אל תתבאסי!אפשר להצטרף למשפחת האיקקלומין?
יש לנו כבר ילד אחד (חמוד, חמוד, בטח שחמוד). ואנחנו רוצים עוד. אנחנו מנסים כבר למעלה משנתיים ולא הולך לנו. המחזור שלי מאד מאד מאד לא סדיר. אז הגענו לאיקקלומין. 2 ביום. החל ממחר. קצת מבואסת. קצת מצפה.
ברוכה המצטרפת, בנדיאפשר להצטרף למשפחת האיקקלומין?
יש לנו כבר ילד אחד (חמוד, חמוד, בטח שחמוד). ואנחנו רוצים עוד. אנחנו מנסים כבר למעלה משנתיים ולא הולך לנו. המחזור שלי מאד מאד מאד לא סדיר. אז הגענו לאיקקלומין. 2 ביום. החל ממחר. קצת מבואסת. קצת מצפה.
רגע, רגע, רגע איזה תופעות לוואי???ברוכה המצטרפת, בנדי
בואי נקווה שאיקקלומין יעשה את העבודה במהירות וביעילות, יסדר לך את המחזור, יגביר את הביוץ ו...הופ! לפני שהספקת להבין מי נגד מה, את כבר בהריון עם מס´ 2. אכן, יש לאיקקלומין שם רע, בגלל שהוא גורם לעיתים לתופעות לוואי. אבל זה ממש ממש לא חובה. אצלי במשך שני מחזורים לא הבנתי למה משמיצים את התרופה הזו ובסיבוב השלישי חטפתי. מה שכן, לא כתבת האם לקיחת הכדורים מלווה גם במעקב ביוץ (דם ואולטרסאונד). זה מאוד רצוי משתי סיבות: א. כי אז יודעים בדיוק מה קורה מבחינת הביוץ ועיתויו ומקבלים תמונה ברורה על מצב ההורמונים לאורך המחזור. ב. כי אחת מתופעות הלוואי האפשריות של האיקקלומין (שוב, ממש לא חובה) היא פגיעה ברירית הרחם, ואם זה קורה, רצוי לדעת. שיהיה המון בהצלחה, בנדי. וברגעים הקשים, אם יהיו (ושוב, בשלישית, ממש ממש לא חובה), חבקי חזק חזק את החמוד שלך ותזכרי למה זה כל כך כדאי.
גם אצלי ניתן איקקלומין ללא מעקברגע, רגע, רגע איזה תופעות לוואי???
הרופא שלי לא אמר לי כלום! מעקב? אמממ... גם לא ממש. היום עשיתי בדיקת דם. הוא אמר לי לקחת מחזור אחד של איקקלומין. ואחריו עוד מחזור בלי ולחזור אליו אחר כך, אלא אם כן יש הריון קודם... דווקא הוא רופא רציני ואחראי... אני קצת מבולבלת... אפשר להרגיש פגיעה כזו? כלומר יהיו לי כאבים או משהו??? תודה.
הקלות הבלתי נסבלת של האיקקלומיןגם אצלי ניתן איקקלומין ללא מעקב
וזה לא טוב! גם אצלי זה היה רופא רציני ואחראי, אבל הם נוטים לפעמים "להתקמצן" על אולטרסאונד (לפעמים בגלל אילוצי קופ"ח) וצריך להתעקש! גם לי לא סיפר על תופעות לוואי, ואפילו התייחס אליי כאילו אני משוגעת כשאמרתי לו שיש לי. תופעות הלוואי שעלולות להיות בדרגה זו או אחרת: כאבי ראש, גלי חום, שינויים קיצוניים במצב הרוח (אצלי זו היתה התופעה הבולטת), וכאמור פגיעה ברירית הרחם שאותה לא מרגישים אלא רואים רק באולטרסאונד. מה הכוונה? במחזור החודשי הרירית נבנית כל עוד הזקיק/ים גדל/ים עד ליום הביוץ תודות להורמון E2 (אסטרדיול שזה סוג של אסטרוגן) שמופרש מהזקיקים שמתפתחים (במחזור טבעי זה בד"כ זקיק אחד). לאחר הביוץ, מופרש גם פרוגסטרון, אשר מונע מהרירית להתקלף. הוא מופרש מהגופיף הצהוב, שזה החלק שנשאר מהזקיק לאחר שהביצית חרגה ממנו. אם תוך 14 יום מהביוץ לא היתה השרשה של עובר, הגופיף הצהוב מתנוון, מפסיקה הפרשת הפרוגסטרון ומתרחש קילוף של הרירית = וסת. אם היתה השרשה, העובר ממשיך להפריש פרוגסטרון וזה שומר על ההריון. רירית טובה להשרשה היא בערך 8-12 מ"מ. כשלוקחים איקקלומין המחזור ההורמונלי הוא קצת שונה כי האיקקלומין גורם לירידה ברמת הE2, לכן הרירית נבנית פחות טוב. במקרים של רירית גרועה במחזור מסויים, מנסים לתת במחזור הבא כדורים שמכילים E2 כדי לאזן. רחל
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.