בצק שק"ם - בצק מדור קודם.
בנושא החמאה = מרגרינה, כדאי לזכור שהבצק הומצא כאשר הפרשי עלות בין חמאה למרגרינה היו פי 4 או יותר. קשה להאמין, אבל כך זה היה. החמאה היתה מוצר שזוהה עם "עשירים". בנוסף, היתה תפיסה שהמרגרינה היא "בריאה" יותר מחמאה. כך הומצא הבצק עם מרגרינה ולא עם חמאה, למרות שהוא חלבי. במשך השנים אמא שלי עשתה לו 2 שדרוגים: מוסיפה ל"ריכוז הכולסטרול" הזה גם חלמון או שניים כדי שרמת הכולסטרול תרקיע שחקים! זה ממש משביח את הבצק ומקנה לו עדינות. הופכת אותו לפרווה ע"י שמוש במרגרינה ותוספת של כוס (200) מיץ תפוחים, סיידר לא מאוד מתוק. הבצק מתאים אז, גם למתוק וגם למלוח, למשל: מלית של תפו"א עם בשר טחון מטוגן עם בצל.