אפשר להצטרף?

לולי8

New member
אפשר להצטרף? ../images/Emo140.gif

ילדתי את שירה המתוקה לפני 6 ימים, ובביקורים הקצרים שהספקתי לעשות פה מאז זה נראה לי מקום מקסים... יש לי שאלה בנוגע לאיזור הנרתיק והפירינאום - עברתי לידה טבעית בלי חתכים או קרעים (לשמחתי הרבה ולמזלי הטוב...) ככה שהאיזור לא כואב בכלל וגם לא רגיש. אבל ביומיים האחרונים אני מרגישה מן עקצוץ/גירוד, קצת כמו שזה מרגיש כשיש פטרייה, אבל הרבה יותר עדין. האם זה "נורמלי"? איך אמורים לנקות את האיזור בתקופה הזאת שיש עדיין דימום והפרשות? עם סבון אינטימי, סבון רגיל, רק מים? יש משהו שכדאי למרוח? (אני מטפטפת על הפד כמה טיפות של רסקיו רמדי ונדמה לי שזה מרגיע אבל אני לא בטוחה). יש למישהי עצות בנושא? תודה רבה ושבת שלום הלה

מזל טוב הלה../images/Emo70.gif

הכי כדאי לנקות את האזור עם מים וסבון לתינוקות, או בלי סבון בכלל. בכל ביקור בשירותים אפשר לנקות עם מטליות לחות על בסיס מים. רסקיו בהחלט יעיל, אפשר גם רסקיו רמדי במשחה. אם את חושבת שהעקצוץ זה מהמתיחה שהמקום עבר- את יכולה להכין תערובת של כף שמן חוחובה ושלוש טיפות שמן לבנדר, ולעסות את פני השטח כל פעם. החוחובה מאחה רקמות, הלבנדר גם מחטא קצת (ומגרש פטריות) וגם עושה האצת איחוי רקמות. תוכלי לפררסם את סיפור הלידה בהזדמנות? אשמח לקרוא!

לולי8

New member
תודה!

אז אפשר עם המטליות הלחות שקנינו בשבילה? (עדינות ללא אלכוהול). בשמחה אצרף את סיפור הלידה, כבר כתבתי אותו בשביל פורום הריון ולידה אז הנה הוא...

גוליגל

New member
איזה סיפור לידה מרגש ומקסים

לקח לי זמן להירגע ממנו. מזל טוב עצום וגדול על הולדת שירה!

נונינקה

New member
מזל טוב להולדת שירה

בענייני פירנאום קטונתי (ילדתי בקיסרי). נשמע שהיה טוב?! ברוכה הבאה

לולי8

New member
תודה רבה!

וכן, היה נפלא, הלידה היתה ממש כל מה שקיוויתי שהיא תהיה (חוץ מהכאבים, אבל מזל שהזיכרון בתחום הזה הוא כל כך קצר...)

משוש30

New member
הי מזל טוב ובריכה הבאה ../images/Emo24.gif

אפשר אפילו אחרי שנה ושמונה חודשים לקנא בך שאין לך תפרים? לא יודעת הכל נשמע לי נורמלי אחרי הלידה. אם זה לא מתגבר הייתי מחכה לבדיקה הגניקולוגית של 6 השבעות שאחרי. אם מתחיל להפריע תלכי להיבדק. אני זוכרת שאני בזמנו מרחתי רסקיו על התפרים ולא זכור לי שזה עזר. שתפתי במים ובסבון תינוקות.

לימור י

New member
גם לי לא היו תפרים והעקצוץ הזה

בהחלט מוכר, לי אמרו שלמרות שלא היה צורך בתפרים תמיד יש קרעים קטנטנים ומתיחה מאסיבית של העור כך שבכל זאת האיזור צריך להחלים וזה העיקצוץ הזה שאת מרגישה. האחיות בבית החולים המליצו לי אך ורק לשטוף עם מים וסבון (סבון תינוקות הכי טוב לדעתי) לא להוסיף שום דבר אחר ולהקפיד לשטוף המון פעמים ביום (וכמובן שאחרי כל פיפי). אצלי התחושה הלא נעימה הזו עברה אחרי בערך שבועיים מהלידה.

גמני אמא של שירה../images/Emo99.gif

ברוכה הבאה
ואין לי מושג לגבי העיקצוצים
שיעבור במהרה.

אמיתמי

New member
מזל טוב +עצה ../images/Emo65.gif

מזל טוב, לא הצלחתי לקרוא את הסיפור לידה שלך , כי המחשב עושה לי בעיות, אבל אני מבינה שהיתה לידה מרגשת וטובה. המון נחת שיהיה וברוכה הבאה. עכשיו- עצה, יש סבון אינטימי שנקרא פמינה עם קמומיל ומיועד לנשים אחרי לידה. אני ילדתי בקיסרי אז לא השתמשתי אחרי, אבל השתמשתי כשהיתה לי פטריה בהריון וזה ממש עזר והרגיע. כתוב שם שזה עוזר לנשים אחרי לידה. עוד משהו שכדאי לנסות, זה לשטוף את המקום דווקא במים קרים, אם זו פטריה, היא לא אוהבת קור. תראי אם זה עובד. בהצלחה ושוב ברוכה הבאה.

מזל טוב וברוכה הבאה!

לגבי העקצוצים - פטריות דוקא מאוד אוהבות סבון וסביבה בסיסית. לכן כדאי אחרי מקלחת למרוח קצת יוגורט רגיל (=חומצי) באזור הנרתיק. זה בכל מקרה לא מזיק, גם אם זו לא פטריה, ומאוד קריר ומרגיע את המקום.

למעלה