אפשר להעביר ממצלמת וידאו למחשב?

hoolon

New member
אפשר להעביר ממצלמת וידאו למחשב?

אם אני מצלם משהו במצלמת וידאו ואני רוצה להעביר את זה למחשב איך אני יכול? האם מצלמה דיגיטלית עדיפה? כי האיכות לא מספיק טובה, לא? נגיד שאני רוצה מסך מלא

yanuka

New member
אפשר

החומרים הדרושים: חיבור firewire מהמצלמה למחשב תוכנת עריכה (פרימייר למשל) אפשרות נוספת, אם יש לך כרטיס דגימה במחשב וקיבלת עם המצלמה תוכנה.

hoolon

New member
חיבור FIREWALL?

הכרטיס מסך צריך להיות מיוחד לזה או שכל כרטיס מסך בסדר וזה לא קשור? כמה עולה חיבור FIREWALL? מה זה כרטיס דגימה?

inbal m

New member
אז ככה...

בסביבות ה 200 ש"ח, ולא, לא כל כרטיס מסך מתאים הוא צריך להיות אם כניסה ויציאה מתאימה לקבל וכרטיס דגימה זה הכטיס שבעזרתו אתה מעביר את חומר הגלם שלך למחשב...

FIREWIRE! ../images/Emo16.gif

ולא FIREWALL. אגב, צריך לבדוק שלמצלמה אכן יש חיבור כזה. זה חיבור דיגיטלי- למצלמות אנלוגיות משום מה אין חיבור כזה- ויש חיבור אנלוגי, שכרטיס עריכה כזה עולה הרבה יותר.
ניר

yanuka

New member
לא firewall אלא firewire

תעזוב רגע את הכרטיס דגימה, אם יש לך כניסת firewire במחשב וגם יציאה מהמצלמה אז אתה לא צריך כרטיס דגימה אלא לחבר את המצלמה למחשב ובעזרת תוכנת עריכה לדגום את קטעי הוידאו שאתה רוצה. (firewall זאת תוכנה שחוסמת פריצות למחשב, לא ממש עוזר לנו כרגע)

GaLi17

New member
אוקיי רגע...סדר

אתה אומר שמספיק חיבור פייר וויר ואפשר לדגום. קודם כל שאלה אחת שלי היא אם אפשר עם הכבל הזה גם ליצא? ועוד שאלה יותר חשובה מזה אז כל הכרטיסי מטרוקס האלה שכולם מדברים עליהם? זה גם כדי לדגום לא? תודה!!!

MaSTeRLou

New member
על איזה מטרוקס מדובר?

למטרוקס יש מגוון מוצרים. אם מדובר בכרטיסי העריכה שלהם, כן אפשר לדגום גם איתם. הייחוד בדגימה שם הוא שהדגימה תעשה בד"כ לפורמט ייחודי של מטרוקס שלאחר מכן הכרטיס יוכל לעבוד איתו (ענייני שידור וRealtime). דגימה שתיעשה במטרוקס לא תהיה יותר איכותית ובד"כ גם לא פחות. בכרטיס Firewire-1394 רגיל הדגימה יכולה להיעשות למגוון פורמטים, מכיוון שאין חומרה שמבקשת פורמט דחיסה מיוחד. כמובן שfirewire הוא דו-כיווני וכל עוד יש במכשיר היעד תמיכה בכניסת אות DV אין שום בעייה לייצא מfirewire.

hoolon

New member
אתם מדברים על VIDEO IN VIDEO OUT?

יש לי כרטיס מסך INNOVITION FX 5600 הבעיה היא שאני יכול רק לראות על הטלוויזיה את מה שיש במחשב, אבל לראות טלוויזיה במחשב אני לא יכול כי יש בעיה בהתקנים. זה בעיה או שלא משנה ההתקן העיקר שיש חיבור?...

GaLi17

New member
סבבה

אז אתה אומר בעצם שבשביל לערוך בפרימייר מספיק לי פייר וייר... רגע ואיך אני יודעת אם יש לי כניסה במחשב לחיבור פייר וייר?? שוב תודה מראש!

MaSTeRLou

New member
->

משהו כמו בתמונה הזו > אם לא ביקשת בעת רכישת המחשב התקן firewire/ieee-1934 רוב הסיכויים שאין לך, אלא אם יש מובנה על הלוח-אם. אם תצייני את שם דגם הלוח יהיה ניתן לדעת בודאות אם יש או אין.

hoolon

New member
אין לי, זה אומר שאני לא יכול?

מצלמה דיגיטלית יכולה לצלם קטע וידאו באיכות טובה ולהעביר את הוידאו למחשב במסך מלא?

MaSTeRLou

New member
המלמה מצלמת ברזולוצית PAL בד"כ ב4:3

באופן תמידי. בהעברה למחשב ניתן להגדיר באיזו רזולוציה תתבצע הדגימה. אם אין לך שקע firewire במחשב לא תוכל להעביר חומר מהמצלמה הדיגיטלית, אבל 200+/- מרשרשים יסירו את המכשול.

GaLi17

New member
יסירו את המכשול

ז"א יבואו להתקין לי חיבור כזה במחשב או מה?

MaSTeRLou

New member
לא, זה המחיר של כרטיס Firewire

התקנה של כזה דבר לא צריכה לעלות יותר מכמה עשרות שקלים, ובכלל עם קצת תושיה אפשר לעשות את זה לבד.

MaSTeRLou

New member
יש מצלמות שתומכות בחיבור כזה

לי אין נסיון איתו, אבל הרוחב פס (כמות המידע שאפשר להעביר בזמן נתון) של הUSB קטן בצורה משמעותית מFirewire, ולכן סביר להניח שאיכות הדגימה איתו ירודה (bitrate נמוך וכו'). אם יש אפשרות במצלמה לfirewire שווה להשקיע את ה200-250 שקל לאיכות הקלטה טובה יותר ולממשק נוח יותר לעבודה.

tv007

New member
רגע! MPRG2 מול מצלמת DVD

לפי מה שהבנתי חיבור הUSB במצלמה נועד בעיקר כדי למשוך את התמונות מהכרטיס, ולא בדיוק בשביל הDV ראיתי שיש סימון DV רק על החיבור לכבל המיוחד לכרטיס, [שעולה אגב 140 ש"ח] ומה זה בדיוק אפשרות mpeg2 שיש למצלמה? לעזזאל, לפעמים אני מצטער שלא קניתי מצלמה שמצלמת ישר למדיה של DVD, יש דבר כזה, של חברת היטאצי,,,

למעלה