אפשר להפריע?

AndreaCorr ©

New member
אפשר להפריע?

האמת שאני מרגישה בנוח לפנות לכאן כי זה פורום התמיכה היחיד שלא גלוי לעיני כל. אמנם הוא גלוי לעיני המנהלים, ובכל זאת כאן אני מרגישה יותר בטוחה לכתוב. אבא שלי הוזעק אתמול בערב לבית של דודה שלי כי הסתבר שדוד שלי לא מרגיש טוב והפעם זה רציני. כשהוא התקשר כעבור שעה ואמר לי להגיד לאמא שתבוא מהר כבר תיארתי לעצמי מה קרה אבל לא רציתי להאמין. בלילה לא הצלחתי להרדם וכך גם שמעתי את ההורים שלי חוזרים הביתה וגם את הבכי והבנתי כבר שאת הדוד הזה אני לא אראה יותר. אני יודעת שלכולם קשה להתמודד עם הנושא של מוות, אבל אני באמת אובר רגישה לעניין. אני חושבת על זה המון. ועכשיו זה בכלל כל כך מפחיד אותי..ועוד יצאנו לחופשה של שבועיים היום, כך שיש לי שבועיים שבהם אוכל להשאר ערה כל הלילה ורק לחשוב על דברים נוראיים כאלה. ביום שלישי חגגנו את החתונה של אחי, היה כל כך מדהים ושמח, ופתאום לעשות את הסוויץ' הזה לאבל ולצער זה כל כך קשה. וגם השבת חתן הייתה אמורה להיות שמחה וגדולה ועכשיו היא תהיה סולידית וצנועה, ככה רק בשביל המסורת. עצוב לי נורא ואף אחד לא יודע. וגם מי שיודע לא מנסה לעזור. לאף אחד לא אכפת. אני רוצה מישהו לבכות לו על הכתף, או סתם לדבר. אני רוצה שלמישהו יהיה אכפת לרגע. ובנוסף להכל אני חולה. אבל חולה באופן מתיש, חולה כזה שהכל כואב. גם הלב כואב. אני משתעלת ומתעטשת כל היום והראש שלי עומד להתפוצץ. קשה לי כואב לי לבד לי ולקחתי כדור שקצת מרדים אותי אז נראה לי שאלך לישון בקרוב. שרון

תמיד אפשר להפריע

אם יש אנשים שיכולים לתת כתף להציע קצת נחמה לדבר איתך, או רק להיות היום איבדתי את סבא שלי הכאב קיים בצורה שקשה לתאר מה שאני יכול להציע זה אוזן קשבת לפעמים דווקא אנשים זרים הם האוזניים הטובות ביותר שנוכל לקבל כי הקרובים אלינו לא מצלחים להיות בשבילנו אל תשכחי שגם הם באותו מצב שבויים בכאב שלהם אז רק
אותך וויטואלית ואאחל לך ולכולנו שלא נזכה לעוד צער

AndreaCorr ©

New member
../images/Emo24.gif בחזרה

אני מצטערת לשמוע על האובדן שלך ובאמת מייחלת לכך שלא נדע עוד צער. תודה רבה

Drorrrrrr

New member
נסיכה.

שקלתי אם להגיב או לא להגיב והחלטתי לבסוף כן להגיב לך, כאן. האמת היא שאני לא יודע איך להתחיל את התגובה שלי, אני רוצה לומר דבר מה, אך המילים שלי מאחרות לבוא. הייתי שולח לך את תנחומיי הכנים, שוב, אבל אני יודע שאין במילה הזו כח כדי למלא את החלל שנותר, שרק הולך וגדל. אני לא יודע דבר על ההרגשה שלך, אני רק יכול לשער, כל אחד עובר מקרים כאלה בחיים. משפט פלצני, אכן, אבל יש בו משהו. כולנו עוברים את זה, אם זה באיבוד חבר קרוב, בסבא או סבתא, או דוד. אבל, צריך לעבור את זה, שכן גם אם אדם אחד נפטר, עוד עשרות חיים אחרים ממשיכים, החיים של המשפחה שלך, וכמובן, החיים שלך. אני יודע, אני יודע שחסר לך מישהו שיהווה לך כתף תומכת, מישהו שאפשר לבכות אצלו, ואני חושב שלכל אחד מאיתנו פה, בפורומים, יש הרגשה כזו. אני רוצה לומר שאני תמיד שם בשבילך, אבל לפעמים פשוט המילים לא יוצאות, את תאמרי שכואב לך, שהוא חסר, ואני לא אדע מה לומר, אני רק אוכל לשים פרצוף עצוב ולומר שאני מצטער. הייתי רוצה להיות הכתף הזו שלך, להיות זה שתמיד יוכל לומר משהו מעודד, שתוכלי לפרוק אצלו קצת את הכאב, אבל כנראה שאני לא מספק, ולמרות זאת אני יכול להבטיח כשתצטרכי אני אהיה שם. ניסיתי לומר משהו, וודאי שמת לב, אבל כשבאתי לומר דבר מה, המילים נעתקו מכף ידי, ונותרתי שותק. לי אכפת, אכפת לי המון, המוני המונים. אוהב, באמת ובתמים, לא סתם אהבה של לצאת ידי חובה, אהבה אמיתית, כמו שכתוב בספרים. אוהב הכי שבעולם ומחזיק אצבעות לטוב ביותר, שיבוא, הוא יבוא, רק תספרי יום ועוד יומיים. דרור.

