אפשר להתייעץ?

דרדסית85

New member
אפשר להתייעץ?

שלום!
הייתי מעוניינת לקבל רעיונות לבישול צמחוני.בחודשים האחרונים אני מנסה לאכול כמה שפחות בשר (בארוחות הצהריים)-ואני באמת מנסה לא להילכד במלכודת הפחמימות (ערמה של פסטה,נגיד),כי אני יודעת שחלבון זה חשוב.
יש רעיונות למאותגרי בישול כמוני? (חיפשתי ברשת,כי מה שהעלתי בחכתי נראה לי בלתי ישים בשבילי)
תודה לעונים וסליחה אם התפרצתי

יוספה 51

New member
קיבלתי כאן רעיונות בשפע. את צריכה להיות

קצת יותר ספציפית. אני התמקדתי בשילוב של ירקות עם פחמימות, וחלבונים. החל מספגטי עם ירקות מוקפצים וטופו (לדעתי מתכון של ליידיבאג מהאתר שלה), ודרך שילובים מרתקים של עדשים שונים- מש, שחורים, עם ירקות מצד אחד, או עם אורז/קוסקוס/בורגול . מתכונים פשוטים וקלים. רק תגדירי יותר כיוונים ויעזרו לך בשמחה.

דרדסית85

New member
תודה,לא הייתי בטוחה!

בעיקרון,אין לי בעיה עם שום ירק/קטנייה/חלבון (למרות שאני לא מתה על טופו)
בנוסף אני סופרת נקודות לפי השיטה של שורי משקל,אז אני לא יכולה להשתולל עם השמן.
אני ממש אוהבת סלטי קוסקוס,קינואה,בורגול (מעט מהנ"ל עם המון ירקות,גם חיים וגם מבושלים)...אבל מה עם החלבון?

ותודה!

יוספה 51

New member
שילוב של קוסקוס/בורגול עם עדשים

מאפשר את החלבון המלא (לא מבינה בזה עד הסוף אבל יודעת לדקלם). אני משרה יממה שעועית מש במים , מחליפה כמה פעמים באמצע, למחרת השעועית משתלבת נפלא עם הקוסקוס, למשל, ביחד עם ירקות חיים. האורז משתלב יופי עם עדשים כתומות שעוברות בישול קצר מאד קודם לכן (יש מתכונים לקיצ'רי מאד פשוטים באיזור). קינואה זה בכלל משהו שאפשר לדעתי לחגוג איתו בשילובים, למשל עם עדשים שחורות. דפדפי קצת אחורה , ראי כמה פעמים ענו לכל מיני שאלות שלי בעניין סלטים ועדשים (הקיצוצת בעיני זה יותר מורכב, אני מפצחת את הנושא עד היום). גם אני לא מאוהבי הטופו הרציניים. גם עדשים שחורות אפשר להשרות יום שלם ואז מספיק טעים לאכילה, או בבישול קצר. אני ממש לא מהאלופים, לכן דווקא מיהרתי לכתוב לך, בתור 'מאותגרת' יחסית למי שנמצא פה. אין צורך בכלל להרבות בשמן.

דרדסית85

New member
אז רק את הכתומות יש לבשל

ולשאר סוגי העדשים מספיקה ההשרייה במים?
אגב,את יכולה לתת לי מושג על כמויות נעדשים שמרכיבים את מנת החלבון הדרושה?

יוספה 51

New member
אפשר לבשל את כולן.

אבל גיליתי שהשחורות טעימות גם בהשרייה , שלאחריה פעם אחת עשיתי טיגון קצר יחד עם גזר (מתכון שעלה כאן, כאמור, בדקי אחורה), ושעועית המש בכלל הרבה יותר טעים בהשרייה. תבדקי וורסיות שונות של מג'דרה, עם עדשים שחורות שמבושלות עם אורז או עדשים ירוקות. יש טבלה שבוחנת את המרכיבים שבמאכלים השונים באתר של אנונימוס. אבל כאמור, קטונתי לגמרי, תיכף תעננה לך המומחיות של הפורום.

ladybug6

New member
בהלת החלבונים שלך מיותרת

אין לך מה להיות מודאגת מכמות החלבון ובטח שלא צריך לספור או למדוד כדי לוודא שהכל בסדר. בתזונה מערבית טיפוסית עתירת בשר וחלב וביצים, יש למעשה עודף חלבון שהוכח כמזיק בריאותית, כך שהורדה של בשר מהתפריט היא צעד מבורך שלא צריך להשלים מבחינת חלבונים. יש די והותר חלבונים בקטניות ודגנים שאת אוכלת.

רעיונות:
מג'דרה מאורז עם עדשים שחורות או עדשים כתומות, דאל (תבשיל עדשים כתומות הודי), הוספה של עדשים מונבטות לסלטים טריים, סייטן, הוספה של קוביות טופו לתבשילים למניהם, סלט עדשים קר, קציצות מעדשים ו/או טופו ו/או ירקות, אפונה, שעועית ברוטב עגבניות, גבינת סויה, חומוס, פיתות... בכל אלו ורבים נוספים יש חלבון בכמות יפה, בקינואה יש חלבון "מלא" (כל חומצות האמינו שהגוף לא מייצר) וכן במוצרי סויה. בשאר הקטניות והדגנים יש את החומצות במפוזר כך שכדאי לוודא שמשלבים גם דגנים וגם קטניות ביום יום.

ע"פ התזונאית שלי, ההמלצה הכללית בתזונה טבעונית היא 3 מנות חלבון ביום, כשמנה אחת היא למשל 3 כפות של קטנית כלשהי, או כוס חלב סויה, או 50 גרם טופו וכן הלאה.
מן הסתם לא בכל יום אני מגיעה בדיוק לכמות המומלצת, לפעמים קצת יותר לפעמים קצת פחות, לפעמים "מרמה" ביותר פיתות/פסטה במקום אוכל יותר עשיר תזונתית, אבל בואי נגיד את זה ככה - החלבון הוא הדאגה האחרונה שלי

דרדסית85

New member
אז מעולה!

מצאתי המון מתכונים עם עדשים ושעועית,אני מקווה שייצא לי אכיל

למעלה