אפשר להפסיק לגמגם

marlen

New member
אפשר להפסיק לגמגם

אני מכירה כמה מגמגמים שהפסיקו לגמגם לחלוטין. תאמינו

shuky63

New member
לפעמים אני חושב שאחד הסיבות

ואצלי הסיבה העיקרית לחוסר היכולת להפסיק לגמגם הוא הפחד מהשינוי,מהאני החדש הלא מגמגם.הרי בנינו את חיינו כמגמגמים.אצל הבוגרים מאיתנו האופי התעצב כתוצאה מהגימגום.זה יכול להיות נורא מפחיד להפסיק לגמגם פתאום. אולי לקבל את הגימגום זה לקבל את חוסר היכולת שלנו להשתנות. בטח תצעקו עלי:איך אתה מאשים אותנו שאנחנו לא רוצים להגמל מתכונה נוראית כזאת שהורסת את חיינו.אבל יש אנשים שלא רוצים להפסיק לעשן למרות שזה הורס להם את החיים,לא רוצים להפסיק לזלול ולרדת במשקל למרות שזה פוגע להם בחיים.אז מה כבר מפתיע בזה שמישהו לא רוצה להפסיק לגמגם. אמרתי שאצלי זה הגורם העיקרי כי אני לא יכול להסביר אחרת מדוע אני לא מנצל את הכלים שרכשתי בטיפול האחרון שלי אצל ברברה דם שהם באמת כלים טובים ויכולים להזניק אותי קדימה בדרך לשינוי.איך שהוא אני כמעט לא משתמש בהם למרות שכשאני כן משתמש הם מאד עוזרים לי.

marlen

New member
מסכימה איתך מאוד !

במודע אנו כמובן רוצים להפסיק לגמגם, אבל אנו מפחדים מזה, כי יותר לא יהיו תרוצים לא יהיה לנו תרוץ שאין לנו חברים לא יהיה לנו תרוץ שאין לנו חבר/חברה לא יהיה לנו תרוץ לא למצוא עבודה, ולקבל נדבות מהמשפחה יהיה לנו מאוד קשה בלי הגמגמום !!! זה הסתגלות למצב חדש, שאנו מאוד רוצים אך פוחדים בגלל זה אני ממליצה לכולם ללכת לפסיכולוג ולדבר על זה רק ככה נהיה חזקים "לוותר על הגמגום"

שוקי אתה קצת צודק , אבל רק קצת ../images/Emo13.gif

נכון שיש את הפחד משינוי , נכון כמו שמרלן אמרה שאם נפסיק לגמגם אז לא יהיו לנו יותר תירוצים לכל מיני מצבים מהם אנחנו נמנעים....אבל מצד שני מי רוצה תירוצים? מי רוצה לחיות ללא חברים , או עבודה או פשוט ללא שחרור מהפחד הזה??? אני לא חושבת שהפחד משינוי מונע ממני להפסיק לגמגם , לא הפסקתי לגמגם כי לא מצאתי עדיין את השיטה בשבילי ואני לא יודעת איך ואיפה למצוא אותה...עוד לא פיענחתי לגמרי את הגמגום שלי ומקורו. דווקא אני כמהה לחיים נורמליים של חיי חברה פוריים ועבודה , אבל הגמגום הרבה פעמים תוקע אותי ואם היתה לי אפשרות לצאת ממנו לגמרי לא הייתי מהססת לשניה או פוחדת משינוי...הפחד הוא עכשיו שמא אגמגם , שמא אתפס על חם...

marlen

New member
כמובן שאנחנו רוצים להפסיק לגמגם

אבל שוב, אני מסכימה עם שוקי, שזה הכל בתת מודע. אנו חולמים על זה , בטוחים שיהיה לנו יותר טוב בלי זה, לא רוצים תרוצים, רוצים חברים אבל זה יותר מורכב מזה, זה פלונטרים בתת מודע שלנו לכן פסיכולוג יכול לעזור לנו להבין - ולהשתחרר... כולנו יודעים שהטפולים של הקלינאי תקשורת לא עוזרים בתכלס

גרומיט

New member
תת מודע זה שטויות

קרוב לודאי שבקושי להפסיק לגמגם יש גם אספקטים רצוניים, אבל המקור העיקרי לקושי הוא פשוט ההרגל. במשך שנים של גמגום אנחנו צוברים עוד ועוד התניות ואלה מתקבעות אצלנו ומקשות מאוד על שינוי. אנחנו רגילים לגמגם במצב א', רגילים לגמגם במצב ב', יודעים שעם פלוני אנחנו "תמיד מגמגמים" ועם אלמוני רק קצת, והמוח שלנו יוצר קישורים סמויים אפילו בין מקומות אלה ואחרים ובין הגמגום, אפילו אם לא תמיד אנחנו מודעים לזה. לצד הזה של הגמגום אין שום מרכיב רצוני אמיתי; להיפך - צריך הרבה כוח רצון והמון תרגול בשביל לשבור אותו, וגם אז כלום לא בטוח, והמאבק בהתניות הקודמות הוא בלתי פוסק. ובודאי שטיפולים של קלינאי תקשורת יכולים לעזור - אבל זה דורש הרבה עבודה, הרבה התמדה, נסיבות מתאימות וטיפול שמתאים לאופי שלנו. זה גם תלוי איך אנחנו מגדירים "לעזור" - אף טיפול לא "יירפא" את הגמגום, אבל בהרבה מקרים אפר ללמוד טכניקות ותפיסות שפשוט מפרות את איכות החיים. מבחינתי גם זה הצלחה.

RobinhooDw

New member
אוי תפסיקו כבר, מי לא רוצה להפסיק

איך אתם יכולים לפחד ממשהו שלא ניסיתם בעבר? אולי פתאום תגלו שאתם יותר טובים ממה שחשבתם שאתם? שוקי, קרה לי אותו הדבר, גם אני לא הבנתי למה אני לא יושב שעות על השיטה של ברברה, תמיד אמרתי לעצמי, ממחר אתחיל 5 שעות ביום, בפועל כמובן ישבתי אולי דקה בשבוע שבועיים. ולמה ? איני יודע אולי כי אני עצלן או שאולי כי לא האמנתי בזה. כל אחד רוצה להיות כמו החברה להישתלב ואני בטוח שכל אחד ממכם הוא אדם מאוד נבון ומאוד חברותי, ואם לא הייתם מגמגמים היו מאריצים אותכם. שוקי למה אתה לא מתקשר?

זה הכל עניין של כח רצון

וגם לאנשים קשה להתרגל למשהו שהם לא רגילים אליו אני למשל כל השנים הורגלתי לדבר ממש מהר וכדי שאני אדבר לאט אני צריך כל הזמן להיות מודע לדיבור שלי לזה שאני צריך לדבר לאט וזה בלתי אפשרי כל החיים לחשוב על הדיבור שלי

shuky63

New member
אני לא מדבר על החלטה במישור המודע ה

הרציונלי.הרי את רוב ההחלטות החשובות שלנו אנו מקבלים במישור התת מודע. אמרתי את זה כי לא מצאתי אף סיבה רציונלית למה לא הפסקתי לגמגם עד היום עם כל הכלים הטובים שרכשתי גם במישור הטכני וגם במישור הביטחון העצמי. אז בשיטת האלימינציה נשאר לי רק החלטה תת מודעת לא להפסיק.

RobinhooDw

New member
או שאין לך את הכלים הנכונים..

אני בטוח שניסית את כולם.

למעלה