכת) לא מעניינים אותו.
כל מה שהכלי צריך לעשות זה לעזור לשמור את החום בזמן הבישול. וכשאומרים "מתאים", זה בסך הכל אומר "עמיד לחום" (וכמובן, לא מכיל מתכת).
כמובן שאם פלסטיק - צריך כזה שמתאים למזון בטמפרטורה גבוהה. כלומר לא משחרר חומרים מזיקים. אם כי יש דעה שאומרת שאם יש חומרים כאלה, הם יהיו רק על השיכבה החיצונית של המזון. ואם אתה מקלף את תפוחי האדמה אחרי הבישול, אז אין בעיה. ולכן גם שקית פלסטיק תתאים.
 

rotemmff

Member
אין משמעות ל-"מיוחד למיקרו". תנור המיקרוגל מחמם כל דבר שמכיל מים. שאר החומרים (למעט מתכת) לא מעניינים אותו.
כל מה שהכלי צריך לעשות זה לעזור לשמור את החום בזמן הבישול. וכשאומרים "מתאים", זה בסך הכל אומר "עמיד לחום" (וכמובן, לא מכיל מתכת).
כמובן שאם פלסטיק - צריך כזה שמתאים למזון בטמפרטורה גבוהה. כלומר לא משחרר חומרים מזיקים. אם כי יש דעה שאומרת שאם יש חומרים כאלה, הם יהיו רק על השיכבה החיצונית של המזון. ואם אתה מקלף את תפוחי האדמה אחרי הבישול, אז אין בעיה. ולכן גם שקית פלסטיק תתאים.

תודה. אז אני לא צריכה לקלף אותם לפני הבישול ? זה צריך להיות כלי סגור ? עם מים ?
ופשוט לחמם עד שזה מספיק רך ?
 
תודה. אז אני לא צריכה לקלף אותם לפני הבישול ? זה צריך להיות כלי סגור ? עם מים ?
ופשוט לחמם עד שזה מספיק רך ?
אין צורך לקלף. אפילו עדיף לא לקלף, מפני שהחלק החיצוני מעט מתייבש ופחות נעים לאכילה.
צריך כלי סגור כדי לשמור על החום. אבל לא הרמטי, כדי שהאדים יוכלו לצאת. אחרת אנחנו יוצרים פצצה...
אין צורך במים. עדיף בלי. המיקרו מחמם את המים שבתוך האוכל. ככה הוא מחמם אוכל. אם נשים מים בחוץ, הוא יחמם אותם במקום את האוכל עצמו. סתם ביזבוז אנרגיה.
וכן - פשוט לחמם עד שרך. אצלי זה בערך 12-15 דקות. כמובן שתלוי בעוצמה, כמות וזן.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תודה. אז אני לא צריכה לקלף אותם לפני הבישול ? זה צריך להיות כלי סגור ? עם מים ?
ופשוט לחמם עד שזה מספיק רך ?
לא רק שלא צריך לקלף גם לא צריך שום כלי.
אני שם שני תפוא"ד בינוניים על הצלחת המסתובבת, מפעיל ל3 דקות, הופך ומפעיל לעוד שלוש.
מתקבלים תפוחי אדמה רכים מעולים לפירה.

אם אני צריך אותם לפרוסות אז כמובן שפחות זמן (ניסוי וטעייה על פי סוג המיקרו ועצמתו) כדי שיהיה ניתן לפרוס בלי שיתפוררו.
 
למעלה