../images/Emo24.gif אני לא כל כך יודע מה להגיד

קשה למצוא מילים להגיד כשקורה דבר כזה... אני פה בשבילך ואני אגיע אלייך אם את רוצה ואני אוהב אותך ודואג לך ורוצה לעזור לך. מחר, בשעה נורמלית יותר, אני אתקשר אלייך ואדבר איתך אבל כבר עכשיו אני רוצה להגיד לך שאני אוהב אותך מאוד מאוד. קשה להתמודד עם המוות. מי כמוני יודע. הוא נמצא שם ואורב לו ומכה ברגעים הכי לא נכונים והכי לא צפויים. אני יודע כיצד את מרגישה ומזדהה כל כך עם הכאב שלך. את לא לבד בזה שרוני, אני פה בשבילך ואני לא היחיד. אוהב אותך מאוד ושולח לך חיבוק חזק חזק.

AndreaCorr ©

New member
תודה מתוק

אני נורא מצטערת שלא יצא לנו לדבר. היו לי יומיים עמוסים לעיפה. תודה על החיבוק ועל התמיכה

מוּסקט

New member
אפשר זוית קצת אחרת?

(בשביל מה הביאו אותי, הא?) קודם כל - באמת מוות הוא חוויה קשה לאלו שנשארים בחיים. אין עוד הרבה דברים בעולם בעלי כזו דרגה של "סוף". כל היתקלות עם מוות מזכירה לנו, החיים, שגם אנחנו בעלי תאריך תפוגה לא ידוע... וזה מה-זה מפחיד! הרי בדרך כלל אנו עוברים את החיים בלי ממש לחשוב על זה, כי קשה מאוד לחיות ולמצות את החיים אם כל הזמן נזכיר לעצמנו שגם אנחנו נמות, נכון? שנית - אבל ואובדן הם תחושות כואבות - אפילו כואבות פיזית. יהיה מאוד מוזר אם נרגיש "כרגיל" אחרי אובדן כל כך גדול ומוחשי. הגוף והנפש צריכים את הזמן שלהם לכאוב להצטער, לעבד את האובדן, אבל אנחנו כל כך פוחדים לכאוב ולהצטער שהרבה פעמים אנו מחפשים איך "לעבור לסדר היום" כאילו כלום לא קרה... אבל קרה!... ואז קורה משהו שרק מעצים את הכאב: גם מרגישים את כאב האובדן (זה שלא בא לנו עליו עדיין לא עושה שהגוף לא ירגיש אותו) וגם פוחדים כי הוא מזכיר לנו את העובדה שאנו בעלי תאריך תפוגה בעצמנו, וגם מרגישים אפיסת כוחות מהנסיונות הלא מוצלחים לעבור לסדר היום כשאי אפשר. את כואבת את מותו של דודך? היי עם הכאב. ככה נכון לעשות. לבכות, ולהצטער, ולהתגעגע ולפחד... כל אלו רגשות נורמאליים בהחלט שמגיעים במקום הנכון ובזמן הנכון. עם הזמן, כשהגוף ירגיש שהספיק לו, תוכלי להתחיל לעבד את הזכרונות שלך עם הדוד למקום יותר רצוי ומחוייך ופחות כואב. אי אפשר להקל בתחושות אבלו של מישהו אחר. אפשר רק לתת להם תוקף ולחכות עמו בסבלנות עד שיעבור לו. אנחנו כאן - מחכים לך.

AndreaCorr ©

New member
וואו

לא יודעת איך להסביר את זה, אבל לקרוא את התגובה שלך נתנה לי תחושה של יציבות מסויימת. אלה באמת רגשות נורמליים. אני יודעת את זה. אף פעם לא התביישתי לבכות. כנראה שהזמן הוא באמת התרופה הטובה ביותר.. המון תודה המון

ToryMaster

New member
שרוני

קראתי את כל התגובות, וכבר לא נשארו לי מילים, כבר אין לי מה להגיד שלא יחזור על מה שאמרו.
זה כל מה שאני יכולה להציע לך כרגע, וגם להגיד שאני אוהבת אותך, ושאם את צריכה, אנ יכאן בשביל בכל זמן

AndreaCorr ©

New member
ויקי, מתוקה

לא הייתי על המחשב יומיים לכן אני מגיבה רק עכשיו. תודה על התגובה החמה.
חזרה
אוהבת

למעלה