אפשר להתייעץ בבקשה ?

מיכל1000

New member
אפשר להתייעץ בבקשה ?

ראשית אציין שאני נהגת כבר למעלה מ 20 שנה ואין לי שום עבירות תנועה ושום תאונה ברוך השם.

לפני 3 ימים בדרכי אל הבית עם הרכב, לקחתי שמאלה לאחד הרחובות של השכונה שלי....
היה רכב שעמד על אדום לבן (שגם מן הסתם הפריע לנוסעים מצידו השני של הכביש... אלה שהיו צריכים ישר)
אבל לא משנה , לא אלאה אתכם בפרטים.
שורה תחתונה , לקחתי שמאלה עם הרכב, והבחורה פשוט החליטה לקחת רוורס ונכנסה בי ממש מעל
הגלגל האחורי למעלה.

הייתי קצת המומה, ומיד ברגע הפגיעה צעקתי לה ״מה זה״, ואז היא הסתכלה ואמרה לי ״לא לא זה בסדר, לא קרה לך כלום.
אני כמעט והאמנתי לה והמשכתי בנסיעה, אבל יצאתי בכל זאת לבדוק ומסתבר שהיא שיקרה.

ישנה דפיקה באיזור של מעל הגלגל האחורי שלי......לרכב שלה לא קרה משהו מיוחד, אלא רק שיפשוף בטמבון.

פתאום שבאנו להחליף פרטים הבחורה אומרת שהיא לא מוכנה להודות, ואני זו שבגללי קרתה הדפיקה הזו.
לא ניכנס עכשיו לוויכוח הזה, כי ברור לכולם שהיא זו שאשמה.
גם לעמוד באדום לבן ולהפריע לתנועה שממול (לי בעצם היא לא ממש הפריע כי אני הייתי צריכה שמאלה), וגם עוד
לנסוע אחורה במקום שאסור בכלל לעשות רוורס (זו לא חניה או משהו כזה).

בקיצור, העברתי את הפרטים לביטוח.
נאמר לי להביא מהמוסך המורשה הצעת מחיר לתיקון כדי שנוכל להגיש בקשה לחברת הביטוח של הבחורה.
התיקון עולה בסביבות 1700 שקל.

השאלה שלי היא כזו:
אני לא מעוניינת לתקן את זה על חשבוני ולהפעיל את הפוליסה שלי כי אחרי זה תהיה לי פרמיה גבוהה.
בהנחה שהבחורה לא מודה, והיא תתבע אותי... מה התהליך?

נצטרך להיפגש בבית משפט?

אני חייבת להודות שאני חרדה מאוד מלהיות בבית משפט .
אני יודעת שאינני אשמה, אבל כל העיניין הזה של ״בית משפט״ ולהיות מול שופט ולהתעמת עם מישהו
נראה לי קצת מוזר ואפילו מביך אותי.

האם במקרה שחברת הביטוח שלי תתבע אותה, והיא תתבע אותי ונצטרך להגיע לבית משפט, אני אוכל לעשות
״אחורה פנה״.
הכוונה היא פשוט להודות (על משהו שאני בטוחה שלא עשיתי), ואז להשתתף השתתפות עצמית ומקסימום
בחידוש הפוליסה, אני אשלם יותר ? רק יום עבודה שאצטרך להפסיד יעלה לי יותר.

חשוב לי להדגיש שאני כן רוצה להגיש תביעה לחברת הביטוח שלה על הנזק,
כי היא אשמה ב 1000 אחוז.... וגם כי אולי היא בסופו של דבר כן תודה במקרה
והיא סתם עשתה עלי הצגה באותו יום כדי להרתיע אותי מלהגיע ״לדיונים בבתי משפט״.

אני אולי נשמעת קצת היסטרית, אבל זה רק בגלל חוסר הידע שלי בדברים הללו.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בדברים .

המון תודה לכם

אם היא זו שתתבע אותך, אז מחיקת התביעה

תלויה ברצונה הטוב.

אבל מה יש לך לפחוד יותר מדי? לכי איזה יום לבית המשפט, תתרשמי איך הדיונים מתקיימים, ותראי שזה לא כל כך נורא.

בתשובה לשאלתך השנייה, אם היא תתבע אותך, תצטרכי להגיש כתב הגנה תוך 15 יום מיום שתקבלי את כתב התביעה, לפרט בו בדיוק מה קרה.

אבל - למה שלא תגישי את נגדה כתב תביעה? הרבה יותר הגיוני, אם היא זו שפגעה בך.

למעלה