אפשר להצתרף?

אפשר להצתרף?

הפורום הזה מעלה הרבה נקודות שמשום מה תמיד חשבתי שרק אני ככה (בנוגע למוזרות, הערכה עצמית לגבי מראה ואהבה). תמיד חשבתי שרק אני דפוקה וכל דבר שמישהו אחר עושה או אומר זה בסדר. לעומת זאת אם אני הייתי עושה או אומרת את אותו הדבר בדיוק הייתי מרגישה יצורה או לחילופין טוב עם עצמי כי "זה בסדר גם היא עשתה את זה". הייתי רוצה לדעת איך משנים את זה....

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

איך לשנות השפעה חיצונית ולהיות יותר שלמים עם מעשינו, מבלי שניזדקק לאישור מהסביבה. המממממממ, זו שאלה גדולה
אני מניחה שכדי להגיע לכך, צריך לחזק את הבטחון העצמי, מבפנים. כדי לנתק את התלות בחיצוני (בעצם לא לנתק. זה בלתי אפשרי, אבל להחליש). אופירA דיברה פה אתמול על תירגול של מצבים שלא חווינו. למה שלא תנסי לקחת כמה החלטות שאת בטוחה שהחברה תראה בעין שונה משלך. רק כדי לתרגל את העניין - כדי שתרגישי איך זה מרגיש לעשות אחרת ובכ"ז זה בסדר.

אופירA

New member
מנהל
קוראים לזה חוסר ביטחון עצמי

וכמו שראית, יש את זה ל-3/4 העולם ולאחותו... יש טכניקה שנקראת חשיבה מעצימה: מתרגלים לחשוב מחשבות נכונות, שנלחמות בהרגשה לא נכונה. לדוגמא: אני זיהיתי אצל עצמי חוסר אמון עצמי בכישורים מקצועיים, וכל מנהלת כח-אדם נראתה לי בערך סגן אלוקים מבחינת יכולות תקשורתיות ורמה אישית ויכולת אסרטיביות וכישורי ניהול. אבל בעצם אני יודעת שיש לי כישורים מקצועיים לא קטנים, ויכולת תקשורת בין אישית מוצלחת, ורמה אישית גבוהה, ואפילו כישורי ניהול מסויימים. אז כל פעם שנתקלתי בתחושה שלפני עומד מלאך, הזכרתי לעצמי את היכולות שלי, בחנתי את האישיות שלה (וראיתי את הכשלונות שלה בחיים...), הצגתי בפניי את החסרונות שלה (אף שהם לגיטימיים, בדיוק כמו החסרונות שלי) או את החסרונות הפוטנציאליים שלה, וקיבלתי פרופורציות!

למעלה