אפשר להציע רעיון לסקר חדש?

p i n g o

New member
אפשר להציע רעיון לסקר חדש?

שאלה: איך אתם מבטאים och? 1) "אוֹק" 2) "אוֹ" 3) שניהם, לפי החשק 4) אני בכלל אומר "ja"!
בכלל, תמיד חשבתי שזה אירוני ש"כן" בשפות גרמאניות זה "וְ-" בפינית ואסטונית... Go figure!
ומה דעתכם על הסקר?

p i n g o

New member
דרך אגב,

שימו לב שהשתדלתי להתאים את האפשרויות לשם החדש של הפורום

גמלי יש רעיון לסקר../images/Emo62.gif../images/Emo13.gif

איזה שפה ממדינות סקנדינביה נשמעת הכי גרוע/הכי טוב לדעתך?

p i n g o

New member
זה כולה שלוש שפות עם מבטאים שונים..

ואז תצטרך להכניס שוודית של סקונה, שוודית של נורלנד, שוודית של סטוקהולם ועוד מלא מבטאים של דנית ונורווגית ופינית שאני לא מכיר! (אני מכיר רק פינית של טורנדאלן
).

חחח הו!../images/Emo60.gif

היום דיברתי עם איזו שוודית מבוגרת מגניבה [היא דיברה בשוודית אני בעברית
] והיא שאלה אותי אם אני מדברת סקונסקה [כאילו מבטא של סקונה] או שטוקהולמסקה [של שטוקהולם:p] אז אמרתי לה שאני מדברת ישראליסקה

davgrun

New member
och

בשבדית תיקנית אומרים "אוק" אבל בדיבור, בדרך כלל "או" אז צדקתה. שבדית, יותר קרובה לנורבגית אבל גם דנית די דומה. לאומת זאת, פינית שפה אחרת לגמרי. למשל: אם בשבדית אומרים למילה העברית "כן" - ja ובדנית je אז בפינית אומרים kylle. בכל מקרה, לפי דעתי, למדת שבדית לא רע בכלל ללא עזרה מורה, כל הכבוד! ברור ששבדית השפה היפה ביותר בין שפות סקנדינביה

p i n g o

New member
תודה ../images/Emo13.gif

בפינית ja זה "ו" בעברית, כלומר och בשוודית... מוזר, לא?

davgrun

New member
בהחלט

כן בהחלט אבל זה כנראה מיקריות תמשיך ללמוד שבדית!!! תשתמש במה שאתה יודע. אם תרצה נעשה קצת תיקונים, למשל לולו, אני וגם אחרים יכולים לעזור לך, למרות שזה קצת קשה כשמשתמשים רק בכתב.

p i n g o

New member
אני לא מתכוון להפסיק! ושוב תודה!../images/Emo13.gif

יכול להיות שבעתיד, כשיהיה לי מספיק כסף אני אוכל להרשות לעצמי ללמוד את זה בצורה יותר מסודרת עם מורה פרטי... בינתיים אני לומד ממה שאני יכול.

p i n g o

New member
למה אתה חושב ככה?

אם אתה מזהה דמיון בין מילים, זה אפשרי מפני שגם אירית היא שפה הודו-אירופאית, כמו שוודית. שוודית שייכת למשפחת השפות הגרמאניות ("תת-המשפחה": גרמאניות הצפוניות/הסקנדינבית) ואילו אירית שייכת למשפחה אחרת לגמרי, המשפחה הקלטית (תת המשפחה הגוידלית). ככה שדמיון כלשהו בין המילים תוכל למצוא בלי קשר להשפעה חיצונית, כמו גם דמיון בדקדוק ובמאפיינים נוספים.

למעלה