אפשר להתייעץ

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
אפשר להתייעץ ../images/Emo35.gif

כזכור, אני מדריכה של נערות בסיכון ואני מתגוררת איתן באותו הבית. אמנם אני המדריכה והן הנערות אבל אני משתדלת שהדיסטנס בינינו יהיה מינימלי. לאחת הבחורות, נמצאת משהו כמו חודש וחצי בדירה יש נטיה גם לגנבות וגם לשקרים אבל מאוד קשה "לתפוס" אותה ולעמת אותה עם זה כי היא תמיד מוצאת תירוצים והסברים... לפני שבוע הגעתי הביתה והיתה בסלון כוס עם סיגריה כבויה בתוכה (אסור אצלנו לעשן בסלון), אחרי יומיים של שיחות על זה וכל מיני מוניפולציות מצידי היא הודתה שזאת היא שעישנה בסלון. אמרתי לה שלמרות שזה היה לא בסדר, זה גורם לי להעריך אותה מאוד משום שהיא מודה במעשים שלה. באותו היום ראיתי שנגנבו לי קופסאות סיגריות מהחדר (אישי שלי), אני כמעט בטוחה שזאת היתה היא. לפני שבועיים הענשתי אותה ולא נתתי לה לצאת ביום שישי, אחרי בכי של שעתיים ושיחות אינסופיות דחיתי לה את העונש ליום באמצע השבוע והיא ביקשה ממני 50 ש"ח כי מי שהיא קבעה איתו כבר לא יכול לאסוף אותה והיא צריכה לנסוע במוניות. נתתי לה, היא הבטיחה שתחזיר לי אחרי יומיים. עבר כבר שבוע וחצי ובכל יום אחרי שאני לוחצת עליה היא אומרת לי שתביא לי מחר ולא מביאה. את האמת, היא ממש עולה לי על העצבים וכנראה שזאת גם המטרה שלה. ממש קשה לי להיות מדריכה שלה ולנהוג בצורה שקולה כי היא חוצה את גבולות הפרטיות שלי. אני די אובדת עצות, מה דעתכם? sky

היה לי קצת קשה לקרוא את ההודעה שלך

בתור אחת שעובדת גם עם נוער בסיכון. אני מכירה את התיחמונים שלהם. אבל הפריעו לי כמה דברים - אני באמת לא חושבת שצריך להיות דיסטאנס בינך לבין הבנות , אבל זה נראה לי (לפחות) שזה קצת בא על חשבון הגבולות . זה נראה כאילו את מוותרת לה המון!. את אמרת שקשה לתפוס אותה ולעמת אותה, אבל לדעתי האישית זה משהו שחייבים לעשות גם אם זה מצריך חיפוש בדברים שלה ,דבר שהוא לא נעים אבל אולי הוא יגרום לה להבין. גם אצלנו יש ילד כזה שגונב מלא, הוא ניצל למשל את העובדה שהוא ואחד הילדים האחרים באותה מידה בבדגים והוא גנב לו את כל החולצות בית ספר, עד שעימתנו אותו והכרחנו אותו לפתוח את כל הארונות שלו ומצאנו אוצרות
אבל זה עזר!הגניבות נפסקו והילד הבין שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו . זה נראה כאילו אותה בחורה מנצלת את הטוב לב שלך כלפיה. לגבי הכסף תקצצי לה ותדרשי אותו בחזרה ולא משנה איך היא חייבת להחזיר לך ! אל תוותרי. אל תפחדי להכנס איתה לעימות, יכול להיות שזה דווקא מה שישנה ויזיז אצלה ואצלך דברים.

joyjoy

New member
היי sky

אני שמחה לשמוע ממך שוב , קראתי את שאלתך ואני מסכימה עם מורי בכך שאת צריכה לשמור יותר על הגבולות והסמכות שלך איתן. בייחוד הנושא של כספים והלוואת רכוש אישי הוא תמיד בעייתי בקטעים האלו. העובדה שאת איתן יחד בדירה עושה את זה יותר בעייתי לשים גבולות אבל זה לא מפחית מהחשיבות של זה. לדעתי תיזמי איתה שיחה ותודיעי לה שבפעם הבאה לא יהיו ויתורים ולא יהיו הלוואות, בנוסף אם יש לך דמי כיס שהן מקבלות או דברים כאלו אז תדאגי שלפני שהיא מקבלת משהו שתחזיר את חובה. ולדעתי לגבי הגניבה מחדרך תכנסי את הבנות ותסבירי להן באופן ברור וחד משמעי שזה לא מקובל עליך ושזה לא בסדר שאת מאוכזבת מהן ואני אפילו הייתי נותנת להן אולטימטום לבוא ולהתוודות בפניך ואם זה לא עוזר אז תיאלצי להיות יותר קשוחה ובפעם הבאה שמשהו ייעלם להודיע להן שייערך חיפוש בחפציהן. בסופו של דבר הן חייבות להבין שאין להן אפשרות לעשות מה שבא להן לא איתך ולא בחיים האמיתיים גם. בהצלחה

תראי,

אני לא מכירה את הבית שאת עובדת בו ומה החוקים שם, אבל אני חושבת שחוק מינימלי צריך להיות לשמור על גבולות בין המדריכים לנערות... אם את קובעת לה עונש מסוים, אסור לך בשום אופן לוותר. ברגע שאת מוותרת את מראה לה שהיא יכולה להמשיך - גם לעשות את מה שהיא נענשה עליו, וגם להפעיל עלייך מניפולציות כי את נכנעת. לגביי הכסף שנתת לה - לדעתי ממש עברת את הגבול בין להיות מדריכה וחברה. בעניין הגניבות, אני מסכימה עם מורי - להתעמת איתה, לשאול אם היא גנבה. אם היא אומרת שלא, תגידי לה שאת רוצה לבדוק בארון שלה, כי בטח אין לה מה להסתיר. כרגע כל התגובות שלך רק מעודדות אותה להמשיך - הרי אם יענישו אותה היא יכולה לדחות את העונש - ועוד היא קיבלה פרס - 50 שקל על זה שהיא דחתה את העונש!

sky*

New member
תודה רבה לכולכם, נתתם לי הרבה על מה

לחשוב. אני אעדכן על ההתפתחויות... טוב שיש את המקום הזה לשפוך וגם להתייעץ עם אנשים שמבינים על מה מדובר... sky

לא לוותר! לעמוד על שלך הגבולות

חייבים להיות ברורים אחרת זה לא יפסק. להביא אותה לסדר,לדבר איתה,להיות אסרטיבים אח"כ להראות את הצד האוהב שלך אחרת מתוקה זה לא יעבוד וזה ימשיך בהצלחה כי הדרך עוד ארוכה אבל הסיפוק רב כשיש תוצאה זה אני יכולה להבטיח לך.

למעלה